Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Syötävän herkullinen Edible Beauty | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Syötävän herkullinen Edible Beauty

Green beauty -piireissä muistutetaan usein, kuinka luonnonkosmetiikassa käytetään paljon esim. sellaisia kasviperäisiä ainesosia, joita voisi jopa syödä turvallisesti. Osa puheesta on mielikuvilla pelailua ja herättelevää pohdintaa tuotteiden alkuperästä, eihän kosmetiikkaa oikeasti kannata pistellä herkkuna suuhun. 

Australialainen Edible Beauty on vienyt kosmetiikan kehittelyn astetta pidemmälle - jo nimikin vinkkaa siitä, että koko sarja on rakennettu siten, että koostumukset olisivat syötäväksi sopivia. En suosittele maistamaan tätäkään sarjaa kirjaimellisesti, mutta tuotteissa on painotettu "syötäväksi" turvallisia ainesosalistoja (mm. yrtti- ja kasviuutteita) ja luonnonmukaisuutta. Koko valikoima on vegaaninen ja sarja on hankkimassa vegaanisertifikaattia. 

Näitä purkkeja on myyty jo muutamaan otteeseen loppuun maahantuojalta, joten moni onkin innostunut "syötäväksi kelpaavasta" kosmetiikasta! Lisäksi hinta-laatusuhde on yllättävänkin jees, sillä purkit ovatkin aika riittoisia ja tuhteja. 

*Tuotteet pr-näytteitä, sis. mainoslinkkejä*

Olen maistellut (ulkoisesti) Edible Beautyn kasvovettä sekä käsivoidetta, ja aika herkkuja ovat.

Meitsi on todellinen käsivoideholisti, sillä käsien pesu ja kylmenevä sää näkyy heti ensimmäisen käsissäni. Mutta Edible Beautyn Precious Sea Hand Savior tuubi on kulunut erityisen nopeasti, sillä tätä sivelee kuin huomaatta keskellä päivää (kun käsien pitää olla näppiskunnossa) ja yötä vasten muhittelemaan. Tähtiainesosina puhutaan mm. korjaavasta fermentoidusta merileväuutteesta, antioksidanttipitoisesta mangosteenista ja persiljan siemenöljystä.

Käsirasva on yksi miellyttävämpiä luonnollisia käsivoiteita joita tiedän, ja vahvoilla vuoden suosikkeja tuumatessa. Voide on sekä kepeä, nopeasti imeytyvä, ilman kalvon tunnetta kosteuttava että ihanan tuoksuinen - ja joo, ei lainkaan "luonnonkosmetiikkamainen". Molemmissa purkeissa on luonnollinen sitrustuoksu, mutta ei tippaakaan yrttisyyttä. Tämä tehokäsivoide kustantaa 12 euroa,  ja vinkkaan tuubia niin kuiva- kuin normaali-ihoisille kätösille.Myös Citrus Rhapsody Toner Mist -kasvovesi / kosteussuihke on kasvovesiholistin virkistävä ja kosteutta säilyttävä löytö. Edible Beautylla on kokonainen kauneusrutiini rakennettuna ja kasvovesi olisi vaiheessa kaksi, mutta itse napsin herkuimmat tuotteet testiin randomisti. 

Jo pelkästään sitruksen tuoksu, tasainen sumute ja harkitut kasviperäiset aktiiviaineet tekevät tästä marraspäivien virkistäjän. Jos mietit pikaista kasvojen, meikin ja mielen freesausta, suihkittava kasvovesi on vastaus! Ainesosien sankareista viikuna, mustikka, may chang, kehäkukka ja lemon aspen tekevät cocktailin, josta ei puutu antioksidantteja (olennaisia ihon kimmoisuuden kannalta), huokosia supistavia ja kuivuudelta suojaavia tärppejä (kuin myös glyseriiniä). Sopii monelle ihotyypille, joko vanulapun kautta tai suoraan kasvoille sumuna. Reilunkokoisen kasvoveden hinta on 29 euroa.


Iso osa Edible Beautyn purkeista, kuten tämä kasvoveden, on laadukasta miron-lasia, joka ei päästä läpi esim. valoa ja auttaa säilyttämään purkin lämpötilan stabiilina, ja nämä seikat pidentävät tuotteen käyttökelpoisena säilymistä. Hyvä säilytys onkin olennaista, kun puhumme säilöntäainepihistä luonnonkosmetiikasta.

Edible Beautyn koko valikoiman näet täältä, josta myös tarkat ainesosalistat ovat tsekattavissa (sarjaa on myynnissä toistaiseksi vain maahantuojalla).

Miltä "syötävä" kosmetiikka kuulostaa?

Kommentit

  1. Tää sarja kuulostaa hyvältä ja mun mielestä hintatasokin on tosi hyvä! Mulla odottelee myös sarjalta muutama tuote testaustaan, ja odotukset on korkealla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edible Beauty ei ole tosiaan liian kallis, jos miettii riittoisuutta. Toki käsivoiteen käytin supernopeasti. :D

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^