Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset vitamiinit plakkariin | Puhdas + | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset vitamiinit plakkariin | Puhdas +

vegaaniset vitamiinit saatu blogin kautta
*mainoslinkki


Syksy ja vegaaniset vitamiinit!  Varustautuminen syksyn haasteisiin on hyvä aloittaa myös sisäisesti, ja sillä lähteehän kauneus ja hyvinvointi tunnetusti sisältä päin. En ole niinkään vegaanisten vitamiinien hifistelijä, mutta tarpeelliset ja hyvinvointia boostavaat vegaanivitamiinit tulee kyllä huolella napsittua.

Sain syksyn aloitukseen mukavan kattauksen uusia vegaanisia vitamiineja kotimaiselta Puhdas + -tuotesarjalta. *Usea Puhdas + -vitamiinivalmisteista on vegaaninen, kun sulkee pois kalaöljyt, tietyt D-vitamiinit ja kollageenit.

Ja koen velvollisuudekseni kertoa, että vaikka esittelen litanian vegaanille sopivia vitamiineja, se ei tarkoita, että vegaanit olisivat automaattisesti puutostilassa ilman purkkiarmeijaa. Vegaanin täytyy ottaa purkista ainostaan B12 ja usein Suomen leveyksillä D-vitamiini, kuten tämä artikkeli informoi. 


Testissä Puhdas + vegaaniset vitamiinit


Puhdas+ -sarjan vegaaniset vitamiinit ovat hyvin pitoisia, ja myös astetta harkitumpia ainesosiltaan. Monen purkin kyljessä kerrotaan mm. sokerittomuudesta, säilöntä- tai lisäaineettomuudesta ja kapselit ovat toki vegekapseleita.

Purkeista minulla on ne oleellisimmat eli B12 ja D3, vastustuskykyyn syksyä ajatellen sinkkiä, aivotoimintaa tukevaa omegaa ja kuriositeettina kauneusvitsku biotiinia. Biotiinia lukuunottamatta nämä vitskut ovat tällä kertaa nestemäisessä muodossa, josta ne kenties imeytyvät paremmin, ovat suihkautettavissa suuhun tai ruokaan suoraan. 


Vegaaninen omega-3 


Mielenkiintoinen uutuus on Puhdas +-sarjan vegaaninen Omega-3 EPA - DHA -valmiste, joista valitsin maustamattoman (saatavilla on myös maustettu).

Omega-rasvahapot ovat normaalisti epävegaanisia kalaöljyn vuoksi, vegaanisissa versioissa omega on peräisin mikrolevästä (jota kalatkin söisivät). Omega 3-rasvahappoja on 633 mg, joista DHA:ta 250 ja EPAa 10 mg.

 Seos sisältää myös vegaanista  D3-vitamiinia ja iholle hyvää E-vitamiinia. Kattava kombo siis, joka vaikuttaa moneen tärkeään toimiintoon. 

Nyrkkisääntönä rasvahapot edistävät sydämen, aivojen ja näkökyvyn  normaalia toimintaa, joten etenkin omega 3-annosten kanssa on hyvä skarpata. Usein omega-tasapaino mainitaan myös ihon kuntoa ylläpitävänä ravinteena. Itse käytän harvakseltaan saksanpähkinöitä tai ruokaöljyjä (tiedetään), joten pipetistä annosteltava rasvahappolisä on kuurina kohdallaan.

 Annostelu on helppoa: yksi pipetillinen päivässä esim. veden sekaan, josta ei juuri mitään maista. Avattu purkki säilytetään jääkaapissa ja on suositeltava käyttää 30 päivässä.

Uusia *Puhdas+ -omegoita voit hankkia verkosta noin 19,9 euron hintaan.Vegaanin välttämättömät vitamiinit - B12 ja kasviperäinen D-vitamiini


B12 -vitamiini on se ainoa vitamiini, joka vegaanin täytyy ottaa purkista, sillä ei ole vegaanisessa ruoassa. B12:n kanssa ei kannata jahkailla tai googlailla mitä erikoisempia lähteitä tabletin tilalle, sillä B12 vaikuttaa mm. hermoston toimintaan ja sen puutos voi vaikuttaa esimerkiksi motorisiin liikkeisiin.

