Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekoilua ja zero wastea hampaidenhoitoon | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekoilua ja zero wastea hampaidenhoitoon

Tuotteet saatu blogin kautta, *mainoslinkki


Moni luonnonkosmetiikkaa purkki kerrallaan suosiva on kertonut, että usein kompastuskivi löytyy peilikaapista juuri hammastahnojen ja muiden suuhygieniapurkkien joukosta. Itse olen löytänyt jo luottotuotteeni ja koonnut blogiini kokonaisen listan helpottamaan hammastahnojen sun muiden etsimistä, mutta uutuuksia on aina kiva vinkata. 

Sain testiin kahden sortin suuvesiä jotka yllättivät positiivisesti sekä lempeän makuisen luonnonkosmetiikan hammastahnan, joka helposti sujahtaa osaksi aamun ja illan rutiineja.Testissä luonnonkosmetiikan suuvesi ja ekologinen suuvesiMinun rutiineihin suuvesi ei ole kuulunut vuosiin ilman mitään tiettyä syytä, vaikka onhan suuvesi monelle perusjuttu hampaiden pesun jälkeen (onko sinulle?).Vaikka jouduin muistuttamaan itseäni suuveden testailusta, nämä luonnonkosmetiikan versiot ovat käyttiksiä myös jatkossa.

Ekologisia suunhoidon tuotteita tehtaileva Georganics on iskenyt jätteettömään zero waste -suoneen fiksuilla suuvesitableteilla: vedettömien tablettien pakkaus on lasia ja koko pakkaus kannen metallia myöten kierrätyskelpoista. Tabletit ovatkin käteviä matkalle mukaan, vedettömät tabletit vievät vain vähän tilaa. Tabletti liuotetaan noin 100 milliin vettä, purskutellaan ja sylkäistään pois kuten suuvedessä ainakin. Vesi on väriltään söpön purppuraista ja maku on aika stydi, hieman yrttinen, mutta hyvinkin perinteisen suuvesimäinen. Makuaineena on käytetty raikastavaa timjamia. Luonnonkosmetiikan ainesosissa ei ole toisinaan suuta ärsyttävää SLS:ää, fluoridia tai glyseriiniä. Kun tavoitteena on saada raikas fiilis suuhun ja viimeistellä hampaiden hoitoa, siihen tabletit ovat päteviä.

Georganicsin suuvesitabletteja löytyy varmuudella ainakin maahantuojan verkkokaupasta 19 eurolla (ehkä uusi tuote tulee myöhemmin myös muualle) ja muita Georganicsin purkkeja voi tsekata esim. *täältä näin ja Sokokselta. Yhteen pulloon on pakattu peräti 180 tablettia. Hinta on ensivilkaisulta näissä kovempi kuin normisuuvedellä, mutta jos näitä käyttää säännöllisesti, puteli täyttää 3 kuukauden suuvesikiintiöt.


Ecodentan minttu-kookos-suuvesi on taas paljon makeampi Georganicsin jäljiltä. Jos et tykkää kookoksesta, tämä ei ehkä uppoa, sillä kookoksen maku on veden juju. Jos kookos uppoaa, tässä on helposti lähestyttävä ja raikas ekosuuvesi. Tässä on myös sellainen suuvesimäinen freesi "potku" jälkimaussa. Suuveden pohjalla on käytetty veden ohella aloeta, ksylitolia ja glyseriiniä, ja kookos on peräisin aidosta uutteesta ja minttu öljystä. 

Kookoksinen suuvesi on perinteisempi annostella, suoraan suuhun vain purskuttelemaan. Iso pullo on aika roteva mun jo ennestään täyteen kaappiin, mutta eikös suuvesiputelit noin yleensäkin ole isoja?  Ecodentan suuveden hinta *luonnonkosmetiikan verkkokaupassa on hieman yli 10 euroa.Sain Ecodentan maahantuojalta syyniin myös fluorillisen hammastahnan. Ecodentan Papaya-hammastahna lupaa valkaista hellävaraisesti hankaavien ainesosien ja papaijauutteen avulla. Mitään isoja rakeita tässä ei kuitenkaan ole hankaamassa ja valkaisuefektiä saanee muutaman viikon odotella. Monesta muusta ekohammastahnasta poiketen tässä on fluoria, jota ilman en hammastahnaa suostuisi käyttämään. Ja myös ksylitolia, joten näistä spekseistä tippuu iso plussa.

Tahnan maku on tosi miellyttävä: hedelmäinen, vähän makea ja neutraali, ei mikään outo "hippimaku". Ei pepsodentmainen tai minttuinen, mutta parhaimmistoa luonnonkosmetiikan saralla niiden monien joukosta joita olen testannut.

Ecodentan *valkaisevan hammastahnan esimerkkihinta on 9,50 euroa. Ecodentan tuotteita löytää vaihtelevasti myös Sokokselta.

Kommentit

  1. Ehdottomasti mielenkiintoisia tuotteita :) suuvesi kiinnostaisi jos olisi muu kuin vahva kookoksen maku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookos jakaa varmasti mielipiteitä, mutta onhan Ecodentalla myös toinen ei-kookos-suuvesi ja nuo Georganicsin tabletit ei maistu tietenkään kookokselle. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^