Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle - I + m Naturkosmetik | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle - I + m Naturkosmetik

Kaupallinen yhteistyö: I+m Naturkosmetik Suomi
sis. alekoodin ja arvontalinkin


Käsi ylös, kenen iho kuivuu ja herkistyy talvea kohti? On aivan perusteltua katsastaa kuivan ja herkän ihon hoitorutiinia, sillä ilmastointi, viima ja sään muutokset vaikuttavat kaikki ihonhoitoon. Oma ihoni on kesällä rasvoittuvampi, talvella selkeästi kuivempi ja syitä ei tarvitse paljon arvailla.

Olemme tottuneet Suomessa käyttämään paljon mahdollisimman herkälle iholle sopivaa, mietoa ja funktionaalista "apteekkikosmetiikkaa". Tai ääripäänä jättämään ihonhoidon sikseen "veden varaan", kenties turhautuen eri kosmetiikkakokeiluihin jotka eivät aiemmin ole herkälle iholle tuoneet apua. Herkänkin ihon hoito on kokonaisvaltaista hommaa, jossa kosmetiikkapurkeilla on kuitenkin olennainen roolinsa. Siispä korvat hörölle, jos etsit luonnollisia ja vegaanisia vastineita tutuille apteekkipurkeille tai muutoin herkälle iholle. Ja vielä kohtuuhintaan!

im naturkosmetik

I+m Naturkosmetik -luonnonkosmetiikka testissä


Olen viime päivät tutustunut herkän ihon hoitorutiiniin saksalaisen I+m Naturkosmetikin Freistil sensitive-linjan herkän ihon luonnonkosmetiikalla, jonka tuotteet loksahtavat hyvinkin siihen lempeän ihonhoidon aukkoon jota luonnonkosmetiikkaan kaivataan. Tuotteet sopivat monelle iholle ja ovat ns. unisex-kosmetiikkaa.

Vegaanikosmetiikan edelläkävijä I+m Naturkosmetik on hyvällä syyllä kokonaisvaltaisesti eettinen yritys. Jo vuonna 1978 silloisessa Itä-Saksassa perustettu itsenäinen yritys panostaa reiluun, eläinystävälliseen ja kestävästi tuotettuun kosmetiikkaan. Koko tuotantoketjun eettisyys ja läpinäkyvyys ovat selviö, puhuttiin sitten raaka-aineista kuin tavarantoimittajien valinnasta. Yritys onkin sitoutunut suosimaan reilun kaupan tavarantoimittajia. Vaikuttaminen onkin osa I + m Naturkosmetikin ydintä: yritys lahjoittaa vieläpä 20 % tuotoistaan (se on paljon se) perustamaansa Sambiassa toimivaan väkivaltaa kokeneiden naisten tukikeskukseen. Lisää voi lukea  I+m Naturkosmetikin verkkosivuilta.

Sertifikaateista sarjalla on luonnonkosmetiikan Cosmos, Vegan ja hankkipa I+m hiljattain myös eläinkokeettoman Leaping Bunny -sertifikaatin, vaikka varsinaisia muutoksia jo valmiiksi tiukkaan eläinkokeettomuuteen ei tarvinnut tehdä. Valikoima on superlaaja: eri linjoja löytyy niin kuivalle, sekaiholle, ikääntyvälle hipiälle kuin miesten ihonhoitoon.


I+m Naturkosmetikin sinipurkkisesta Freistil-linjasta on karsittu luonnonkosmetiikan herkistävimpiä ainesosia: tuotteissa ei ole edes eteerisiä öljyjä, kukka-tai yrttiuutteita tai lisättyjä tuoksuaineita. Linja on suunnattu yleisesti herkällä, kuivalle tai helposti reagoivalle tai allergiselle iholle

Tuoksut ovat tosi mietoja: vaniljaa on kasvotuotteissa raaka-aineina, joten näissä on miedon herkullinen aromi. Jokaisen tuotteen ainesosat näkee tarkasti tuotesivulta linkin takaa.

Olen testannut arjen ihonhoidon must-tuotteita, eli puhdistusmaitoa, kahta eri kosteusvoidetta, silmänympärysvoidetta ja deodoranttia.Puhdistusmaito on nyrkkisääntönä kuivan, herkistyvän, meikittömän tai vähämeikkisen ihon puhdistaja. Eri koulukunnasta riippuen sen voi hieroa kuiville tai kosteille kasvoille ja pestä sitten veden kanssa pois. Mitä pesevämpi putsari (geeli, vaahto), sitä enemmän se usein rasittaa ihon omaa luontaista happovaippaa joka pesukerran jälkeen.

