Laponie of Scandinavia & hellivät putsarit

*Tuotteet ovat pr-näytteitä, sis.mainoslinkkejä*

Kotimainen kosmetiikka on noussut medioihin viime aikoina rytinällä ja tällä kertaa korkataan myös yksi uutuus.

Laponie of Scandinavia on suomalainen, viimeisen vuoden sisällä perustettu herkän ihon kosmetiikkasarja. Tuotteet suunnitellaan Espoossa ja tehdään Suomessa ja Ruotsissa. Raaka-aineita ei testata tai testauteta eläimillä ja tuotteet ovat vegaanisia.

Tällä hetkellä tuotteita on neljä, joten todellakin puhumme uudesta sarjasta. Yksi syy miksi kiinnostuin merkistä nopeasti oli se, että kurkkasin henkilökunnan tuotteiden taustalta - kemisti Jaana Ailus oli tuttu aiemmin Ekopharman puikoista.

Sain Laponielta keväällä kasvoöljyn ja huippuhyvän balmin, ja nyt vasta lanseeratut puhdistusaineet ovat syynissä.


Laponien taustalla on No -nonsense skincare that works -idea, jossa tuotteissa karsitaan "turhat" raaka-aineet toimivuuden tieltä. Laponien perustaja Kristinan tausta on ollut herkän ihon kanssa kamppailua, johon kyllästyneenä hän opiskeli ihonhoidon kemiaa ja perusti oman brändin. Ainesosalistoja on avattu nettisivuilla tuotekohtaisesti kertoen, mitä mikin ainesosa on. Tuotteista ei löydy esim. sulfaatteja, alkoholia, mineraaliöljyä, mutta ainesosien luomuprosentin sijaan keskitytään herkän ihon tarpeisiin ja esim. luonnollisiakin hajusteita on karsittu.

Laponien putsarien pakkaukset ovat alumiinia, joten ei-muovinen fiilis tuo jo pientä luksustä putsaushetkiin. Nyrkkisääntönä käytän maitomaista puhdistusta aamuisin ja meikatulle iholle tehokkaammin puhdistavaa geelimäistä. Molempia voi kokeilla myös kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa. Myös puhdistusliina on passeli näiden putsarien kanssa, vaikka laiskuuksissani jätän sen usein välistä.
Geelimäinen puhdistusaine on vain pienesti vaahtoava, mutta koostumukseltaan hyvinkin geelimäinen. Ihoa hellivät esimerkiksi hoitava betaiini ja ksylitoli. Se mikä tekee tästä erilaisen moneen muuhun verrattuna on sen lempeämpi putsausote: kasvomeikit kyllä puhdistuvat tämän ja veden voimalla, mutta ihoa ei jää kiristelemään. Pintakuivuus jos jokin on haasteeni, mutta siitä huolimatta kaipaan juurikin puhdistavia mutta ei ihoa liikaa rasittavia putsareita, ja tässäpä sellainen on. Tuoksu on molemmissa putsareissa hyvin mieto, lähes olematon.

Milk Cleanser (joka ei  siis sisällä tietenkään maitoa) on vieläkin astetta hellävaraisempi putsari, jonka koostumus on samalla ihanan kermaista ja täyteläistä. Kaksoispuhdistuksen apuna tämäkin irrottaa meikin oikein hyvin, paitsi silmämeikin putsaan suosiolla eri aineilla. Puhdistusmaidossa ksylitolin ohella on esimerkiksi  kosteuttavaa rapsiöljyä. Ja taidan saman tien jemmata purkkia odottamaan ilmojen viilenemistä, sillä lempeät, kasvoille hellästi hierottavat putsarit ovat syksyn ja talven ihonhoidon kulmakiviä.Laponie of Scandinavian tuotteita on saatavilla mm. verkkokaupasta täältä. Puhdistusaineiden hinnat ovat 18 e / kpl. Jään odottelemaan, mitä seuraavaksi Laponielta lanseerataan, ainakin alku on lupaava.


6 kommenttia

 1. Nyt on kyllä tullut tosi paljon uusia mielenkiintoisia kotimaisia luonnonkosmetiikkabrändejä vähällä ajalla useita. Tuntuu, ettei yksi naama riitä testaamaan niitä, mutta olen tosi innoissani tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin sanottu - mun on täytynyt ihan toppuutella joskus purkkien testausta, juurikin "rajallisen naaman" vuoksi. Mutta kyllä vain,ihania uusia kotimaisia on tulossa ja tuloillaan. <3

   Poista
 2. Kuulostavat erittäin mielenkiintoisilta ja nuo pakkaukset! Aivan ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään pakkauksissa juurikin muovittomuudesta ja kauniista designista. :)

   Poista
 3. Nää on niin kauniit nämä pakkaukset! <3 Multakin löytyy nämä, mutta vielä en ole testaamaan ehtinyt :) Jonnaa lainatakseni, "yksi naama ei riitä" :D

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^