Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnolliset tuoksut taskukoossa: One Seed | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnolliset tuoksut taskukoossa: One Seed

Parfyymi kertoo kantajastaan ja asettuu jokaisen iholle eri tavalla,  joten sopivan yksilön valitsemista kannattaa muutenkin tuumailla. Ja parfyymien salaisuus on myös siinä, että tuoksut sitovat myös muistoja - kun suihkautan reservissä odottanutta parfyymia tauon jälkeen, muistan taas ne hetket kun parfyymi oli ensi kertaa tai tiiviimmin käytössä. Tunnistaako joku muukin saman asian?

Tuoksut ovat se kosmetiikan alue joiden kanssa täytyy tehdä enemmän salapoliisityötä, jos haluaa etsiä vegaanisen, luonnollisen ja vieläpä Suomesta löytyvän. Olen koonnut tämän helpottamiseksi myös listan vegaanisista parfyymeista. Sain testiin uusia, kokonaan vegaanisia ja oikeasti luonnollisia One Seed-merkkisiä parfyymeja sample-setissä.

Ja minulla onkin toive kaikille parfyymitehtaille: lisätkää pliis valikoimaan myös näytekokoja! Niiden avulla on helpompi tutustua valikoimaan, ottaa tuoksu matkalle mukaan ja käyttää tuoksu viimeistä suihkausta myöten.

*Tuotteet on saatu blogin kautta*
One Seedin parfyymit ovat alkoholipohjaisia, ja vähintään 80 % luomulaatuisia, ja käytetyt ainesosat ovat mahdollisuuksien mukaan luonnollisia. Ekosertifikaatin puuttumiselle kerrotaan kustannussyyt. Cruelty free-sertifikaatti kuitenkin on, australialainen Choose Cruelty Free, joka muun muassa kieltää Kiinaan myynnin ja omistussuhteet eläinkokeellisiin yrityksiin.

 Kaikki parfyymit ovat myös vegaanisia, esim. myski on korvattu arvokkaalla ambrette seedillä (ilmeisesti tämä), ja myskisyyttä on taiottu myös mm. ylang ylangilla, tupakkakasvilla ja väinönputkella. Nerokasta! One Seedin valikoimassa on minisetin ohella tietenkin täysikokoisia parfyymeja, myös selkeästi maskuliinisempaan makuun. 

Seitsemän tuoksun Sample set antaa kätevän läpileikkauksen One Seedin maailmaan. Se on maanläheinen, uniikki, enemmän vihreä kuin hedelmäinen ja lämmin. Nämä ovat hyvin moniulotteisia tuoksuja ja osaan kestikin tottua hetki, ja tämä voi yllätys jos on tottunut synteettisiin tuoksuihin. Etenkin myskisempien tuoksujen voi ajatella jakavan ajatuksia. Löysin myös monta tuoksuyhdistelmää, jotka olivat aivan uusia itselleni. Seeker on kepeän vihreä, yksi setin raikkaimmista tuoksuista. Tässä tuoksuvat korianteri, vihreä sammal, myski, kepeä vanilja sekä kookos. Tuoksu on kesäinen, astetta aistikkaampi mutta ehdottoman kepeä ja myskistä huolimatta huoleton tuoksu. Korianteri ei kuulu ruokasuosikkeihini, mutta tuoksuna se ihme kyllä sopii!

Freedom on ihana, maanläheisen kukkainen. Tässä nuotteina on freesi verigreippi,  ruusu, maustettu ruusupuu, vaaleanpunainen pippuri sekä  magnolia ja piparminttu. Tuoksu on lämmin, jopa hieman myskinen, joka tekee tästä mielenkiintoisen ja ennentuoksuttelemattoman.

Dreamer on setin suosikkini ja yksi bestsellereistä. Hedelmäiset ja kukkaiset tuoksuvat ovat juttuni, joten maanläheinen kombo inkivääriä, salviaa, mandariinia, viikunaa, appelsiinia ja trooppista mimosaa on ihanan raikas ja vähän eksoottinen tuulahdus. Tämä on tuoksuista myös helposti lähestyttävin, makea ja kesäinen.

