Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kosmetiikkaostoksia Wienissä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kosmetiikkaostoksia Wienissä

Syksyn miniloma tuli tarpeeseen, ja pitkään haaveilemani kulttuurikaupunki Wien on parin päivän visiitin perusteella yhä haluan uudelleen-listallani. Kosmetiikkanörttinä tietenkin Wienin luonnonkosmetiikan tarjonta myös kiinnosti, sillä Itävalta on Saksan ohella tunnettu todella edullisen ja runsaslukuisen luonnonkosmetiikan luvattu maa.

 Ja kun matkaan paikkaan jossa ihania putiikkeja tulee vastaan tuon tuosta, en tietenkään voi kävellä niiden ohi! Olinkin varautunut  kosmetiikkaostoksiin, joita ostin kasan myös ystäville ja sukulaisille. Valitsin Wienin matkakohteeksi muista kuin kosmetiikkasyistä, mutta tietenkin tarjonta oli myös iso plussa, vaikka muutoin kauppojen kiertely ei kuulu matkusteluuni.


Wien on todella kaunis, turvallinen ja matkailijaystävällinen kaupunki. Suosittelen, jos etsit monipuolista kulttuuria, kauniita rakennuksia, herkullista (vegaani)ruokaa, helposti saavutettavia päivämatkoja (itse tein sellaisen Slovakian Bratislavaan) tai muuten vain suuren historiallisen kaupungin sykettä. Pelkkä kaupungilla kävely toi paljon ihasteltavaa ja katseltavaa, tällä kertaa en ehtinyt lukuisiin museoihin tai konsertteihin. 

 Ajattelin olevani matkalla sesongin ulkopuolella ennen joulutoreja, mutta muitakin turisteja kyllä oli melko paljon, joskin isossa kaupungissa se ei mitenkään "häirinnyt" - en muuten muutenkaan ymmärrä sitä miksi "turisti" on sanana vähän huonoon kalskahtava, sillä eikös matkailijana myös itsekin ole turisti. ;) 


Mutta se kosmetiikka: Wienissä on useita suomalaisittain todella edullisia ketjuliikkeitä ja kemikalioita, joista luonnonkosmetiikkaa suosivan vegaanin ei tarvitse etsiä tuotteita suurennuslasin kanssa. Kallein tuote jonka ostin maksoi noin 7 euroa (Sisi & Joe -putsari). Esimerkiksi usea mainitsemani merkki on sekä luonnonkosmetiikan osalta sertifioitu kuin osittain Vegan-sertifioitu, joka helpotti syynäystä. Auttava saksan taito myös helpotti etikettien kanssa.

Kuitenkin edullinen hinta monessa tapauksessa tarkoitti myös aika "perustason" tuotteita, esim. mitään erityisen hoitavia seerumeita, happokuorintoja tai erikoistuotteita ei niinkään ole tarjolla. Ostokseni keskittyivät kosmetiikkaan jota käytän eniten loppuun ihonhoidossa ja meikkeihin, joita ei ole saatavilla Suomessa tai muuten kiinnostivat. Osa kuvien tuotteista on menossa myös lahjaksi.

Vegaanista kosmetiikkaa saa Wienissä ainakin seuraavista liikkeistä, joissa tuotteet on selkeästi merkattu ja joita on useita ympäri kaupunkia.


BIPA-ketju oli minulle uusi tuttavuus, ja täällä oli oma Begood-ihonhoitolinja, joka kattoi tuotteita eri ihotyypeille mm. putsareista, kasvovoiteista ja käsivoiteista lähtien. Pakkaukset ovat kierrätysmatskusta ja tuotteet vaikuttavat hyvin perusihonhoidon tuotteilta. Tarvitsin joka tapauksessa uuden käsivoiteen ja kynsilakanpoistoaineen, ja olin luvannut itselleni myös puhdistusvaahdon. Tuotteet vaikuttavat symppiksiltä ja perushyviltä, käsivoiteen koostumus on miellyttävä.Dm-ketju on monen vegaanin pyhiinvaelluspaikka saksankielisissä maissa. Kemikalion Alverde-linja on Natrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jolla on myös iso valikoima meikkejä. Osalla tuotteista on Vegan-leima. Ostin kokeiluun mm.  pari vartalonhoidon kosteuttavaa tuotetta, voidemaisen highlighterin, mattahuulipunia ja  seerumimeikkivoiteen, joista viimeksi mainittu ei valitettavasti vielä kohauttanut melko jankilla koostumuksellaan. Ostin täältä myös Bilou-merkkisen suihkuvaahdon, joka on ihanaa hömppää, vaikka ei olekaan luonnonkosmetiikkaa. Myös sympaattinen Sisi & Joe-putsari on täältä.


Müller -tavaralossa oli niin ikään jättimäinen kosmetiikan valikoima. Täältä bongasin merkeistä mm. SpaRitualin, minulle uuden BioVegane -sarjan, Farfallan, Santaverden, Alkmenen ja meikkisarja TerraNaturin. Viimeksi mainitun tuotteista nappasin muutaman mukaani, kuten kevyitä rajauskyniä ja puuterin. Lisäksi Mülleristä tarttui mukaan kasa erilaisia naamioita hiuksille ja kasvoille merkeiltä, joista en ollut aiemmin kuullut.

Ja vegaanina muutenkin Wienissä oli todella helppoa. Ruokapaikkoja googlasin nopeasti ennen matkaa, ja esimerkiksi keskustan lähellä oleva Swing Kitchen tarjosi maukkaita hampurilaisia, oopperatalon kupeessa oleva Veggiez vähän muutakin kuin burgereita ja Veganista -ketju on keskittynyt vain vegaaniseen jäätelöön! 
Kommentit

 1. Olen monesti haaveillut Wienistä, ehdottomasti paikka jossa haluan vielä joskus käydä. <3 Toisin varmaan kotiin 500kg Mozartin kuulia ja istuskelin kahviloissa sekä ihailisin rakennuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suosittelen! Mä tein samalla tavalla kun kirjoitit paitsi en syönyt tai ostanut Mozartin kuulia(vegaanista jäätelöä, suklaakakkua ja leivoksia kyllä). :D

   Poista
 2. Mä olen käynyt Wienissä kesäaikaan, mutta unelma olisi käydä siellä jouluna. Voin vain kuvitella kuinka kaunista silloin olisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Wienin joulutorit olisivat varmasti ihania! :)

   Poista
 3. Mäkin menisin Wieniin mielelläni kesäaikaan istuskelemaan kahviloihin ja syömään sacherkakkua;)
  Ihanan näköisiä purkkeja ja puteleita, todella nätit pakkauskuosit. Tekisi niin mieli päästä kauppoihin hilpailemaan tuollaisia ihanuuksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin syksylläkin Wien oli upea, ja söinpä itsekin terassilla vielä (+17!). Ja kyllä, piti pitää pää kylmänä kosmetiikkakaupoissa. :D

   Poista
 4. Äää mun matkakuume vain kasvaa kasvamistaan! Liikaa ihania juttuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Katseltavaa olisi kyllä riittänyt vielä muutamaksi päiväksi. ^_^

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^