I+m Naturkosmetikin puhdistusmaito on jokaihon hellävarainen puhdistusaine pumppupullossa. Koostumus on pehmeää, sananmukaisesti kermaisen maitomaista emulsiota. Koostumus on aloe-, auringonkukkaöljy- ja jojobavetoinen, eli puhumme ihoa hellivästä kombosta.

Kasvot on hyvä puhdistaa vaikka ei meikkaisikaan: lika, pöly, ilmansaasteet, hiki, jopa tyynyliinaa vasten muhittaminen jättää jälkensä iholle, ja ne hellävaraisetkin puhdistusaineet irrottavat ei-toivottuja asioita ihosta vettä helpommin. 

Itse meikkaavana käytän usein aamulla meikittömälle hipiälle puhdistusmaitoa. Ja tämä sopii myös meikatulle iholle: silloin otan apuun joko musliiniliinan jonka avulla hieron ainetta iholle, tai sitten kaksoispuhdistuksessa öljyn kanssa. Mutta kevyt mineraalimeikki liikkuu kasvoilta hyvin pelkästään puhdistusmaidon avulla.

Kenelle? Kaikille, jotka haluavat puhdistaa kasvonsa hellävaraisesti.


Freistil Sensitive Fluid Sensitive -kosteusfluidi 19,35 e

Herkkä iho ei aina meinaa rutikuivaa ihoa, ja Fluid Sensitive -kosteusvoide on pikemminkin seerumimainen, ohuehko fluidi. Ohuempi koostumus saa kiitosta tyypiltä, jonka iho ei ole aina kuivan kuiva, vaan paikoin kiiltelevä tai rasvoittuva. Tämä onkin lempparini näistä tuotteista!

Fluidissa on kuitenkin tehokkaasti kosteutta säilyttävää  hyaluronihappoa, aloeta, jojoba-, porkkana- ja tyrniöljyjä, joten ravinneköyhyydestä emme puhu. Pointtina onkin liukuva, hujauksessa imeytyvä koostumus, jota voi laittaa niin aamukiireessä kuin kerrostella eri tuotteiden kanssa illan ihonhoidossa.

Kenelle? Monelle ihotyypille, myös rasvaiselle tai sekaiholle, meikin alle, tai seerumimaisesti toisen kosteusvoiteen alle lisäkosteuttamaan kuivempaa ihoa.


Moisturising Cream-kasvovoide on puolestaan viikonpäivien perinteisempi kasvovoide. Käytän tätä niin yö- kuin päivävoiteenakin: päivällä voide tasoittuu semi-mattapintaisesti meikin alle, illalla lisään tämän ihoöljyn kanssa mikäli haluan vielä tuhdimman kosteusboostin. Tämä onkin oppikirjaesimerkki arjen luottokosteusvoiteesta, joka tekee mitä lupaa. Hyvällä tavalla siis luonnonkosmetiikan "perusvoide".

Moisturising-kasvovoiteen koostumus on fluidia täyteläisempi, jonka voi hellästi hieroa iholle. Tästä löytyvät tutut aloet, soija-, jojoba- ja manteliöljyt, eikä paksumpi koostumus jätä rasvaista tunnetta iholle.

Kenelle? Sinulle, joka etsit mutkatonta kosteusvoidetta kasvojen päivittäiseen ihonhoitoon, myös meikin alle. Sopii monelle ihotyypille!


Hajusteeton silmänympärysvoide on ihanan lempeä kosteuttaja kasvojen ohuimmalle ihoalueelle. Luonnonkosmetiikan silmänympärysvoide luottaa niin ikään aloen, jojoban, manteli- ja soijaöljyn hoitavuuteen. Antioksidanttipitoinen E-vitamiini ja tyrniöljy lisäävät komboon annoksen elvyttäviä ja uudistavia tehoaineita. Voiteen ihotuntuma on kevyt, helposti tasoittuva ja hyvällä tavalla "ei juuri minkään tuntuinen".

Silmänympärysalue on muuta ihoa ohuempi, joten sen monet kasvovoiteet ovat liian paksuja kosteuttaakseen kunnolla herkempää ihoa. Moni pieni juonne johtuukin vain kuivuudesta. Lisäksi silmänympärysiho ei kerää talirauhasia, joten se on usein laadultaan muuta ihoa kuivempaa.

