Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tuoksuvat soijakynttilät tekevät syksyn | Candle Light Story | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tuoksuvat soijakynttilät tekevät syksyn | Candle Light Story

Kynttilät saatu blogin kautta

Ihanaa, kotimaisia soijavahakynttilöitä vegaanisena! Olen pitkään jo toivonut voivani fiilistellä syksyä ihanasti tuoksuvien kynttilöiden kera, mutta esanssiset tuoksukynttilät ovat  nou nou. Ja vieläpä kun pitäisi etsiä vegaaninen ja eettinen kynttilä!

Bongasin viime talvena Tuomaan markkinoilta kotimaisen pienyrityksen Candle Light Storyn soijavahakynttilän, jonka aito ja ei-päänsärkymäinen tuoksu ihastutti. Sainkin kynttilöitä nyt vielä testiin uusin kappalein, ja syksyn hyggeilyt on pelastettu.

Lue myös: Vegaaniset kynttilät listattuna (2019)

Candle Light Story soijakynttilä

Kotimaiset soijavahakynttilät tuoksuvina - Candle Light Story 


Candle Light Story on yhden naisen firma, jonka tuotteet valmistetaan käsityönä Nurmijärvellä. Ihanat kynttilät voit löytää somesta (Facebook, Instagram), jonne on listattu myös jälleenmyyjiä.

Candle Light Storyn kynttilöissä on monta pientä jujua, jotka tekevät näistä uniikkeja. Lasiin pakattujen kynttilöiden tuoksut ovat peräisin eteerisistä öljyistä, ja pienempien peltipurkissa olevien kynttilöiden tuoksut flataattivapaista tuoksuöljyistä. Vaha on soijavahaa, ja sydämenä ei ole lanka, vaan paksumpi puinen sydän. Kaikki Candle Light Storyn kynttilät ovat vegaanisia.

Puinen sydän on aika jännä, se rätisee hieman palaessaan, aivan kuin minikokoinen takkatuli! Sydänten sytyttäminen vei tosin alussa hieman hermojani ja tulitikkuja normaalia enemmän, mutta lopputulos palkitsee.

Candle Light Story kynttila

 Ja ne soijakynttilöiden tuoksut...! Vivahteisia mutta eivät vahvan parfyymimäisiä, vaan astetta luonnollisempia. Mutta ei myöskään mitään hippimäisiä yrttituoksuja. Peltipurkkikynttilöiden tuoksut ovat lasikynttilöihin verraten astetta voimakkaampia, ja nenä huomaa,  jos astuu huoneeseen, jossa vienosti tuoksuva kynttilä palaa. Mielestäni tuoksukynttilän idea onkin olla pieni upgreidaus normikynttilään, eikä niinkään koko talon täyttävä parfyymi. 

Tuoksuvaihtoehtoja on noin kymmenisen, ja vaihtoehtona on myös tuoksuttomia. Testikappaleeni ovat tuoksullisia (tietenkin<3). 

Candle Light Story kotimainen kynttila

 Andalusian lemon piristävä sitruunatuoksu, jonka tuoksu on eteerisistä öljyistä. Sitruunainen kynttilä toimii myös päiväsaikaan, sillä raikas vieno tuoksu on ihana myös valoisalla. Eteeristen öljyjen ja lasipakkauksen kombo on myös astetta ylellisempi tapaus. 

Sweet Coffee on testisetin voimakkain tuoksu, makean kahvinen. Todellakin sweet! Olen poltettut tätä jostain syystä juuri iltaisin, tämä on jotenkin lämmin ja lempeä.

Jungle Fruit on pirteä sekoitus hedelmäisiä tuoksuja, myös makeaan kallellaan. Uskon, että tämä uppoaa hyvin niihin joille tuoksukynttilät ovat vielä uusi juttu, freesi tuoksu on aika helposti lähestyttävä.

Kotimainen tuoksukynttila

Käyttöohjeet on hyvä tsekata purnukoiden pohjasta ennen kynttilöintiä. Tietenkään kynttilää ei kannata asettaa palavien asioiden lähelle tai päälle tai muuta sellaista (kuvien ruusunlehdet ovat rekvisiittaa hehe).  Lisäksi näiden kynttilöiden täytyy antaa palaa siten, että vaha on ehtinyt sulaa pakkauksen reunoihin asti, kuitenkin maksimissaan neljä tuntia.

Kynttilöiden hinnat ovat noin 12 - 30 euron tietämissä - sopuhinta pientuotantona tehdystä kotimaisesta, laadukkaasta ja astetta ekommasta tuotteesta. Jälleenmyyjiä toivoisi vielä lisää, että kynttilöitä saisi helpommin käsiinsä. Lisäksi Candle Light Story valmistaa esim. pyykkietikoita.

Poltatko sinä (tuoksu)kynttilöitä? Onko sinulla kokemuksia soijavahakynttilöistä?

Kommentit

 1. Kuulostaa kyllä houkuttelevalta! Mulla on tuoksuyliherkkyys, niin en voi tuoksukynttilöitä poltella kuin parvekkeella. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla! Luin CLS:n somesta, että jotkut tuoksuyliherkät ovat pystyneet polttamaan juurikin näitä kynttilöitä koska tuoksut eivät ole niin vahvoja, mutta toki vain kokeilemalla selviää. :)

   Poista
 2. Nämä kynttilät oikein huokuvat luksusta viimeistellystä ulkonäöstä siihen ihanaan takkatulimaiseen rätinään saati tuoksuun. Ihanaa kun on kotimainen vegaaninen vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se rätinä <3 Tällaisia kynttilöitä olenkin etsinyt pitkään!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^