Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimainen zero waste -ihonpuhdistus | Luonkos öljypuhdistuskakku | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimainen zero waste -ihonpuhdistus | Luonkos öljypuhdistuskakku

 Luonkos -öljypuhdistuskakut saatu blogin kautta
*mainoslinkki


Kosmetiikkaskenen tapetille on noussut viime aikoina varsin mielenkiintoisia tärppejä:  kotimaista uutta luonnonkosmetiikkaan ja zero waste -meininkiä. Joten olemme kestävien ja ajankohtaisten ihonhoitotrendien ytimessä, kun tutustumme kotimaisen Ilona Luonkosin eli Luonkosin kosmetiikkaan.

Muoviton kosmetiikka ja zero waste kylpyhuoneessa ovat selkeästi nousussa olevia kosmetiikan trendejä. Kierrätyskelpoisuuteen tähtävää zero waste -kosmetiikkaa ja ekopakkauksia nähdään varmasti lisää lähitulevaisuudessa ja seuraan aihetta mielenkiinnolla. Onkin hienoa löytää helposti lähestyttävä tuote, joka on sekä toimiva että samalla ekologisempi!

Ilona Luonkosin öljypuhdistuskakut ovat nimensä mukaisesti kiinteitä öljypohjaisia puhdistusaineita, joiden ainesosat ovat luonnollisia, säilöntäaineettomia ja tuotteet pakkausta myöten kierrätyskelpoisia. Tuotteet valmistetaan pienimuotoisesti käsin ja muoviton kosmetiikkapakkaus on biohajoavaa kotimaista kartonkia.

Mutta pelkkä ekopakkaus ei ole jutun juju: olen vinkannut blogissa muutaman kerran siitä, että öljyn käyttäminen kasvojenpuhdistuksessa on tuonut itselleni ahaa-elämyksen ihonhoidossa ja paasaan siitä mielelläni jatkossakin.  

Lue lisää: Muoviton maaliskuu? Vinkkinä zero waste -kosmetiikka

Luonkos-kosmetiikka on pakattu biohajoavaan pahviin

Testissä Ilona Luonkos -öljypuhdistuskakku 


Olen varmasti jo tuhat kertaa blogissa paasannut, mutta kerta kiellon päälle: öljypuhdistus on ylivoimainen tapa puhdistaa kasvoilta meikit ja ihon rasva huolellisesti mutta ilman kuivattavaa efektiä. Myös se kaikista tiukimmin istuva pakkeli on lähtenyt liikkumaan laadukkaalla öljyllä.

Ilona Luonkosin puhdistuskakuista testasin kuivan ja herkän ihon Rebirthia ja hajusteetonta Radiantia. Molemmissa on pohjana kaakao- ja kookosöljyä ja ainesosalistat ovat lyhyet, mutta ihoa hoitavia kasviöljyjä täynnä.

Kumpikin puhdistuskakku sopii pintakuivalle sekaiholle näin talvella, sillä hellävarainen öljyputsaus ei ylipese iholta sen omaa suojavaippaa.

*Rebirth-öljypuhdistuspalassa on lisäksi manteliöljyä ja kaakaouutetta, ja tuoksu onkin huumaavan suklainen! Jo sen perusteella tämä on näistä suosikkini.

*Radiant-puhdistuskakussa on puolestaan myös superhoitavaa sheavoita, ravitsevaa aprikoosinkiviöljyä ja vitamiinipitoista tyrniöljyä. Herkän ihon tuotteelta vaikuttava Radiant on lähes tuoksuton, fiksu jokaihon tuote.



Öljypuhdistus kiinteällä puhdistusaineella on yllättävän helppoa ja oikeasti hellävaraista, vaikka kiinteä olomuoto herätti ennen testaamista kysymyksiä toimivuudesta. Kiinteä puhdistuspala  kuitenkin sulaa käsien välissä sujuvasti ja levittyy hyvin, vaikka ei ole sataprosenttisesti sama asia kuin juoksevat öljyt. Valistuneella arviolla pala kestää tiuhassa käytössä pari kuukautta.

 Öljyä hierotaan kakusta lempeästi kuivien ja puhtaiden käsien kautta kuiville kasvoille ja pyöritellään hetkinen, että meikki lähtee irtoamaan. Sen jälkeen öljyisyys poistetaan joko kostealla kankaisella puhdistusliinalla tai -sienellä (valmistajan ohje) tai pesemällä kasvot toisella, ei-öljypohjaisella puhdistusaineella (minun ohje).

Eli ihoa ei ole tarkoitus jättää öljyiseksi tai lähmäiseksi, vaan viimeistellä puhdistus toisella putsarilla tai vaikka liinalla. Öljypuhdistusta seuraa rutiinissani toinen puhdistusaine, kuten geeli tai vaahto eli kaksoispuhdistus.

Summaten: kiinteä puhdistusaine vaikuttaa aluksi vähän jännältä, mutta on oikeasti aivan ihana - plussaa roskattomuudesta ja monelle ihotyypille sopivuudesta!

Ilona Luonkos -puhdistuskakut - ostopaikat 


Ilona Luonkosin öljypuhdistuskakkuja on saatavilla monissa luonnonkosmetiikan erikoisliikkeissä, kuten seuraavissa.

*Luonkos - House of Organic 

*Luonkos puhdistuskakut - TwistBe


Öljypuhdistuskakkujen hinnat ovat noin 29,9 euroa kappale. Täysin hintansa arvoisia! Riittoisat palat kestävät useamman pesun. Ilona Luonkosin valikoimassa on myös seka- ja rasvoittuvalle iholle tarkoitettu puhdistuskakku.




Onko kasvojen öljypuhdistus sinulle tuttua?

Kommentit

 1. Olen samaa mieltä, että öljypuhdistuksella saa meikit parhaiten pois kasvoilta. Monesti öljy on miellyttävämpi käyttää kuin moni muu. Onneksi yletöntä pakkausmateriaalien käyttöä aletaan karsimaan ja käytetään biohajoavia materiaaleja. Itseäni on aina ärsyttänyt kosmetiikkatuotteet (ja muutkin tuotteet), jotka on ensi pakattu pahvilootaan, jonka päälle on laitettu tiukka muovikelmu. Argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljy on ykkönen <3 Itseäni ärsyttää etenkin markettien sivellinpakkaukset, niin monta kerrosta muovia ja pahvia parille sudille.

   Poista
 2. Vaikuttaa mielenkiintoiselle, tekis mieli kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Onpa mielenkiintoinen puhdistuskakku! Tähän asti olen käyttänyt vain nestemäisiä öljyputsareita, mutta tällaistakin voisin kokeilla ilomielin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut aivan yhtä jees kuin nestemäiset öljyputsarit, vaikka koostumus ei toki ole aivan yhtä liukuvaa ja no, nestemäistä. Helppo käyttää joka tapauksessa kun tottuu. :)

   Poista
 4. Nää kakut on niiiiin ihania! <3 Varsinkin kun rakastan muutenkin öljymäisiä putsareita :D Nää hoitaa hommansa tosi hyvin ja vielä kotimaisia ja kauniita pakkauksineen kaikkineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että säkin olit hehkuttanut näitä kakkuja (kävin kyllä lukemassa :*)!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^