Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paikallista luonnonkosmetiikkaa reissuun - Less is More | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paikallista luonnonkosmetiikkaa reissuun - Less is More

tuotteet saatu blogin kautta, linkit ovat mainoslinkkejä

Lyhyt syysloman poikanen on hyvä syy kaivaa esiin kosmetiikan matkapurkkeja. Tällä kertaa vuorossa ei ole työreissua, vaan oma pieni lomareissu kaupunkiin, joka kiehtoo niin kulttuurillaan, arkkitehtuurillaan kuin tietysti vegaanitarjonnallaan.

Ja tällä kertaa voin pakata matkalle ns. paikallista kosmetiikkaa - hiustuotteiden Less is More valmistetaan Itävallassa, jonka pääkaupunkiin suuntani käy. Näinköhän selviän kosmetiikkakauppojen luonnonkosmetiikan hyllyistä...Less is More - luonnonkosmetiikan kampaamotuotteet 


Less is More on niitä hyvin harvoja luonnonkosmetiikan kampaamotason hiustuotesarjoja, joilla on luonnonkosmetiikan sertifikaatti (Cosmos). Yrityksellä on myös Petan cruelty free-sertifikaatti, vegaaniset tuotteet on merkattu selkeästi ja lafka painottaa kokonaisvaltaista eettisyyttä esimerkiksi ainesosien keräämisessä ja sosiaalisissa projekteissaan.

Hyvispisteiden ohella Less is Morella on ihanan paljon matkakokoisia tuotteita. Suosin matkapurkkeja mukavuuden ja käytännön vuoksi: olisi ihana jaksaa siirtää kosmetiikkaa aina isommasta purkista pienempään ennen matkaa, mutta käytäntö on lopulta eri. Ja pienet purkit ovat hyviä testaamiseen ja loppuunkäyttämiseen.


Mutta mitäs purkkeja valkkaan mukaan?

Elderflower-suolasuihke on jo aiempia suosikkejani Less is Morelta. Suola tekee hiuksista tunnetusti karheammat, ja saa matkaponnarikampauksen pysymään ryhdikkäänä - puhelinlankaponnari ei lähde luisumaan suolasuihkitusta kuontalosta niin helposti. Less is Moren suola on Altaussee-vuorisuolavettä, ja seuraavana incissä onkin hoitava aloemehu. Tuoksu on mieto, hennon yrttinen läpi tuotesarjan.

Lindengloss Finishing Spray on todellinen monitoimipurkki: kiiltosuihke, kampauksen viimeistelijä (vrt kevyt hiuskiinne) ja vinkattiinpa tätä myös kosteiden,  pestyjen hiusten hiuksiin jätettäväksi hoitosuihkeeksi. Koostumus on suunnattu etenkin käsitellyille ja rasittuneille hiuksille, joita se siloittaa, suojaa ja vähentää sähköisyyttä. Omat hiukseni ovat savivaalennetut, hyväkuntoiset mutta eivät järin kiiltävät, joten kiiltosuihke sopii hyvin kampauksen pieneen upgreidaukseen.Shampoo Cajeput Pure Balance on tasapainottava ja astetta hoitavammaksi kerrottu shampoo. Hellävaraiset pinta-aktiiviset aineet ovat kasviperäisiä, jotka eivät ryystää hiusten kosteustasapainoa. Ainesosien rasvahappopitoinen helokkiöljy on tunnetusti rauhoittava ja hiuspohjaa ravitseva tehoaine. Miedommin vaahtoava luomushampoo suositellaan käytettäväksi kahdella pesulla, joista toinen kerta on vaahtoavampi.

Hoitoaine Lindengloss on puolestaan kosteuttavampi tapaus - ja tämä on valittu silmällä pitäen savivaalennettuja latvojani. Pidemmällä vaikutusajalla tämän kerrotaan toimivan naamion tavoin, mutta itse kärsimättömänä käytän tämän hoitiksena. Ravitsevana ja korjaavana ainesosana toimii vehnänalkioöljy, ja myös soijalesitiiniuute kosteuttaa tehokkaasti.


Kommentit

  1. Mä olen muistaakseni joskus käyttänyt sarjalta jotain shampoota ja ihan tykkäsin siitä. En muuten ollenkaan ole ajatellut että nää valmistetaan Itävallassa. Oikein hyvää lomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Less is More on vhän hidden gem, näistä tykästyin erityisesti hoitoaineseen, joka on hoitavampi kuin 90% luonnonkosmetiikan muista hoitsikoista joita olen testannut. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^