Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Edullinen luonnonkosmetiikan tuoksuvinkki | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Edullinen luonnonkosmetiikan tuoksuvinkki

                                                                                                                                *Sis. mainoslinkkejä

Kun puhutaan arjen tärkeimmistä asusteista, tuoksut ja parfyymit kertovat kantajastaan yllättävän paljon. Synteettiset parfyymit ovat ihania, mutta niiden ainesosien määrä, laatu ja etenkin voimakkuus ovat monelle liikaa (joskus myös minulle). Moni tuoksuherkkä löytäkin ratkaisun hajuvesiongelmaan nimen omaan luonnonkosmetiikan puolelta.

Vuoden sisällä luonnonkosmetiikan huippulaadukkaat tuoksut ovat nousseet areenalle (Unique - lue kokemuksiani linkin takaa) ja mielikuvat suitsukemaisista hippituoksuista ovat kaukana. Ja hyviä uutisia löytyy myös edullisemmasta luokasta: ranskalainen Ecocert-sertifioitu Avril lanseerasi juuri linjan ekosertifioituja, vegaanisia hajuvesiä. Tietysti ostin yhden testiin! 

Ja jo nyt paljastan, että Avrilin parfyymi on hyvin helposti lähestyttävä, mutkaton tuoksu arkeen, ei "hyvä luonnonkosmetiikaksi", vaan muutenkin ihastuttava ja näpsäkkä hinta-laatusuhteeltaan.

Ja mitä hintaan tulee - se on alle 20 euroa parhaassa tapauksessa.

Lue myös: vegaaniset parfyymit listattuna

Avril luonnonkosmetiikan hajuvesi

Edullinen luonnonkosmetiikan parfyymi: Avril Joie d'été


Avrilin *Joie d'été -niminen tuoksu on raikas cologne-tyylinen, eli pykälän parfyymia kevyempi tapaus. Ostin tuoksun sokkona, ja kuvauksen perusteella tiesin että hedelmäisen tuoksun kanssa en mene vikaan. Enkä mennytkään - raikas eau de toilette on täydellinen päiväkäyttöön, kun etsii pirtsakkaa muttei huomiota varastavaa tuoksua. Tuoksu ei ole aivan yhtä viehko ja monipuolinen kuin hinnakkaammilla brändeillä, mutta arkikäyttöön passeli.

Tuoksu tuo myös muistoja kesästä: latvatuoksun sitruuna, appelsiini, mandariini, rosmariini ja minttu ovat freesin hedelmäinen kombo. Etenkin sitruksen ja rosmariinin erotan. Sydäntuoksun mausteinen mustapippuri, raparperi ja kirsikka ovat jo itselleni jotain uutta, ja juurituoksun seetri, vetiveri ja vanilja tuovat himppusen maanläheisyyttä ja makeutta.


Avril luonnonkosmetiikan parfyymi

Luonnonkosmetiikan tuoksujen kanssa tehdään aina pieni kompromissi kestävyyden kanssa: kun tuoksun kestoa boostaavia synteettisiä ainesosia ei ole, iholla tuoksu viipyilee vienommin.

Erottuva kesto Avrilin parfyymissa on muutama tunti ja tämä sitrustuoksu on tarkoituksella kevyempi tapaus.Avrilin tuoksut on suunnitellut  ranskalainen parfymööri Jean Charles Sommerard ja linjassa on yhteensä viisi erilaista versiota aina itämaisesta metsäiseen tuoksuun. Kaikki  Avrilin hajuvedet  ovat vegaanisia, Ecocert- ja Petan cruelty free -sertifoituja. 

Avrilin hajuvesien ostopaikat kotimaisissa nettikaupoissa: 


*House of Organic 

*Biodellyn tuoksuvalikoima (hieman edullisempi)

Molemmissa verkkokaupoissa tuoksut ovat noin 20 euron tietämilllä. 


Hinta-laatusuhde on ennennäkemättömän erinomainen, enkä tunne toista näin edullista ja laadukasta luonnonkosmetiikan parfyymia. Edullisempia vaihtoehtoja luonnonkosmetiikkaan onkin kaivattu.


Millaisia tuoksuja sinä suosit?

Kommentit

 1. Tuo kuulostaa kieltämättä tosi hyvältä :>! Mulla ei taida olla vielä mitään kokemusta luonnonkosmetiikan tuoksuista mutta ois kyllä kieltämättä kiva kokeilla kun mua on alkanut vähän ahdistamaan kaikki noi perus hajuvesissä olevat kemikaalit yms.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken varmasti kestää että hajuaisti tottuu luonnonkosmetiikan tuoksuihin, ja toki ne kehittyvät myös iholla jokaisella erilaiseksi. Mutta kyllä, vähemmän mahdollisesti ärsyttäviä ainesosia ja uniikit tuoksut <3

   Poista
 2. Mitäää! Tässähän alkaa olla vaihtoehtoja luonnonkosmetiikan tuoksuissa! Menin samantien tsekkaamaan, ja onhan tuolla pari tuoksua, jotka ovat ehdottoman kiinnostavia. Lueur Persane ja Cœur de Bois vaikuttavat olevan just mun tyyppisiä. Pitääpä päästä tuoksuttelemaan. Tosin noita tuoksuja löytyy jo valmiiksi niin paljon, etten voi mitenkään perustella uuden ostamista. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, muistan ajat kun Acorelle oli ainoa vaihtoehto. :D Mä perustelin vaan tieteellisellä kokeella ja blogikirjoituksella uuden ostoa joten :-D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^