Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Edullinen luonnonkosmetiikan bongaus | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Edullinen luonnonkosmetiikan bongaus

*mainoslinkki

Onko huokea aina hyvää? Kosmetiikkamaailmassa tähän ei ole yhtä vastausta, sillä tuotteiden "hyvyys" riippuu paljon käyttäjän ihon kunnosta, senhetkisistä ihonhoidon tarpeista, ainesosista, formuloinnista ja noin miljoonasta muusta seikasta.

Joka tapauksessa uusienlompakkoystävällisten kosmetiikkalöytöjen tekeminen on kerta toisensa jälkeen yhtä mielenkiintoista. Vielä kun lisää soppaan kriteereiksi vegaani- ja luonnonkosmetiikan vaatimuksia, edullinen kosmetiikka - ja laadukas sellainen - on jo aplodien arvoinen löytö!

Postausta päivitetty 2019

Alviana - kokemuksia edullisesta luonnonkosmetiikasta

Alviana on saksalainen luonnonkosmetiikan valmistaja, jonka tuotteita on saatu Suomen kamaralle - ja millaisella valikoimalla! Tuotteita on niin kasvoille, hiuksille kuin kropalle, ja hinnat pyörivät alle 10 euron kulmilla.

Sarjalla on luonnonkosmetiikan Natrue -sertifikaatti ja iso osa tuotteista sopii myös vegaanille, ja tästä todennuksena onkin Vegan-kukkalogo purkkien kyljessä. 

Heti kun bongasin Alvianan kosmetiikkaa tutusta verkkokaupasta, nappasin muutaman tuotteen heti ostoskortiini. Valitsin sellaisia tuotteita joita käytän usein loppuun: matkakokoisia käsivoiteita, kovettumavoiteen ja kasvojenpuhdistusmaidon. 


Halpaa oli ainakin, mutta entä käyttökokemukset?

Echinacea-kovettumavoide on emulsiomaisempi versio perinteisestä kuivien aluiden, kuten polvien, kyynär- ja kantapäiden hoitavista voiteista. Normaalisti miellän kovettumavoiteiksi paksut sheavoit ja sen sellaiset, mutta Alvianan voide on ennemmin kuin paksumpaa käsivoidetta. 

Voidemaisen koostumuksen imeytyvyys, levittyvyys ja ei-lähmäisyys saavat plussaa, sillä tätä ei tarvitse varoa niin paljon, kun esim. jalkoja voitelee iltaisin. Mutta toisaalta vähemmän rasvainen koostumus ei blokkaa kosteutta sisäänsä sheavoin tavoin, mutta tykkään tästä enemmän kuin "rasvoista".

Vesipohjaisen voiteen kosteuttajina ovat mm. soijaöljy, sheavoi, glyseriini ja kookosöljy. Kosteustehot ovat nyt alkusyksystä vielä riittävät, ja voide on oikein hyvä perusvoide. Tuoksu on aika hento, aavistuksen luonnonkosmetiikkamainen.

*Kovettumavoiteen hinta on 4,9 euroa ja voit hankkia sen täältä verkosta.


Jatketaan voidelinjalla: pienemmät käsivoiteet ovat täydellisiä käsilaukkuun mukaan. Soft Aloe vera-käsivoiteen tuoksu on raikas mieto aloe (no yllätys), enemmän kosteuttavaksi kerrotussa intensiv-voiteessa on vähän sheavoimainen aromi. Alvianan tuoksut muistuttavat etäisesti "mietoa Laveraa",  samoin vähän koostumukset.

Aloe veraa sisältävä käsivoide on just hyvä työpäiviin käsien nopeaan kosteuttamiseen. Mieto tuoksu, nopea imeytyvyys ja helppo korkkisysteemi.

Ja tykkään myös tästä intensiivisemmäksi tituleeratusta voiteesta. Vaikka Intensive -purkissa lukee intensiv,  sisältö ei juurikaan ole paksumpaa tai hitaammin imeytyvää kuin aloe vera-käsivoide. Inciin kurkkaamalla tästä löytyy enemmän glyseriiniä ja esim. argan- ja oliiviöljyjä, kuin myös kaakaovoita.

 Käsivoiteiden Täysikokoisena Alvianan *kosteuttavampi Intensive-voide on hieman yli 4 euroa ja  *kevyemmin kosteuttava Soft (aloe vera) -käsivoide hieman alle 4 euroa.

Alvianalla on myös muutama kasvoputsari, josta valkkasin alennuksella Wild Rose-puhdistusmaidon. Wild Rose -puhdistusmaito on plakkarissa nimen omaa syksyn kuivuutta ajatellen: lempeä, paksun maitomainen koostumus on hellävaraisempi ihon omalle suojakalvolle. Ainesosissa on mm. oliivi-, manteli-, ruusuöljyä sekä E-vitamiinia.

Ruusuntuoksuisen puhdistusmaidon ote on kyllä ihanan hellävarainen, joka toimii kevyen meikin tai meikittömien kasvojen putsari siltänään. Myös silmänympärysiholle tätä uskaltaa käyttää. Kuten tiedätte, kerrostetun meikin puhdistuksessa käytän usein suosiolla järempiä aineita kuin puhdistusmaitoja, mutta Alviana irrottaa kevyempää meikkiä silmämääräisesti hyvin. *Puhdistusmaidon hinta on hieman yli 6 euroa, joten budjettilinjalla mennään!

Yhteenvetona Alviana saa oikein hyvän arvosanan: jos etsit arjen perustuotteita luonnonkosmetiikasta, edullisesti ja hauskoilla pakkauksilla, tsekkaa tämä brändi!

Onko sinulla kokemuksia Alviana-kosmetiikasta?

Kommentit

 1. Onpa mukavaa, että löytyy tällainenkin edullinen merkki. En ole ennen kuullut tästä mikäli muistan oikein, mutta kaikki edullinen kiinnostaa kovasti. Nätinnäköiset tuubit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Alviana onkin ollut jostain syystä aika pimennossa! :)

   Poista
 2. Tuoksuuko tuo kaakaovoita sisältävä käsivoide yhtä hyvältä kuin aattelen? Innostuin siitä heti. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä aivan kaakaolta, mutta vähän sheavoimaiselta. :)

   Poista
 3. Tosi söpöt ja kivat noi purkit edulliseksi luonnonkosmetiikaksi! :) Mäkin oon viime aikoina tehnyt yllättävän hyviä löytöjä just edullisen luonnonkosmetiikan parista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, jotenkin nekin tuovat mulle etäisesti mieleen Laveran. :) Ihanaa, toivoittavasti vinkkaat löydöistäsi blogissa vielä!

   Poista
 4. Näitä olisi kiva ostaa vaikka Prismasta tai muualta marketista, olisivat hintaluokaltaan just kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, näkisin Alvianan hyvinkin sopivan marketin hyllyyn. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^