Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verden uutta Ecocert - kosmetiikkaa (sis.alekoodin) | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verden uutta Ecocert - kosmetiikkaa (sis.alekoodin)

*Kaupallinen yhteistyö: Bottega Verde Suomi, sisältää alekoodin*

Minulla on tapana varata kylpyhuoneen peilikaappiin tuotteita, jotka voi ottaa apuun pienen ihokriisin kolkutellessa. Kun ihon laatu on sekaiho, joka tykkää joskus rasvoittua ja pukata aivan kuin huvikseen pieniä epäpuhtauksia, täsmäpurkit rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle auttavat säilyttämään mielenrauhan. Ihoni ei ole läpi vuoden yhtä rasvoittuva tai satunnaisia näppyjä pukkaava, mutta usein sellaiset asiat kuten stressi tai vuodenajatkin ovat tähän syyllisiä.

Viimeisimmät purkkilöydöt rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon tuotteista tuoksuvat freesille sitruunalle ja ovat ilahduttavan kohtuuhintaisia. 

Bottega Verden uudelle rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon linjan muutamalle tuotteelle on hankittu luonnonkosmetiikan sertifikaatti Ecocert. Ennestään Bottega Verdellä on eläinkokeettomuudesta kertova Leaping Bunny, ja tämä tietyn Pelle Pura -tuotelinjan Ecocert-sertifikaatti on ensimmäinen firman ekosertifikaatti. 

Bottega Verden uusiin Ecocert-tuotteisiin kuuluu neljä kasvojenhoidon tuotetta, joihin syvennymme tällä kertaa. Nämä purkit ovat tietenkin myös vegaanisia sisällöltään. Ecocert-linjan puhdistusaine, kuorinta-aine, kasvoöljy sekä kasvovoide ovat olleet syynissäni.

Ja niin - näiden purkkien nimi voi aiheuttaa vähän hilpeyttä suomen kielessä, mutta pelle pura tarkoittaa italiaksi puhdasta ihoa mikä onkin ihan looginen nimi rasvoittuvan ihon linjalle!


Testissä Bottega Verden luonnonkosmetiikkaa


Puhdistusgeeli on juoksevaa, miedosti vaahtoavaa ja ennen kaikkea tehokkaasti puhdistavaa. Meikkivoiteen ja puuterinkin yhdistelmä lähtee jo pelkästään tällä geelillä hyvin liikkelle, vain silmämeikin ja tiukemmin syvissä huokosissa istuvan meikin putsaan tarkemmin. Tätä voinkin suositella sinulle, joka etsit erityisen tehokasta luonnonkosmetiikan puhdistusainetta.

Puhdistusgeeli ei varsinaisesti kuivata ihoa, mutta tämän jälkeen on toki hyvä huolehtia iholle kasvovesi ja -voide. Koska ihoni ei ole enää kauttaaltaan rasvainen, käytän puhdistavampia puhdistusaineita lähinnä meikatulle hipiälle. Geelissä on sitruuna- ja inkivääriuutteiden ohella mm. salisyylihappoa, tuota epäpuhtaan ihon luottotuotetta näppyjen nitistämiseen. Puhdistusgeelin hinta on 15,29 euroa Bottega Verden nettikaupassa.


Ihon kuoriminen on olennaista kuolleiden ihosolukkojen poistamiselle, ihon uusiutumiselle ja hoitotuotteiden imeytymiselle, ja tämä prosessi tukee tietenkin ihon hyvinvointia. Linjan geelimäinen kuorinta-aine on ns. rehellinen mekaaninen kuorinta-aine, jonka käsittelyn "tuntee tekevän jotain" iholle.  Rakeita (ei mikromuovia!) on tiuhassa, ja ne ovat epätasaisia ja ns. tuntuvia, joten tämä sopii etenkin tehokasta kuorinta-ainetta etsivälle, joskin kuorintatehoja voi säädellä sen mukaan, miten ainetta hieroo iholle.

