Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Axiologyn uudet ja upeat vegaanihuulipunat | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Axiologyn uudet ja upeat vegaanihuulipunat

Axiologyn huulipunat ovat pr-näytteitä, linkit mainoslinkkejä

Yksi parhaimmista vuoden meikkilöydöistäni on Axiology. Vegaaninen huulipunabrändi vastaa odotuksiin laadukkaista, eettisistä ja luonnollisista huulipunista. Nyt sarja on uudistanut koko valikoimansa koostumuksia ja sävyjä myöten, joista mielenkiinnolla testasin muutamia uutuussävyjä.

Luonnonkosmetiikkabuumin myötä astetta ekommat huulipunat ovat tulleet enemmän julkisuuteen, mutta luonnonkosmetiikka ja vegaaninen ei ole aina sama asia, koska  esim. hyönteisperäinen karmiini-väriaine tai mehiläisvaha on normi luonnonkosmetiikassa. Onneksi vegaanisia ja eläinkokeettomia vaihtoehtoja löytyy, kuten uudistunut Axiology!

Kun etsit lisätietoa vegaanisista huulipunista, lue blogistani lista vegaanisista huulipunista.
Axiology - vegaaniset luonnonkosmetiikan huulipunat


Axiologyn luonnollisten ja vegaanisten huulipunien valikoima (20 eri sävyä) on todennäköisesti  isompi kuin millään toisella Suomessa myytävällä merkillä. Ja ennen kaikkea laadukas: pigmentit ja sävyt ovat kestäviä ja trendikkäitä. Aiemmin vegaanisten huulipunien ongelma oli pitkään huono pigmenttisyys tai ruskeasävyisyys, mutta nyt viimeistään voimme hyvästellä näitä aikoja. 

 Axiology on kokonaan vegaaninen, Petan cruelty free -sertifioima sarja. Ainesosissa painotetaan luonnollisuutta, ja myös pakkauksissa suositaan kierrätysmatskuja.

 Axiologyn uudet punat on jaoteltu kolmeen eri sarjaan peittävyyden mukaan: kevyt Sheer Balm Lipstick, hieman peittävämpi Soft Cream Lipstick, sekä tavallista peittävämpi Rich Cream Lipstick.

Sain testiin viisi eri sävyä, kolme peittävämpää Rich Creamia ja kaksi Soft Creamia. Molempien koostumukset ovat pehmeitä, hyvin liukuvia ja astetta kosteuttavampia. Näissä onkin mm. kosteuttavaa avokado-, kookos- ja viinirypäleensiemenöljyjä. Punat kestävät hyvin muutaman tunnin, mutta kosteuttavampia punia on hyvä tsekata etenkin kahvikupposten jälkeen.

 Ja vinkki talveen: nämä uudet kosteuttavammat koostumukset ovat erinomaisia näin talvella tai milloin ikinä huulet ovatkaan kuivat. 
Soft Cream-punien pigmentti on aavistuksen läpikuultavaa, mutta ei missään nimessä "näkymätöntä". Huulilta nämä erottuvat, mutta enemmän valoa heijastavammin kuin peittävämmät punat. 

Seuraavat kaksi ovat Soft Cream-punia:

 Attitude  on ihanan räiskyvä, viileä fuksian ja pinkin sävyinen ilmestys. Viileät punaiset ovat heikko kohtani, tämä on oikein ihana vapaa-ajan puna.

Instinct on puolestaan toimistokelpoisten huulipunien kivijalka. Viileän beigenruskea nudepuna on helmiäinen, jota on helppo lisäillä myös kesken työpäivän. Tämä onkin kulkenut laukussani uskollisesti mukana!

Attitude, Instinct:

 Rich Cream-punien koostumus on vieläkin pigmenttisempi ja peittävämpi, ja aavistuksen vähemmän valoa heijastava edellisiin verrattuna. Koostumus on nimensä mukaisesti kermaisempi, eikä näidenkään pigmenttiä erota "tavanomaisista" huulipunista.

Ja seuraavat Rich Cream-laatua: 

Bonafide on oranssinen, pirteän pinkkivivahteinen puna. Miksei tämä toimisi myös hyvin talven juhlissa, ja ennen kaikkea oranssi muistuttaa vielä kovin kaukaisesta keväästä.

Joy on Instinctiin verrattuna erottuvampi hittiväri. Tyylikäs ja neutraali arjen monitoimipuna!  Malvansävyinen puna taittaa hieman viileään värimaailmaan ja on valintani silloin, kun en osaa valita päivän väriä - tämä toimii niin helposti niin päivätreffeillä kuin arkipäivän piristäjänä.

Enamor on aivan upea, hieman Attituden sukuinen fuksia, jossa voi nähdä häivähdyksen marjasävyjä. Täydellinen talvimeikin piristäjä jo siltänään!

Enamor, Bonafide, Joy:

Axiologyn huulipunia on saatavilla Naturellen verkkokaupasta ja myymälästä hintaan 34 euroa. Koko valikoiman näet täältä.

Millaisia huulipunia sinä suosit talvella?

Swatchit vasemmalta: Bonafide, Instinct,  Joy, Attitude, Enamor 

Kommentit

 1. Onpas tyylikkään näköisiä punia! Nuo hylsyt on tosi hienot!
  Käytän kermaisia ja pehmeästä asettuvia punia. Käytän melkein yksinomaan puikkohuulipunia, nestemäisten kanssa en ole oikein päässyt kaveriksi.
  Hyvää joulua Eeva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Axiologyn hylsyt on tosi upeat. :) Nestemäisiä punia käytän itsekin tosi harvoin.

   Kiitos samoin, hyvää joulua!

   Poista
 2. Ooh, mitä kaunokaisia! <3 Näitä on pakko testata jossain vaiheessa! Kävinkin jo kurkkaamassa valikoimaa, ihania sävyjä löytyy :) Bonafide olisi aivan täydellinen mulle kesäksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa. :) Bonafide on varmasti just nappiin, jos oranssiset sävyt houkuttavat!

   Poista
  2. Talvella en osaa korallisia punia käyttää, mutta kesällä tuo sävy olisi just täydellinen :)

   Poista
 3. Ah, Axiologyn punat täytyykin pitää mielessä kun seuraavaksi menen huulipunakaupoille! Vielä kun löytäisi kirkkaanpunaisen vegaanipunan. En ole suinkaan kovin tarkka asiasta, mutta silti haluaisin löytää sellaisen. Jotenkin tästä on tullut lievä pakkomielle. :D:D

  Ihanaa joulua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onhan kirkkaanpunaisia vegaanihuulipunia onneksi olemassa. ^_^ Oletko tsekannut mun tekemän listan täältä blogista? Suosittelen katsomaan ainakin Nuin, 100 % Puren, Milanin, OFRAn, e.l.fin, Jane Iredalen ja Juice Beautyn valikoimat! :)

   Kiitos samoin, ihanaa joulua Fanni!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^