Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vihdoin! Kotimainen Korento-meikkisarja | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vihdoin! Kotimainen Korento-meikkisarja

Korento-meikit ovat pr-näytteitä, linkit mainoslinkkejä


Syksyllä on kohistu uudesta, odotetusta kotimaisen kosmetiikan tulokkaasta. Ihonhoidon tuotteita valmistetaan kyllä paljon täällä Suomessa, mutta ne meikit - tähän saakka Suomessa on ollut tasan yksi kattavan valikoiman meikkisarja noin niinkuin yleensäkin.

Joten kun suomalainen Flow julkaisi Korento-meikkisarjan, joka on sekä luonnonkosmetiikkaan verrattavissa, cruelty free, suureksi osaksi vegaaninen ja ihoa jopa hoitava, oli kiinnostus todellakin taattua.

Koko Korento-meikkisarjan valikoiman näet suoraan täältä.

Aiemmin sarjalla oli jo muutama jauhemainen mineraalimeikki, mutta erilaisia meikkipohjia ja poskipunia Korento on aimo upgreidaus. En tiedä miksi kotimaisia meikkejä ei oikeastaan vain ole, mutta jos ne ovat tätä luokkaa kuin Korennon meikit, niin kysyntää kyllä olisi!Kotimaiset luonnonkosmetiikan meikit by Korento


Suomalaisella meikkisarjalla on kattaus huolella koostettuja, sävyvalikoimaltaan laajoja ja koostumukseltaan toimivia meikkejä. Myös estetiikan ymmärrys osana markkinointia ilahduttaa: kauniit ja jämäkät pakkaukset houkuttelevat hypistelemään. Korennon kaltaista meikkisarjaa on odotettu pitkään, ja nyt hyvää on kannattanut varrota: testimeikit lunastavat paikkansa toimivina, ei vain "luonnonkosmetiikaksi hyvinä meikkeinä", vaan aikuisten oikeasti arkikäyttöön sopivina.

Korennon voidemainen meikkivoide eli Berry Vitamin Cream Foundation-meikkivoide on hyvin peittävä, semi-mattainen ja koostumukseltaan mutkitta levittyvä. Voiteen  Berry Active Complex™ sisältää mm. antioksidantteja, joka suojaa ihoa mm. ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Nyt viimeistään onkin aika unohtaa se, että meikit eivät voisi myös hoitaa ihoa.Meikkivoide asettuu kasvoille melko peittävänä, sellaisena joka tasoittaa hyvin ihonsävyn epätasaisuuksia. Ainoastaan sitkeät silmänaluset ja pigmentoituneet näpyt peitän vielä lisäksi peiteaineella. Puuteroituna meikkipohja onkin jo täyspeittävä, ja kannattaa varoa ettei meikkivoidetta yliannostele. Tämä sopii monelle iholle, mutta aivan rasvoittuvalla lopputulos voi olla turhan kiiltävä. Sekaiholleni tämä asettuu nätisti kuultavana ja valoa heijastavana, kuten nykyään odotetaankin - täysmatta meikkipohja on siirtymässä unholaan.

Meikkivoidetta kannattaa suosiolla levittää meikkisienellä tai meikkivoiteelle soveltuvalla siveltimellä, tai sitten kenties spaattelin kautta. Sormin purkista värin ottaminen oli hieman piperrystä.

Se mitä pelkäsin oli sävy, mutta neutraali / lämmin Warm 01 on  oikeasti vaalea, sopiva talvimeikkivoide. Sävyistä löytyy myös punapohjaisia Cool-variantteja.

  Voidemaisen meikkipohjan hinta on 39 euroa esim. täällä.

Vasemmalla ei meikkiä (kuvauttu lämpimässä valossa), oikealla meikkinä vain Korento voidemainen meikkivoide (kylmemmässä valossa, koska marraskuun realiteetit)
 


Poski- ja huuliväreihin on yhdistetty voidemainen väri, joka toimii sormella levitettynä - aivan oikein - sekä poskipunan että huulisävytteen asemassa. Valitsin valikoiman toisen vegaanisävyn, rusehtavan nuden Cloudberryn.

Voidemainen poskipuna on oikeasti helppo käyttää: sormenpäällä töpöttelee poskelle ja häivyttelee, aloittaa ensin ihan pienellä määrällä. Käytän tätä meikkivoiteen ja puuterin välissä jolloin puuteri myös lukitsee sävyn (ja vähän laimentaa sitä). Huulisävynä tämä on myös nätti, mutta hieman vahamainen näin kuivemmille huulille.

