Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Värjättyjen hiusten kaverit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Värjättyjen hiusten kaverit

Kuten moni blogin lukija bongasi, savivaalensin hiukset muutama viikko sitten (tai siis kampaaja hoiti tämän haha), ja monen vuoden värjäystauko on saanut unohtamaan värjättyjen hiusten shampoiden ja hoitoaineiden jujut. Olen kyllä lätkinyt hiuksiin iloisesti myös värjättyjen hiusten tököttejä, mutta nyt savivaalennetun kuontalon kanssa ne tuntuvat jotenkin vielä enemmän panostuksen arvoisilta. 

Koska savivaalennus oli ideana sellainen luonnollisempi hiusvaalennus, myös luonnollisemman kosmetiikan hoitotuotteet ovat plakkarissa. Luodaan siis katsaus pariin värjättyjen hiusten luonnonkosmetiikan puteliin! Savivaalennus-postauksessa kerroinkin jo hieman kotimaisen Ekopharman värjättyjen hiusten tuotteista.

 *Laveran tuotteet ovat pr-näytteitä, sisältää mainoslinkkejä*


Laveralla on erikseen shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille Colour & shine -kategoriassa. Laveran värjättyjen hiusten tuotteet tuoksuvat aivan ihanalta, kirpeän makean karpalon ainakin tunnistaa. Ei yhtään luonnonkosmetiikan "yrttisyyttä"! Purkeissa painotetaankin luomukarpaloa ja avokadoa tähtiainesosina.

Colour & Shine - shampoo on reilusti vaahtoava ja tosi pesevä jo yhdellä pesulla. Tätä voisi luulla äkkiseltään perinteiseksi rasvoittuvien hiusten shampooksi, mutta tottahan toki myös värjätyt hiukset ja etenkin mun hiuspohja kaipaa tehokasta pesua. Tämä oikeastaan tekee juuri sen mitä lupaa, ja on hyvä shampoo myös värjäämättömille hiuksille.


Laveran hoitoaineista nostan mukaan myös korjaavan Repair & Caren, joka on astetta hoitavampi kuin karpalohoitis. Tässä on mm. herneproteiinia ja luomuruusukukkaisvettä.
Laveran hoitsikoita on hyvä muhitella hiuksissa pidempään, jopa noin 5 min. Näissä ei ole synteettisten tavoin silikonia (tietenkään), joten vaikutusajalla ja reilummalla annostelulla hoitavuutta voi syventää. 

Olen itse asiassa tehnyt näistä hoitoaineista sekoituksen, jonka annan vaikuttaa. Korjaavampi Repair & Care  tuo aavistuksen enemmän hoitavuutta, ja värjättyjen hiusten hoitis on hyvä normaalikuntoisten hiusten selvittäjä ja kosteuden ylläpitäjä. Jos hiukset olisivat enemmänkin kuivat ja latvat värjäyksestä hapertuneet, lisäisin komboon vielä öljyä tai viimeistelisin hoidon jätettävällä hoitosuihkeella. Hoitoaineet ovat oikein pätevät normaalikuntoisille hiuksille, vaikka aivan bestiksiä meistä ei tullut.


Organic Shopin värjättyjen hiusten linja on nimeltään Golden Orchid, joka niin ikään sisältää shampoon ja hoitsikan. Ainesosista löytyy orkideaa (kuinka ollakaan), jojobaöljyä ja esim. vehnäproteiinia.

Koko setin yllättäjä ja suosikki on Organic Shopin Golden Orchid -hoitoaine. Vaatimaton hinta ja purkki sisältävät ihanan siloittavan, pehmentävän ja nopeasti vaikuttavan hoitoaineen. Siloisista hiuksista kiiltokin erottuu paremmin. Koostumukseltaan semi-paksu hoitis  jättää hiuksiin myös pientä liukkautta, eli hoitaavuutta tästä löytyy. Ostin tämän pikkurahalla enkä oikein tiennyt mitä odottaa, mutta tämä hakkaa monet kalliimmat vaihtoehdotkin.


Organic Shopin shampoo on myös hellävaraista sorttia. Laveraan verrattuna tämä tuntuu enemmän kuivien ja todella käsiteltyjen hiusten shampoolta. Pesuteho on ok, eikä tämä latista paksuhkoja hiuksiani, mutta yleensä valitsen pesevän shampoon ja hoitavamman hoitiksen, ellei hiukset ole selkeästi kuivemmassa kunnossa. 

Organic Shop on tunnetusti suorastaan halpa merkki ja näiden putelien hinta-laatusuhde on erinomainen! Sekä shampoo että hoitoaine ovat esim. täällä vain 4,5 euroa kappale.

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^