Kenelle? Sinulle, joka haluat huolehtia herkän silmänympärysihon kosteutuksesta hellävaraisesti. Ja sanotaan, että meikkaavalle silmänympärysvoiteen tulisi olla myös selviö, sillä meikin puhdistus rasittaa herkkää ihoaluetta.
Alumiiniton  deodorantti on setin yllättäjä, sillä en totta puhuen odota luomudeoilta juurikaan tehoja. Muutama alumiiniton ruokasoodaa sisältävä deo on aiheuttanut minullekin pientä ihoärsytystä ja vielä useampi luonnonkosmetiikan deodorantti ei ole ollut tarpeeksi tehokas. I + m Naturkosmetikin deodorantissa sooda ei ole ainesosalistan etupäässä, ja koko koostumus on kehitelty myös hoitavaksi: kookosöljyä, sinkkiä, rapsiöljyä.... Sooda ja tapiokatärkkelyt imevät kainaloiden kosteutta deodorantissa.

Tämä vegaanideo on oikein pätevä arkipäivien deodorantti, joka pitää normaalit työpäivät ja kevyen liikunnan ilman ikäviä tuoksuylläreitä. Olen jo tottunut alumiinittomuuteen, joten kainalot eivät ole myöskään kostuneet erityisemmin.

Käyttöliittymä on myös yllättävän näppärä: deodoranttivoidetta voi ottaa pienen nokareen ihan sormin purkista ja sipaista kainaloihin. Hetken kuivumisen jälkeen paidankin voi pukea huoletta, eikä voide tahmaa puikkodeon tavoin.

Kenelle? Herkkäihoiselle, tuoksutonta ja toimivaa ekodeodoranttia etsivälle. Ja sille joka välttelee muovipakkauksia! I + m Naturkosmetik on jo ennestään kohtuuhintainen, alle kahdellakympillä peilikaapin luottotuotteita eettisesti tarjoava sarja. Olen myös aiemmin tykännyt sarjan hius- ja suihkutuotteista.

Parhaan valikoiman näitä purkkeja löydätkin maahantuojan Luoto Life -verkkokaupasta. Sain mahdollisuuden tarjota teille lukijoille myös alekoodin kosmetiikan verkkokauppaan tänne: koodilla pupu saat -20% alennuksen I + m Natukosmetikin tuotteista 30.11.2018 saakka. Valikoiman näet täältä.  En hyödy alekoodista itse.

Kommentit

 1. Onpa hyvä ja informatiivinen katsaus. Itseäni alkoi kiinnostaa tuo sy-voide. Toivottavasti tuotteita tulee myntiin johonkin myymäläketjuun jossain vaiheessa. Hintataso on kovasti houkutteleva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisi kyllä kiva, että I + m -kosmetiikkaa saisi laajemminkin eri paikoista. :) Sy- voide on hyvä monelle ihotyypille. :)

   Poista
 2. Tykkään todella paljon tämän sarjan ulkonäöstä, mutta myös tuotteet ovat kiinnostavia. Kosteusfluidi kuulosti upealta tuotteelta varsinkin kesällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös siitä että ulkonäkö on tuotteissa tosi freesi eikä "hippi"! Kosteusfluidi on kyllä myös kesää varten varteenotettava. :)

   Poista
 3. Juuri tällaiselle sarjalle on itsellä nyt kysyntää! Iho on jostain syystä herkistynyt ja kaipaa mahdollisimman riisuttuja tuotteita. Tuotteiden koostumusten ja tuoksujen kokeileminen jossain olisi kyllä mahtavaa. Sokkona netistä tilaaminen on aina vähän kuumottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisithan sä kysyä, saisitko näytepakkauksia tilaamalla? :) Kädelle kokeileminen esim. kaupassa antaa toki jotain osviittaa, mutta lopputuloksen näkee usein vasta sitten kun tuotteen ottaa kunnolla kasvoille käyttöön. :)

   Poista
 4. Mä tykkään myös näiden tuotteiden ulkonäöstä ja tuo puhdistusmaito multa löytyykin! Se on ihana :) Sarjan vartalonhoitotuotteisiin hullaannuin keväällä ja niistä blogissa silloin kirjoittelinkin. Vartalovoide on edelleen yksi parhaista! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^