Mutta käsittelyn jälkeen huomaa kuolleiden ihosolujen kyydin, sillä hipiä on selkeästi sileämpi. Huumaavan sitrustuoksuinen kuorinta on geelimäistä, ja kuorinta-aine sopii myös naamioksi, jos epäpuhtauksia tai rasvoittuvuutta on iholla enemmän. Tämä ei ole savipohjainen, joten se ei kuivahda iholle.  Kuorinta-aineen hinta on 18,99 euroa.


Pelle Pure -linjan kasvovoide on oivallinen meikin alle ja myös yötä vasten. Koostumus on nopeasti imeytyvä, puolimattaiseksi jättävä. Ihan ohutta fluidia tämä ei ole, eikä jätä ihoa kiristelemään, mutta tarpeeksi kepeä meikin alle. Epäpuhdas iho kaipaa nyrkkisääntönä hieman kepeämpiä, talintuotantoa tasapainottavia kosteusvoiteita, ja tämä sopii hyvin näille leveyksille.

Kasvovoiteessa (kuten myös puhdistusgeelissä ja kuorinnassa) on myös ohrasta uutettua vettä, inkiväriuutetta ja sitruunan mehua. Etenkin epäpuhdas iho tykkää myös talin tuotantoa tasapainottavasta merilevästä ja miedosti kuorivasta, uudistavasta salisyylihaposta. Kasvovoiteen hinta on 28,99 euroa.


Ihonhoidon sitkeä myytti on ollut se, että öljy ei sovi lainkaan seka- tai rasvoittuvalle iholle. Nykyään kasvoöljyjen käyttö ihonhoidossa hoitavina, ravitsevina ja kosteutta säilyttävinä tuotteina on onneksi tunnustettu, ja esim. kasvovoiteen rinnalla kasvoöljy voi hyvinkin tasapainottaa ihon kosteutusta, kitkeä epäpuhtauksia (myös pintakuivuus voi tehdä ihoon tukkeumia) ja ylläpitää sen kimmoisuutta. 

Bottega Verden kasvoöljyn auringonkukkaöljypohjaa ei pidetä ihoa tukkivana komedogeenisenä öljynä, vaan sen vitamiinit ovat hyödyllisiä ihon kunnon ylläpitäjinä. Lisäksi sitruunamehu, inkivääriuute, salisyylihappo ja sitruksinen eteerinen öljy tehostavat tätä ongelma-ihon hoidon pipettipurkkina. Iholla kasvoöljy on kepeä ja ei turhan paksua, mutta öljyä se kyllä on - lisään pari tippaa mieluiten yötä vasten tehohoitona kasvovoiteen sekaan. Epäpuhtaan ihon kasvoöljy kustantaa 18,99 euroa.Bottega Verdeltä tarjottiin teille lukijoille myös alekoodia (josta en itse hyödy): koodilla BOTTEGA saat -25 % alennuksen Bottega Verden tuotteista 18.12.2018 saakka. Koodi on voimassa verkkokaupassa ja Helsingin myymälässä (Fredrikinkatu 26). Postauksen hinnat ovat esillä ilman alennusta.

Kommentit

 1. Epäpuhtaan ihon tuotteita, joissa on sitruunaa. Kuulostaa täydelliseltä mun makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä tapauksessa ainakin suosittelen, etenkin kun nyt hinnoistakin saa pihistettyä. Sitrustuoksu näissä on tosi freesi :)

   Poista
 2. Onpas edullinen tuo öljy! Sitä voisi epäpuhtauskausina kokeillakin :) Bottega Verde on ihan täysin jäänyt multa unholaan... Edellisestä testailukerrasta on jo aikaa varmaan pari kolme vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja etenkin alen kanssa on edullinen. :) Tämä ekosertifioitu linja on tosi kiva, jos sitruksen tuoksu viehättää, suosittelen. <3

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^