Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Meikkisienet syynissä - Beautyblender ja Hynt Beauty | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Meikkisienet syynissä - Beautyblender ja Hynt Beauty

mainoslinkkejä*


Jälleen saan avautua tietämättömyydestäni kosmetiikan maailmassa: meikkisienet kuuluvat hyvin harvoin käyttööni ja mieluiten levitän meikkiä ihan vain sormin. Ja etenkin se klassisista klassisin eli Beautyblender on jäänyt pimentoon tähän kesään saakka. Kesällä tuskailinkin muutaman meikkivoiteen levityksen kanssa, ja päätin kokeilla, olisiko sienistä tähän merkittävää  jelppiä.

Beautyblenderin iloinen oranssi Pop-versio sekä Hynt Beautyn kaareva musta meikkisieni ovatkin olleet tiukemmassa syynissä viime viikot! Beautyblender on cruelty free ja Hynt Beauty on tunnettu luonnollisista meikeistään.

meikkisienet testissä

Meikkisienet testissä - Beautyblender ja Hynt Beauty


Molemmat meikkisienet ovat kasteltavia, jotka turpoavat huomattavasti kosteina. Sienillä voi levittää vähintääkin meikkivoiteita ja peiteaineita, tässä voi kokeilla rajoja ja katsoa mikä toimii. 

Supersuosittu Beautyblender on kosteana pehmoinen, joustava ja oikeastaan myös helppo. Moni luonnonkosmetiikan meikkivoide tykkää jumittua kasvoille jos levityksen kanssa aikailee, mutta meikkisienellä levitys onnistuu hetkessä tasaisemmin. Miksi en ennen hoksannut? Beautyblender on  armollinen myös aloittelijalle, ja esim. meikkivoiderajojen häivytys onnistuu helposti. Kapeampi pää toimii myös silmänalusten kohdalla.

beauty blender meikkisieni

Meikkisiveltimen kanssa levitystekniikka on aika luovaa, jotain "tuputtelun" ja lyhyiden vetojen välillä. Meikkisieni jättää kosteana astetta kuulaamman loppputuloksen, eli aavistuksen verran vähemmän peittävän.

Meikkivoide levittyy tasaisesti myös Hynt Beautyn sienellä. Tämä on vähän isompi ja astetta kömpelömpi pienemmille alueille (suippo pää on silti ihan kätevä), mutta jostain syystä tämä on kätevämpi puutereille kuin Beautyblender.

Molemmissa on siis puolensa, vaikka käytettävyytensä vuoksi tykkään Beautyblenderistä enemmän, vaikka toinen on edullisempi.


Ymmärrän siis kyllä jo jotain Beautyblenderin suosiosta, onhan tämä kätevä  levittämään meikkiä tasaisesti. Mutta en ymmärrä, millä myrkyillä jengi puhdistaa tätä jatkuvasti? Tässä meikkisienessä  meikkivoide eli lika istuu nimittäin tiukemmin kuin siveltimissä, eikä lähde pois perus-sivellinsaippuoillani.

Löysin vinkin jossa neuvottiin laittamaan Beautyblender vesilasiin astianpesuaineen kera ja vähäksi aikaa mikroon, jonka jälkeen meikit irtoavat helpommin, ja sen ne tekevätkin.

Viitseliäisyyttä mikrohommiin ei ole joka käytön jäkeen, pelkässä puhdistuksessa on tarpeeksi. Hynt -sieni puhdistuu taas hyvin pelkällä palasaippualla.

Meikkisienten ostopaikat

*Beautyblender - maahantuojan verkkokauppa Nobe Beauty Käytätkö sinä meikkisieniä?

Kommentit

 1. Minuakin kiinnostaisi miten saisin oman Real Techniquesin munani puhtaaksi joten jään seuraamaan kommentteja :) se kun tuntuu jo parissa päivässä imevän meikkivoidetta liikaa ja tahmoo sitten levityksen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ensin kokeilla tuota mikrottamista tiskiaineen kera. :D Se auttoi, mutta on joka käytön jälkeen vähän työläs.

