Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan suosikkihajuvesi! | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan suosikkihajuvesi!

Tein pienen sisäisen voittotanssin, kun kohdalleni osui juuri  sellainen kauan kaipaamani luonnonkosmetiikan aparfyymi, jonka tuoksu meni just eikä melkein nappiin. Luonnollinen, vegaanista ja ihanan uniikin ja freesin tuoksuista, ilman raskaita, yrttisiä tai muuten turhan raskaita nuotteja.

 Sain yhden täysikokoisen Unique Beautyn eli Uniquen parfyymin blogin kautta testiin ja muita viittä olen testereistä tuoksutellut. Uniquen luomukset ovat testaamistani luonnonkosmetiikan parfyymeista ehkäpänä ne kaikista helposti lähestyttävimmät. Ja mitä olen ehtinyt muiden mielipiteitä kuulostella, en ole ainoa joka on suitsuttanut tätä uutta luonnonkosmetiikan tuoksulöytöä! Unique onkin vähän sukua Abelin niin ikään hienostuneille, mutta ehkä astetta eksoottisemmille parfyymeille.

Näissä kohtaavat raikkaat nuotit, hedelmäiset, kukkaiset ja hintsusti mausteiset aromit, eivät niinkään "yrttiset" tai maanläheiset tuoksut. Jos etsit uutta luonnonkosmetiikan parfyymia ja olet tottunut synteettisiin parfyymeihin, nämä kuusi tuoksua kannattaa tuoksutella.  

*Tuoksu on pr-näyte* 


Uniquen Hygge on luonnonkosmetiikan paras hajuvesi


Unique Beautyn kaikki parfyymit ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa (Ecocert), tuotettu jopa uusiutuvalla energialla, ainesosiltaan vegaanisia ja eläinkokeettomia hajuvesiä (Leaping Bunny -sertifikaatti).

Unique yllätti minut tuoksuillaan, aiemmin en ole tähän sarjaan juurikaan kiinnittänyt huomiota.  Sertifioidut luonnonkosmetiikan hajuvedet ovat vielä aivan pieni markkinoiden piiru, mutta tässä on jo lupaava pelinavaus. Lisäksi olen saanut vilpittömiä kehuja hajuvedestä. Jopa kosmetologini kysyi, mitä tuoksua käytän.


Viime aikoina olen suihkinut parfyymia jonka nimikin huokuu kodikkuutta ja elämän pieniä iloja. Hygge tunnetaan tanskalaisen omana onnen, kotoilun ja rentoutumisen sanana, ja tähän parfyymiin on yhdistetty sitä hedelmäisin ja marjaisin nuotein. Uniquen Hygge-tuoksu on ilahduttanut minua etenkin näin vuoden pimeimpänä aikana, sillä se on kuin pieni muisto kesästä, mutta ei silti liian eksoottinen syksyyn.

Hyggen latvatuoksu on vihreä, ja sydäntuoksussa on kaikkea ihanan makeaa marjaista ja kukkaista: vadelmaa, orvokkia ja kirsikankukkia...Aah! Juurituoksun vanilja on lempeä ja tyynnyttävä.


Luonnonkosmetiikan parfyymi eroaa synteettisistä etenkin raaka-aineiden alkuperän ja niiden "laadun" osalta. Luonnonkosmetiikan hajuvesissa suositaan pitkälti pienemmissä erissä kerättyjä kasviperäisiä tuoksujen ainesosia, kuten kukkia, lehtiä ja siemenien uutteita.

Jokaisen parfyymin taustalla on tietenkin myös parfymööri, joka on huomioinut eri tuoksunuottien ominaisuudet, kehittymisen iholla ja yhdistelmien salat. Parfyymin tekeminen onkin tavallaan tiedettä ja taidetta. Lisäksi tiedämme että luonnonkosmetiikan parfyymit asettuvat käyttäjänsä iholle uniikisti, ja parhaimman vaihtoehdon saakin selville ihan vain kokeilemalla ja intuitiolla.

Luonnonkosmetiikan parfyymeissa tehdään aina pieni kompromissi kestävyyden kanssa, niin myös nyt.  Uniquen tuoksu asettuu iholle pitkäkestoisesti, mutta ei yhtä voimakkaasti kuin synteettiset tuoksut. Tuoksu asettuu iholle nopeasti ja on erotettavissa muutamia tunteja suihkausten jälkeen.


Uniquen tuoksuja voi tuoksutella ainakin Sokoksella ja hankkia myös miraz.fi -maahantuojan verkkokaupassa. 

 Laadukkaat parfyymit ovat myös synteettisessä ja ei -eläinystävällisessä kosmetiikassa hintavia - joten kun Uniquen 69 euron hintatasoon ympätään eettisyys, luonnon raaka-aineiden käsittely ja keräys (usein kalliimpaa ja pienemmässä volyymissa kuin isojen toimijoiden), hinnat ovat ymmärrettävät.

PS. Loppuviikolla vinkkaan vielä muutamasta aletärpistä - jo nyt apajia kannattaa kurkata vegaanisen luonnonkosmetiikan osalta mm. täältä, täältä ja myös täältä! *


*Mainoslinkkejä

Kommentit

 1. Onpa kiva nimi - Hygge, ja pullokin on erittäin soma:) Tykkään itse marjaisista ja kukkaisista tuoksuista läpi vuoden, joten Hyggen tuoksunuotit kuulostavat ihanilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hygge on oikein osuva nimi tälle tuoksulle. :) Moni Uniquen parfyymi on juurikin marjaisa ja kukkaisa, ja siksi iskee myös minuun!

   Poista
 2. Minusta tämä tuoksui ihan irtokarkeilta kun Sokoksella nuuhkin:D Mutta erittäin jees, ei mikään migreenituoksu.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^