Kosmetiikkaa käsimatkatavaroihin

 Kuinka pakata kaikki tarpeellinen kosmetiikka käsimatkatavaroihin? Hieman suunnittelua se vaati ensikertalaiselta, mutta sain juuri tästä onnistumisen kokemuksen.

Ehkä huomasitkin Instagramistani että piipahdin minilomalla Latvian Riiassa viikonloppuna. Joulumarkkinat ovat olleet jo noin 20 vuotta haaveeni ja nyt viimein asia on ruksittu! Riika on oikein kompakti, kaunis ja monella tapaa historiallinen kaupunki. Latvialainen kosmetiikka on jo muuten tuttua: maan ylpeys on tietysti Madara, Dabban kukkaisvedet aivan ihania ja Vegan Fox uusimpia tulokkaita.

Olin ennen matkaa vähän stressissä kosmetiikan pakkaamisesta sillä en ole koskaan aiemmin reissannut pelkällä käsimatkatavaralla. Nesteiden pakkaaminen maksimissaan 100 millin purkkeihin ja kaikkien mahduttaminen litran minigripiin ei ihan helppo juttu ollutkaan. Mutta onnistuin, ja voinkin jakaa teille myös kokemuksia tästä suorituksesta, sillä pientä suunnittelua pakkaus vaati.

Kosmetiikkaostoksia en paikan päällä tehnyt - koska laukussa ei ollut tilaa, ja siksi etten tarvinnut oikeastaan mitään. Mukaan tarttui vain puhdistusliinat ja minikokoinen hoitoaine.

*Osa postauksen tuotteista on saatu blogin kautta, linkeissä on mainoslinkkejä*

Ehkä paras vinkki reissukosmetiikan pakkaamisessa tietenkin on järkeistää ja karsia. Ja pelata tetristä jo kotona uudelleen suljettavan pussukan kanssa! Yllättävän iso vaikutus on sillä, onko purkki esim. pyöreä vai litteä (jälkimmäinen parempi). On hyvä myös vaihtaa mahdollisuuksien mukaan mukaan lähtevää kosmetiikkaa kiinteäksi tai puuterimaiseksi.

Pakkasin mukaan minikokoisen kasvovoiteen ja -seerumi, silmänympärysgeelin, puhdistusaineen, kasvoveden, käsivoiteen pikkupurkkiin, kiinteän vartalovoiteen ja shampoon sekä hoitoaineen. Meikeissä keskityin pitkälti puuterimaisiin tuotteisiin ja esim. meikkikynäthän eivät ole nestemäisiä.

Meikistä nestemäisiki laskettiin jo lähes lopussa ollut meikkivoide, luomivärin pohjustaja ja ripsari, jotka mahtuivatkin käsimatkaravoiden nestepussukkaan.  Huulipunatkin ilmeisesti, mutta näiden ja huulirasvojen kanssa ei olla minun aikana koskaan oltu turhan tarkkoja lentokentillä.


Kuvissa oleva matkalaukku on muuten Taikka bagin Little Aything -kosmetiikkapussukka, jonka sain Taikkalta. Taikkalla on myös vegaanisesta "ananasnahkasta" Pinatexista valmistettu clutch-laukku! Kaikki australialais-suomalaisen Taikkan tuotteet näet täältä.

Näistä olisi voinut karsia, mutta halusin tarkoituksella mukaan 100 millin putsarin ja kasvoveden, sillä juuri niitä halusin käyttää huolettomasti. 

Alteya Organicsin ruusuvesi on kätsysti suihkepullossa, ja ruusuvesi on tunnetusti täydellinen monitoimituote. Tätä voi käyttää hätätilassa myös hiusten selvittämiseen!

Senjan puhdistusvaahto on taas tarpeeksi stydiä, jotta sillä sai myös yksistään meikin tarpeeksi hyvin lähtemään ja puhdistuksen viimeisteltyä kasvovedellä.

Kiinteät, vedettömät tuotteet lasketaan ei-nesteeksi, jotka toivat lisätilaa nestepussukkaan.


Savon Storiesin kiinteät vartalovoidepalat ovat luonnonmukaisia, vegaanisia ja helposti iholle levittyviä vartalovoiteita, jotka ovat myös ekosti pakattuja paperikääreeseen. Pieni öljyisyys jää näistä iholle ja tuoksut erottuvia. Savon Storiesin tuotteita on myynnissä ainakin Naturellement-verkkokaupassa.

Myös esim. Lushilla on kiinteänä joulutuotteissa vartalovoiteita, joista Charity Potista kirjoitin juuri.
Käytän toisinaan Lushin shampoopaloja, joista Brazilliant pääsi mukaan. Hoitoaineitakin  on olemassa kiinteitä (mutta en sellaista omista), esim. Famolla ja HelemaalShealla.

Siveltimissä pakkasin myös snadimmin: Ecotoolsin uudet sisäänvedettävät Refresh in 5 -siveltimet tulivat kuin tilauksesta markkinoille! Nämä eivät nuhjaannu meikkipussissa ja yhdessä paketissa on monta sutia. Isompi sivellin piilottaa puuterisiveltimen ja viistopäisen sudin esim. poskipunalle, ja pienempi kulmaharjan, tarkan luomivärisiveltimen ja rajauksiin tai kulmille sopivan viistopään.

Onko sinulla vinkkejä reissukosmetiikan pakkaamiseen?
2 kommenttia

  1. Vinkkejä ei ole antaa, koska olen aika onneton kosmetiikan pakkaaja, vaikka olenkin joutunut opettelemaan miten kaiken tarpeellisen saa tungettua litran minigrip-pussiin;) Litteät pakkaukset on juurikin oivallisia, kun on vähän tilaa. Harmi, että aika vähän on sellaisia. Melko harvoin matkustan pelkillä käsimatkatavaroilla lukuun ottamatta joitakin lyhyitä työreissuja, mutta muuten otan mukaan ison arsenaalin kaikkea mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kova opettelu. :D Käsimatkalla matkustus oli vähän kinkkistä, onneksi ei ollut esim. mitään ihottumaa joka olisi vaatinut omat voiteensa (ja varmaan sen ruumaan menevän laukunkin sitten).

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^