Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimainen Ayu Organics ja luonnonkosmetiikan kasvonaamiot | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimainen Ayu Organics ja luonnonkosmetiikan kasvonaamiot

Ayu Organicsin tuotteet pr-näyte
*mainoslinkkejäSaanen esitellä jälleen timanttisen kotimaisen kosmetiikkasarjan: syksyllä 2018 lanseerattu Ayu Organics on kahden espoolaisen siskoksen perustama luonnonkosmetiikan simppelin toimiva ihonhoitosarja.

Tuotteissa erikoista on  vedettömyys, jolloin ei ole tarvetta säilöntäaineille. Pahvisten (!) purkkien sisältö pohjaa pitkälti kasveihin, yrtteihin ja eteeristen öljyjen tuoksuihin. Bonuksena kasvonaamiot ovat muovittomissa pahvipakkauksissa vinkkinä roskakuorman vähentämiseen zero waste-kosmetiikan hengessä. Kun purkkien sisältö on käytetty, kierrätykseen kelpaamatonta jätettä ei siis jää!

Ayu Organics ei monen muun kotimaisen kosmetiikka tavoin hae inspiraatiota pohjolan luonnosta vaan astetta eksoottisemmasta meiningistä. Balilla valmistettavat tuotteet sisältävätkin paikallisia yrttejä ja aktiiviaineita, kuten mineraalipitoista savea.


Psst - Kaikki kotimaisen kosmetiikan postaukseni voit lukea kotimainen kosmetiikka -tunnisteen kautta


Ayu on kotimaista zero waste -kosmetiikkaa

Inci-katsauksen perusteella jännitin "ayuverdismäisiä" tuotteiden tuoksua, mutta ns. vanhan liiton perinteisestä luonnonkosmetiikasta poiketen Ayu -kosmetiikan tuoksut ovat ihanan raikkaita, eivätkä muistuta perinteistä "hippimäistä" luonnonkosmetiikkaa.  

Testasin Ayun kahta erilaista jauhemaista naamiota ja aktiivihiilijauhetta, jota voi sekoitella naamioihin (tai luovasti käyttää ihonhoidossa tai ravitsemuksessa).

Ayun jauhemaisia naamioita on tarkoitus sekoittaa veden kanssa noin 1:1, 1-2 teelusikallisen verran, sekoitella tahnaksi ja antaa vaikuttaa iholla noin 10 minuuttia.


Ayurvedic Sandalwood on kuoriva ja puhdistava kasvonaamio, joka lupaa mm. suitsia ihotulehduksia ja supistaa ihohuokosia. Vinkkaisin tästä normaalille, rasvoittuvalle ja satunnaisen pintakuivalle iholle. Valkosavipohjainen jauhe puhdistaa myös ihon rasvaisuutta.

Naamio asettuu kasvoille hyvin ja kuivuu hiljalleen, joskin en anna savinaamioiden kuivua täysin pintakuivalle hipiälleni. Kuorintaefekti on myös hyvä - naamio toden totta pehmentää ja puhdistaa kasvot.

Jos naamiosta haluaa todella syväpuhdistavan, siihen voi lisätä *aktiivihiilijauhetta. Meitsillä tämä oli liian puhdistava ja pintakuivalle iholle turhan stydi kokeilu, mutta rasvoittuva iho hyötyy öljyä ja epäpuhtauksia "imevästä" pikimustasta puuterista.

Ayun hinta-laatusuhde on muuten todella hyvä: naamiot ovat vain parisenkymppiä, ja jauhemaisina ne kestävät pienen ikuisuuden.

Puhdistava naamio verkossa: Ayu *Ayurvedic Sandalwood


Avocado & Papaya -naamio on puolestaan vähän hellävaraisempi, kosteuttavaksi ja ravitsevaksi tituleerattu naamio. Tämäkin on valkosavipohjainen ja savi ajan kanssa kuivahtaa, mutta tuntuma on vähemmän puhdistava kuin edellisessä.

Papaija on tunnetusti ihon tulehduksia, pigmenttimuutoksia ja kosteusköyhyyttä vastaan taisteleva ainesosa, ja valkosavi on niin ikään mineraalipitoinen pohja naamiolle. Naamio on hellävaraisempi, silti ihanasti pehmentävä ja kuoriva - sopivampi näin talvisaikaan. Poispestävä tuote ei jätä varsinaista kosteutta iholle, mutta valmistelee ihoa toki vastaanottavaisemmaksi kasvovedelle ja -voiteelle.

Ravitseva naamio verkossa: *Ayu Avocado & Papaya 
Miltä jauhemaiset naamiot vaikuttavat? Onko sinulla Ayu Organics -kokemuksia?

Kommentit

 1. Oon huomannut, että jauhemaiset naamiot jää mulla laiskuuden takia vähemmälle käytölle, kuin valmiit naamiot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tarkalleen ottaen mullakin jäisivät, ellen asettelisi niitä kylppärissä strategisesti siten että näen ja muistan ne useammin. :) Toki olen huono muistamaan mitään naamioita!

   Poista
 2. Kauniit pakkaukset! Olen ahkera naamioiden käyttäjä, joten näistä varmasti hyöytyisi oma sekaihoni. Jännä nähdä miten tämä merkki kehittyy esim. uusien tuotteiden muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ekopakkaukset on tosi kivat <3 Ayulla on nyt jo kiva valikoima, uutta lienee myös tulossa!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^