Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan ihoa kirkastava tuote x 3 | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan ihoa kirkastava tuote x 3

tuotteet ovat pr-näytteitä, linkit mainoslinkkejä*

Peilikaappini vakiovarustukseen kuuluu aina jokin ihoa heleyttävä tai kirkastava tuote - ja oikeastaan mietin koko ihonhoitorutiiniakin sen kannalta. Esimerkiksi pienet pigmenttimuutokset kesällä ja etenkin jo menneiden epäpuhtauksien jäljet jäävät joskus muistuttamaan itsestään. Vaikka iho korjaa hiljalleen itse itseään, kirkastavat tuotteet tukevat hipiän kuntoa - vitamiinit, rasvahapot ja antioksidantit tukevat ihon uusiutumista.

Ihoa kirkastavat tuotteet ovatkin tuttu juttu blogissani, ja suosittelen esim. tehoseerumeista Kahinan ja Yülin purkkeja. Viime aikoina vinkkilistalle on päässyt uusia tärppejä niin ikään luonnonkosmetiikan Patykalta, Little Butterfly Londonilta ja Dabbalta.

Seerumi ihonhoidossa ei ole naistenlehtien salajuoni vaan ihonhoitoa tehokkaasti boostaava tehotuote: laadukas seerumi sisältää tiiviissä muodossa ihon täsmähoitoon tarkoitettuja ainesosia, jotka voivat sitten esim. tehokosteuttaa, puhdistaa tai tässä tapauksessa kirkastaa.

 Seerumi levitetään perinteisesti kosteusvoiteen alle illalla tai päivällä, joskus sillä voi myös korvata kosteusvoiteen. Ihon sävyn "muuttamisessa" kärsivällisyys ja säännöllisyys ovat myös muistettavia avainsanoja.Luonnonkosmetiikan ihoa kirkastavat tuotteet - Patyka, Dabba ja Little Butterfly London


Ranskalainen Patyka on luonnonkosmetiikasta se sarja, jota ei uskoisi luonnolliseksi, vaan pikemminkin selektiiviseksi kosmetiikaksi. Koostumukset, formuloinnit, hurmaavat (lue: ei luonnonkosmetiikkamaiset) tuoksut ja levittyvyys ovat kaikki erinomaisia. Sarjalla on sertifikaateista Ecocert, Leaping Bunny ja iso osa tuotteista on vegaanisia.

Patykan *Dark Spot Correcting Serum -kirkastava seerumi on ylellinen, ihanan kepeästi levittyvyä tehotuote. Koostumus on fluidimaista, joka toimii erinomaisesti myös päiväkäytössä kosteusvoiteen alla. Rasvoittuva iho ei välttämättä kaipaa enää kosteusvoidetta tämän päälle.

Epätataiselle ihonsävylle suunnattu seerumi sisältää miedon cocktailin kirkastavia AHA-happoja, jotka ovat tunnetusti  ihon sävyn tasoittamisessa ykkösainesosia. Toimii monella ihotyypillä, ja sisältää myös kosteutta sitovaa hyaluronihappoa ja pigmenttimuutoksia vastaan taistelevaa antioksidanttista vadelmaa.

Hyvää seerumia ei aivan pikkurahalla saa, mutta Patykan purnukka osuu nappiin hinta-laatusuhteellaan. Iholle ei jää mitään varsinaista tuotetuntua, iho jää  yön yli-käytössä astetta heleämmäksi ja kepeän kosteutetuksi. Olen huomannut AHA-happojen toimivuuden ihollani pigmenttimuutosten kanssa, ja tämä seerumi sujahtaa sopivasti osaksi rutiiniani.

Patykan seerumin voit hankkia Joliesta hintaan 59 euroa.


Little Butterfly London ei ehkä saa niin paljon huomiota mitä ansaitsisi, mutta lapsi-äiti-kosmetiikkasarjalla on myös ei-lapsellisille sopivia tärppejä. Sarjalla on niin ikään Ecocert & Leaping Bunny -serti ja sarja on suunniteltu turvalliseksi myös raskauden ja imetyksen ajaksi.

Patykan seerumin jälkeen levitän kosteusvoiteen, johon Little Butterflyn Blossoms in Spring -kirkastava kosteusvoide on jämpti. Kosteusvoide on ihanan kevyt ja erinomainen meikin alla, etenkin seka- ja rasvoittuvalla iholla.  Tämäkään ei äkkiseltään "tunnu luonnonkosmetiikalta" ja tuotetuntu on tässäkin priimaa.

Purnukka on suunnattu väsyneelle ja rasittuneelle iholle, ja siinä on myös tehokombo ihoa elvyttäviä ainesosia. Acaimarjan C-vitamiini ja antioksidantit ja valkomulperi kirkastavat ja suojaavat ihoa "tuhoisilta" vapailta happiradikaaleilta. Lisäksi esim. rauhoittava purasruohoöljy ravitsee,  ja vihreä tee siloittaa pieniä juonteita.

Ihollani on tapana iltapäivisin kiillellä, mutta tämä kosteusvoide on täydellinen koko päivän voide. En olisi uskonut sarjan perusteella (koska se ei ole ensisijaisesti suunnattu "minulle"), mutta tämä on erittäin pätevä luonnonkosmetiikan kasvovoide.Ja vielä loppuun hieman edukkaampi vinkki. Latvialainen Dabba tunnetaan kukkaisvesistä, mutta kuka on kokeillut jo Dabban seerumeja? Deep Water Booster -seerumi lupaa niin ikään kirkastaa pigmenttimuutoksia ja tasoittaa ihon sävyä. Sisällöstä bongaamme mm. hyaluronihapon, kukkaisvesiä ja pohjolan kasvien uutteita.

Dabba on koostumukseltaan himppasen enemmän luonnonkosmetiikkamainen ja hellää taputtelua vaativa. Dabban maahantuoja suosittelee pigmenttimuutoksiin myös Dabban ruusunmarjaeliksiiriä, ja tämä onkin enemmän ihonhoitoa tukeva purkki. 

Koen ihollani Patykan astetta tehokkaammaksi tuotteeksi, mutta Dabba on hyvä arjen ihonhoidon kaveri ja kosteustasapainon tukija - sellainen perushyvä seerumi, jota voisin suositella jos kaipaa tasapainottavaa seerumia iholle, jonka pigmentit ovat kohtuullisia. Rasvoittuvammalla iholla myös Dabba toiminee yksistään ilman kosteusvoidetta.

Dabban Ecocert-sertifioidun seerumin hinta on 41,90 euroa.
Kommentit

  1. Kiitos näistä vinkeistä! Mä oon tykästynyt Centifolian AHA-happoja sisältävään seerumiin, se toimii ihanasti meikin alla ja kirkastaa ihoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä Patyka on ehkä se kaikista kivoin ykköstuote. Enpä olekaan kuullut tuosta sun mainitsemasta purkista!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^