Und Gretel - meikkileikkejä Berliinistä

Tiedäthän sadun Hannusta ja Kertusta? Saksan kielellä tämä parivaljakko on Hansel und Gretel, ja klassikkosadun nimi inspiroi myös trendikkäitä green beauty -meikkejä.

Und Gretel-meikkilafka  on valinnut vain tämän feminiinisen puolen ( "ja Kerttu" ) kantamaan nimeä meikkivalikoimalleen. Tämän voi nähdä pienenä kannanottona, kekseliäisyytenä tai muuten vain nokkelana nimenä, mutta tuotteethan ovat ne pääasia.

Und Gretel on tosiaan saksalainen, luonnollisia ainesosia (BDIH-sertifikaatin turvin) suosiva meikkisarja. Osa tuotteista sopii vegaanille, ja niiden kohdalla on selkeä vegaani-maininta esim. Greenlipsin verkkokaupassa. Und Gretelin ylpeydenaiheena on näyttävät pigmentit, värikkäät(kin) vaihtoehdot ja pieni ylellisyys. Nyttemmin luonnonkosmetiikan meikkejä ei enää pidetä hippien juttuna, ja Und Gretelkin on oikein tyylikäs designiltaan.

Sain maahantuojalta plakkariin Und Gretelin meikkivoiteen ja kaksi rajauskynää. Toistaiseksi Und Gretelin tuotteita on saatavilla vain Greenlipsin myymälässä Turussa ja verkkokaupassa.

*Tuotteet ovat pr-näytteitä, sisältää mainoslinkkejä*

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteet kiinnostavat aina, ja se on myös Und Gretelin ylpeydenaihe. Lieth-meikkivoide saa pisteet fluidimaisesta, kerrostettavasta koostumuksesta, tasaisesta levittyvyydestä ja kauniin kuultavasta jäljestään. 

Und Gretelin meikkivoide on jo hyvin lähellä synteettisiä tovereitaan, esim. yrttistä tuoksua tai jankkista koostumusta ei tarvitse "pelätä". Jos mietin vertailukohdetta, tämä muistuttaa aavistuksen Nuin meikkivoidetta, mutta kevyempänä. Peittävyys on keskitasoa: jos tätä levittää (ihan sormin) kerroksen, jälki on  ihonsävyä tasoittava ja pieniä epätasaisuuksia suitsiva, mutta selkeästi kuultava. Toisella kerroksella ollaan jo lähempänä peittävää meikkivoidetta. Lukitsen aina meikkivoiteen puuterilla tai mineraalimeikkipuuterilla, ja silloin lopputulos onkin jo full coverage.Lieth-meikkivoide on siis kyllä aivan luonnonkosmetiikan tähtiä meikkivoiteissa, mutta sävyvalikoiman soisin olevan pikkuisen laajemman viidestä. Testisävyni 01 Porcelain Rose on nimensä mukaisesti hieman punaiseen taittava, joka siltänään erottuisi kasvoiltani liikaa, mutta puuterin kanssa sävyn saa tasoittumaan.

Meikkivoiteen hinta on 52,50 euroa, kalliimpi kuin normaalisti luonnonkosmen meikkivoiteet, mutta toisaalta formulointi, kestävyys ja koostumus on tässä oikein hyvä.


Meikkivoide jätti ehkä hieman sävytoiveita, mutta Und Gretelin kajal-kynät ovat aivan ihania! Kerrankin on löydetty sävyjä, jotka ovat muuta kuin mustaa, harmaata ja vihreää (eikä näissäkään toki vikaa). Mutta pelkästään kullan- ja ruskean hohteisia meikkikyniä voi käyttää luovasti arkimeikissäkin ilman että look on överi. Und Gretelin Holt-rajauskynän sävy Gold 06 on juuri sellainen kultainen rajaus alaluomelle tai silmänurkkaan, joka kuuluu vakiokalustooni. Heleä, sopivan helmiäinen mutta erottuva sävy, ja sopii myös syksyyn just eikä melkein.

Bronze 08 -rajauskynä on taas pronssinen suklaanruskea, joka on vähän päivitetympi versio viikonpäivien meikin ruskeasta sävystä. Pronssisuus on pientä hohtoa, joka toimii mukavuusalueen meikissä pieneä upgreidauksena.

Rajauskynät ovat suhteellisen topakoita koostumukseltaan, eivät aivan pehmeitä, mutta pigmetti on hyvää laatua. Meikkikynistä löytyy myös muutamia muita sävyjä sekä nestemäinen eyeliner. Rajauskynien hinta on 21 euroa / kpl, joka on oikein hyvä, sillä kynä ei kulu kovin nopeasti.Ei kommentteja

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^