Hope on viehkeä kukkaistuoksu, niin ikään lemmikkejäni edellisen jälkeen. Lempeän raikas santelipuu on hallitseva, kaverina löytyvät mm. pelargoni, orvokki, mimosa, bergamotti ja orvokki. Kesän ja kevään tuoksu, joka auttaa auringonpuutteeseen myös näin marraskuussa.


Devotion ja loput kaksi ovat väriltään tummempia, ja myskisempiä ja voimakkaampia tuoksuja. Tästä aistii myskin, ylang ylangin, kardemumman, iiriksen, pelargonin, aivan kepeästi ruusun ja vaniljan. Aistikas ja mausteinen yhdistelmä, jossa on vielä kukkaisuutta.

 Bohemia on mausteinen, hieman meripihkainen ja eksoottinen. Nuotteja ovat meripihka, musta tee, tumma suklaa, verigreippi, ruusu ja vanilja. Sanoisin että tuoksu on enemmän tumma ja mausteinen kuin kepeä kukkaistuoksu, joiden puoleen en tartu niin luontevasti.

 Symphony on kahden edellisen tavoin ns. vahva, persoonallinen ja eksoottinen. Tähän sinfoniaan on ympätty jasmiinia, kardemummaa, sammalta, vihreää mandariinia ja vetiveriä. Viimeksi mainittu on tästä selkeästi nuuhkittavissa, joten tämä on vinkki lämmintä ja hieman yrttistä tuoksua etsivälle.


Kun mukana ei ole synteettisen kosmetiikan kestävyyttä parantavia voimakkaita ainesosia, parfyymi kestää muutaman tunnin vähemmän - noin kolme viiva viisi tuntia.  Kasviperäiset tuoksut myös asettuvat eri tavalla eri käyttäjien iholle, mikä onkin myös niiden juju.

One Seedin Perfume Sample Dicovery Set on saatavilla toistaiseksi vain Eco Beauty Wellnesin nettikaupasta ja myymälästä hintaan 49 euroa. Täysikokoiset ovat 79 euroa. Laadukkaat ja ns. oikeat parfyymit ovat normaalistikin synteettisinä hinnaltaan viidenkympin lähtötasoa, ja One Seed lukeutuu vielä hieman ylellisempään sarjaan, varsinkin kun ottaa huomioon luonnollisen kosmetiikan (=enemmän aikaa ja resursseja vievän) valmistustavan.

Kommentit

 1. Symphony, Freedom ja Hope olisi näistä varmasti eniten omaan makuuni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Symphony on mulle aika voimakas tuoksu, eniten tästä sarjasta uppoaakin juurikin noi "vaaleasävyiset" tuoksut. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia tuoksuja ja koostumuksia! Ihan huippu juttu tällainen sample-setti, jos haluaa testailla näitä. Äkkiseltään kuulostaisi, että Seeker tai Freedom voisi olla mun makuun, kun yleensä melko kepeisiin tuoksuihin tykästyn.

  Ihanasti olet valokuvannut nämä tuotteet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin toivoisin että sample setteja olisi muillakin enemmän! Seeker on ihana, jotenkin uudella tavalla freesi. :) Ja kiitos kommentista, valokuvaus marraskuussa ei ole aina kovin helppoa. :D

   Poista
 3. Iso peukku tällaiselle sample setille, helpottaa niin paljon "sen oikean" etsintää kun saa rauhassa kokeilla useampaankin otteeseen. :) Täytyy painaa tämä mieleen kun seuraavan kerran etsin itselleni tuoksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä, samplet on parhaita kun etsii juuri sitä oikeaa tuoksua - kun tuoksu kehittyy myös iholla ja nämä ovat vieläpä eri tavalla kehittyviä kun synteettiset tuoksut, niin testailu voi olla tarpeen. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^