Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Arctic Pure - marraskuun vegaanivitamiinit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Arctic Pure - marraskuun vegaanivitamiinit

Arctic Pure -vitamiinit saatu
*mainoslinkki

Kaipaatko syksyllä vitamiineja? Tänään kurkataan vegaanin vitamiinikaapille!

En koe erityistä inhotusta pimeää vuodenaikaa kohtaan, mutta se tuppaa tuomaan  mukanaan motivaatiota etsivän vireystason ja hiljaisemman päivärytmin.

Valon puuttuminen on iskostanut monett tarttumaan vitamiinipurkkeihin, mikä onkin ihan kannatettava asia - itse ainakin olen jo henkisestikin skarpimpi kun napsin aamulla vitamiinit rutiininomaisesti. Olen syksyn mittaan vinkannut vegaanisista vitamiineista niin blogissa kuin Instagramissa, ja mikäpäs onkaan parempi aika nostaa asia tapetille nyt auringon ollessa muilla mailla.Vegaaniset ja luonnolliset Arctic Pure -vitamiinit testissä


Tutustuin aivan uuteen, *kotimaiseen Arctic Pure -vitamiinisarjaan, jonka valikoiman vegaaniset tuotteet on merkattu selkeästi (ja niitä on useita). Ja kuten nimestä arvata saattaa, näissä painotetaan puhtauteen (ei esim. lisäaineita), luonnon ainesosiin ja tehoon, mutta vegaanisuus on itselleni aina kriteeri numero yksi. Arctic Pure  on Hyvinvoinnin Tavaratalon omaa tuotantoa ja pitkän kehitystyön tulos.

Olen testaillut vegekapselimuotoisesti Arctic Pure -sarjan tuplasinkkiä, vegaanin D3-vitamiinia ja maitohappobakteereita.

vegaaninen sinkki


Vegaaninen sinkki 


Sinkki auttaa tutkimusten mukaan ainakin flunssan lyhentämiseen, ja sitä käytetään tunnetusti myös ihon kunnon ylläpitämiseen ja tukemiseen sekä vastustuskyvyn boostaamiseen. Pimeään vuodenaikaan sinkki on aina itselläni plakkarissa muodossa tai toisessa.

Arctic Puren tuplasinkki sisältää sekä sinkkiglukonaattia että sinkkipikolinaattia, ja pitoisuus on yhdessä kapselissa 25 mg, eli 250% suositustarpeista. Kapselit ovat kevyitä ja eivät minkään makuisia tai hajuisia, joten ne on helppo niellä veden kanssa.

Olen lukenut aiemmin että nestemäisenä tai imeskeltävänä sinkki imeytyisi erityisen hyvin, mutta toisaalta monen vitamiinin kanssa jokin toinen asia voi haitata imeytymistä. Siksi en ole toistaiseksi huolissani isommistakin kerta-annoksista tableteissa (ja huom: en ole terveyden ammattilainen, konsultoi aina heitä jne jne!).

*Arctic Puren tuotteita on saatavilla yksinoikeudella täältä verkkokaupasta, jossa tuplasinkin hinta on noin 9 euroa. Ei paha hinta vastustuskyvystä ja flunssan torjumisesta!


Vegaaninen D3 kapselina


D-vitamiini on Suomen leveyksillä suositeltu vitamiinilisä lähes kaikille, sillä sitä emme saa tarpeeksi ravinnosta saati valosta ja tämä vitamiini on oikeasti hyödyllinen mm. luustolle,  sydämelle, vastustuskyvylle ja yleisterveydelle.

Lähes aina D3-vitamiini on oletuksena eläinperäinen, lampaan turkista eristetty, ellei sitä erikseen mainita vegaaniseksi. On siis olemassa joitakin oikeasti vegaanisia D3-vitamiineja, joiden lähteenä on ollut kasviperäinen D3-uutos, kuten nyt Arctic Pure.

Arctic Puren kasviperäinen D3 on voimakas annos supervitamiinia: 50 mikrogrammaa, 1000 % päivän suosituksesta. On puhuttu että saantisuositukset ovat Suomessa alakanttiin, ja toisaalta, minimäärä ei välttämättä imeydy kehoon tehokkaasti. Tässäkin on vain kolmea ainesosaa, ja kapseli on muutoin aika hajuton ja mauton hyvällä tavalla. *Vegaaninen D3-vitamiinipurkki kustantaa 16 euroa.


 Vegaaninen maitohappobakteerivalmiste


Maitohappobakteerit ovat vieraileva tähti pilleripurkkieni joukossa.  Toisinaan napsin niitä vähän kuni bonuksena muiden tärkeiden päälle - suoliston hyvinvointi kun kuitenkin tekee elämästä kivempaa.

En ole oikeastaan kokenut mitään vatsaongelmia vegaaniruokavalion kanssa, lukuun ottamatta aivan alkujaksoa joskus 9 vuotta sitten. Toivon että erityisesti silloin maitohappobakteerin suolistoa tasapainottava kuuri olisi ollut paikallaan? Etenkin ruokavalion muuttuessa, matkustaessa tai stressatessa maitohappobakteerikuuria voi perustella tasapainottamaan suoliston hyvää bakteerikantaa.

No, joka tapauksessa - maitohappobakteerit ovat tärkeitä suoliston (joka puolestaan vaikuttaa about kaikkeen ihmiskehon toiminnassa) hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Arctic Puren vegaaninsessa maitohappobakteerissa on neljää eri maitohappobakteeria ja vieläpä sinkkiä, eikä tämä sisällä esim. vatsaa jo valmiiksi ärsyttävää laktoosia (tietenkään), hiivaa, lisäaineita tai muuta sellaista.

*Vegaaniset maitohappobakteerit voit niin ikään hankkia verkkokaupasta tästä.

Summa summarum: on ehdottoman kivaa, että vegaaniset vitamiinit ovat yhä runsaammin saatavilla. Arctic Pure -sarjalle toivoisin vielä vegaanista B12- vitamiinia, mikä on se vegaanin tärkein vitamiini. Muuten sarja on oikeilla raiteilla!

Käytätkö talvella enemmän vitamiineja?


Kommentit

  1. Enpä ole tullut ajatelleeksi, että on myös vegaanisia vitamiineja:) Nyt valaistuin jälleen. Sinkkiä söin joskus aikoinaan, mutta en enää edes muista mihin tarkoitukseen, oops;) D-vitamiinia ehkä pitäisi kokeilla pimeänä vuodenaikana. Ylenssä tyydyn C-vitamiiniin ja omega-3 -tabletteihin, sekä magnesiumiin levottomille jaloille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kaikkea on vegaanisena. :D D-vitsku on kyllä kaikille suositus tähän vuodenaikaan!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^