Puhdas +-sarjan nestemäinen vegaaninen B12 sekä hyvänmakuinen että vahva, ja tässä on  reilusti yli päivän saantisuositukset, joten joka päivä en ole tätä suihkinut. Maku on vähän hapan ja mehumainen, sillä tässä on puolukan ja pihlajan mehuja, joita tasapainottaa ksylitoli.

Noin *110 kerran hyvänmakuista vegaanista B12-vitamiinia kustantaa 22,50 euroa. 

Syksy ja D-vitamiini kuuluvat myös yhteen - oikeastaan myös niillä, jotka eivät ole vegaaneja, sillä suomalaiset eivät saa D-vitamiinia tarpeeksi.

Spray-pulloon pakattu Puhdas +-D-vitamiini on siitä erikoinen ja hieno juttu, että se on vegaaninen ja nimenomaan D3, ei D2. Normaalisti ilman vegaanimainintaa D3 on peräisin eläimestä (lampaan villasta), joten vegaaninen D3 -vitamiini on harvinainen. D2 -vitamiini on puolestaan lähes aina vegaaninen. Puhdas +-vegaaninen D3 -vitamiini on miellyttävä, hajuton ja mauton hyväällä tavalla, hieman öljymäinen suussa.   Yhdessä suihkeessa on 20 mikrogrammaa vitamiinia, eli hyvinkin suosituksia enemmän.

*Vegaanisen D3 -vitamiinisprayn voit hankkia myös verkkokaupasta täältä.  


Vegaaninen sinkki ja biotiini 


Sinkki kuuluu kuuriluonteisesti käyttööni, vähintään plasebona flunssakaudella!  Vastustuskyky ja ihon hyvinvointi ovat sinkin vaikutuksen avainsanoja, ja niitä syksyn mittaan kyllä tarvitsen. Puhdas+ -tuotesarjan suihkemaisessa sinkissä on myös C-vitamiinia ja auringonhattu-uutetta, jotka yhdessä sinkin kanssa mahdollisesti tukevat immuniteettia ja jaksamista. 

Sinkkivalmisteen maku tuo mieleen lapsuuden auringonhattuvalmisteet! Ei nyt varsinaisen herkkucocktail, mutta terveellinen ja suurella todennäköisyydeellä paremmin imeytyvä näin nestemäisenä.

Vastustuskykyä boostaava *Sinkki-Echina-C-vitamiini-suihke on hinnaltaan 16,50 euroa

Blogikollegat ovat kirjoitelleet jo jonkin aikaa biotiinia sisältävästä ravintolisästä, joka on auttanut hiusten ja kynsien kasvuun ja kuntoon. Päätinpä siis etsiä vegaanille sopivan keratiinintuotantoa tukevan biotiinilisän vegaanisena. 

Puhdas + -vegaaninen biotiini on ainoa setin kapselimuotoinen vitsku, ja sekin onneksi solakka ja helposti nieltävä. Pitoisuus on tosi vahva, joten päivittäin en tätä ole napsinut. Vaikutukset näkyvät toki muutaman kuukauden käytön jälkeen, joten voisin raportoida blogin puolelle niistä lisää. Ehkä tästä löytyisi apua huonokuntoisiin kynsiin? *Vegaaninen biotiini kustantaa täysihintaisena 19,50 euroa. 
Mitä vitamiineja tai lisäravinteita käytät? Lisäätkö niitä syksyllä? Onko sinulla kokemuksia vegaanisista vitamiineista?


Kommentit

 1. Hei
  Mielenkiintoisia tuotteita. Itse olen todella tarkka lisäravinteissa ja vitamiineissa käytetyistä raaka-aineiden muodoista. Haluan saada oikeasti imeytyviä ja tehokkaita aineita. Tutustuin näihin vähän tarkemmin ja huomasin, että ainakin B12 oli siinä "huonommin" imeytyvässä muodossa. Vaikka tätä brändiä aina niin kovasti kehutaan laadukkaaksi merkiksi, niin itselläni on vähän eri fiilis, mm. juurikin tuon B12 vitamiinin takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista ja näkemyksistä. Itse en ole noin 9 vuoden vegaaniajan aikana kiinnittänyt huomiota B12-vitamiinin laatuun ja jokaisessa verikokeessa sitä on ollut vähintään tarpeeksi. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^