   Poista
 2. Mä olen kans aloittanut meikkisienten käytön vasta hiljakkoin. Aiemmin pidin niitä melko turhakkeina, mutta huomasin käsileikkaukseni takia, että pystyin "väärällä" kädelläni levittämään meikkivoiteen kaikista kätevimmin meikkisienellä. En omista mitään kalliita meikkisieniä saatika oikeaa Beautyblenderiä, mutta hyvin olen pärjännyt myös halvemmilla kopioilla. Miekkisienen puhdistaminen on tosiaaankin työlästä. Itse käytän vauvasaippuaa, mikä ihme kyllä toimii yllättävän hyvin, mutta aika paljon joutuu silti jynssäämään, että saa sienen puhtaaksi (tai ainakin riittävän puhtaaksi) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs olekaan hoksannut että meikkisienet voivat olla myös helpompia toipuessa. :) Mulla on Dr bronner's käytössä, joka on kohtuullisen hyvä puhdistaja. :)

   Poista
 3. Mä käytän ihan marseille-saippuaa BB putsaukseen, josta puhun siveltimien putsaus-tekstissäni: http://www.lauraloukola.net/blog/2017/how-to-really-care-for-makeup-brushes

  Olen aina rrrrrakastanut siveltimiä, mutta oon huomannut nyt kesällä että "kuivempiin" meikkivoiteisiin, jotka jämähtää nopeasti, on märkä sieni oikein kätevä. Samoin irtopuuterin kiinnittämiseen ihan huippu! Olen käännytetty nyt :)

  x Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tsekata postaus! Mun ihmesaippua on Dr Bronner's,toistaiseksi se saa olla apuna. :) Ja totta, mulla kävi sama efekti, kesällä huomasin että märkä sieni onkin tosi hyvä monelle meikkivoiteelle.

   Poista
 4. Puhdistan beauty blenderin ja siveltimet samalla marseille-saippualla. Itellä ainakin sieni on puhdistunut ihan täysin, kun heti käytön jälkeen puhdistaa. Hieron kosteaa sientä saippuaan, käytän veden alla ja puristan,että syntyy vaahtoa. Sitten puristelen sientä kovasti niin, että syntyy likavaahtoa. Tätä toistan 2-3 kertaa kunnes on puhdas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kaikki siveltimet ja muut sienet puhdistuu hyvin joko Dr Bronner'silla tai Lacto Linella, mutta Beautyblender ei... Mikrottaminen auttaa jonkin verran. Kiitos vinkeistä!

   Poista
 5. Mä pesen oliiviöljysaippualla, hyvin irtoaa bb:sta lika sillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, olisikohan mullakin jotain sen tyylistä kaapeissa...!

   Poista
 6. Puhdistan siveltimet ja meikkimunat yleensä kissa-saippualla. Ihmettelin pitkään, kun ihmiset valittivat, ettei meikkivoide lähde sienestä. Sitten kokeilin uutta superkestävää meikkivoidetta ja myös sieneen jämähti järkyttävät tahrat. Luin jostain vinkin, että kaksoispuhdistus toimii myös välineisiin. Sitä ajattelin kokeilla seuraavaksi jollain semiedullisella puhdistusöljyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedäkään kissasaippuaa (?!). Kaksoispuhdistuksesta olen myös kuullut mutta en ole testannut. :)

   Poista
 7. Nena Sofian blogissa on keksintö, että meikkisieneen tehoaa parhaiten kaksoispuhdistus. Eli ensin öljy ja sitten saippua. Toimii, kun muutkin innostuivat kokeilemaan ja kirjoittamaan.
  Itse en käytä enää, kun olen niin jämähtänyt mineraaleihin.
  Voisi kuvitella että mikrotus voi lyhentää sienen elinikää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin itse puhdistusvaahtoa sieneen, mutta tulos oli aika laiha. Muistankin nyt tuon Nenan vinkin! Mikrotus voi lyhentää elinikää, mutta niin myös liassa pyöriminen. Valitsin vähemmän pahan vaihtoehdon. :D

   Poista
 8. Mä käytän beautyblenderin omia puhdistusaineita ja ne toimivat hyvin! :) Tässä on myös tärkeää, että sienen pesee joka käytön jälkeen. Ylemmän kommentin kaksoispuhdistus on vielä koittamatta, mutta sekin varmasti toimii hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesen tosiaan sienen joka käytön jälkeen, mikä toisaalta rasittaa mutta likaista ei viitsi käyttää. Mua jotenkin nappaa se, että vain ja ainoastaan tuo virallinen merkin oma puhdistusaine tuntuu toimivan, tai ainakin näin olen monesti kuullut.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^