Kermaisen helppo pigmentti on myös tosi pigmenttistä - ihan pieni sormen töppäys rasiaan riittää! Myös sävy Heather on vegaaninen.

Korennon huuli- ja poskivärit näet kaikki täältä verkkokaupasta.Flow kosmetiikan mineraalimeikkipuuterit ovat jo tuttu juttu, mutta Korennon mineraalimeikkipuuteri on piirun verran upgreidattu: eri ainesosat ja osuvampi sävyvalikoima. Ainesosista voi kurkata mineraalipigmentti mican ja lesitiinin, joka parantaa pigmentin liukuvuutta ja tekee puuterista heleämmän ja sopivan myös pintakuivalle iholle. 

Aitoa mineraalimeikkiä voi kerrostaa mielensä mukaan ja siksi se sopii niin kevyttä kuin enemmänä peittävää meikkiä etsivälle. Korennon mineraalimeikkipuuteri on aluksia piirua vailla semi-mattainen, joka tasoittuu valoa heijastavaksi, mutta ei rasvoita. Kuten tiedämme, mineraalimeikki ei ole kuivattava, vaan hyvällä syyllä jokaihon meikkipohja. Mineraalimeikkipuuteri on yleensäkin sinulle, joka haluat mahdollisimman vähäainesosaisen meikkipohjan, joka samalla hoitaa ihoa ja antaa sen hengittää. 

Sävy Warm 01 on kerrankin tarpeeksi vaalea - kalkkilaivan kapteeni kuittaa!

Mineraalimeikkipuuterin hinta on noin 35 euroa, mikä ei ole lainkaan paha hinta kotimaisesta, kuivaihoiselle sopivasta ja superriittoisasta yhden tuotteen meikkipohjasta.
Korennon meikkejä alkaa pikku hiljaa olla laajemmin saatavilla, nyt niitä on mm. ekokaupoissa ja luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa, kuten täällä. Hinta-laatusuhde on kohdillaan, kun huomioi kotimaisen pienehkön tuotannon, materiaalit, koostumukset ja iholle ystävällisemmät ainesosat.

Korento-sarjan vegaaniset meikit:
-mineraalimeikkipuuteri
-voidemainen meikkivoide
-serumiposkipuna
-seerumimeikkivoide
-huuli- ja poskiväri sävyt Heather ja Cloudberry
-voidemainen meikkipohja
-viimeistelypuuteri

Mineraalimeikkipuuteri Warm 01, meikkivoide 01, huuli- ja poskiväri Cloudberry

Kommentit

 1. Kiinnostava laatumerkki. Tuosta poskipuna- ja huulivoiteesta olenkin kuullut jo paljon hyvää. Sävy on erittäin silmiä hivelevän kaunis. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon Korennosta onkin jo kuullut. Huuli- ja poskiväri on aivan ihana. :)

   Poista
 2. Mulla on tuo poskipuna- ja huuliväri ja oon ihan ihastunut! Onnistuin myös innostamaan yhden ekopuodin ottamaan Korennon myyntiin ja nyt odotankin, että pääsen ostoksille :) Tältä sarjalta kiinnostaa kyllä ihan kaikki meikit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Salka, tätä sarjaa on aika vähän vielä missään myynnissä! Ymmärrän miksi olet ihastunut huuli- ja poskiväriin. :)

   Poista
 3. Tosi kauniilta näyttää sinun iholla tuo voidemainen meikkivoide <3 En malta odottaa että pääsen testaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meikkivoide on kyllä ihana, jos etsii hieman kuultavaa ja peittävää versiota. :)

   Poista
 4. Nuo Korennon meikit on niiiin ihania! Oon näitä käynyt monta kertaa Ruohonjuuressa hipelöimässä ja testailemassa ja ostoslistakin on jo valmis:D Pitää vaan ensin käyttää entisiä meikkejä kaapista pois ennen kun viitsii ostaa TAAS uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, kun houkutuksia on enemmän mitä ehtisi testailla. Mutta toisaalta Korento _on_ ainoa kotimainen luonnollinen meikkisarja joten se kannattaa pitää mielessä. ;)

   Poista
 5. Hei, onko luonnollinen kotimainen silmäväri, ja muita tarvikkeita jotka puutuu Korennon meikki valikoimasta?

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^