Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Silmämeikin kaksi tärkeintä tuotetta | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Silmämeikin kaksi tärkeintä tuotetta

*Sis. mainoslinkin

Minimalismihengessä on hauska ajatusleikkiä arjen kosmetiikkapussin ykkösvalintoja. Silmämeikin saralta olen tiennyt tärkeimmät autiolle saarelle mukaan -meikit jo pitkään! Tai ainakin tiedän mistä karsinnan aloittaisin.

Tilasin jokin aika sitten elevenin verkkokaupasta vegaanisen meikkisarja OFRAn ripsivärin ja luomivärin pohjustusaineen. Nämä ovatkin esimerkkejä niistä kahdesta silmämeikistä, joista karsisin viimeisenä. Seuraavana perässä tulisivat luomivärit sijalla kolme.


Silmämeikin tärkeimmät - luomivärinpohjustaja ja ripsari


Miksi luomivärinpohjustaja?

Jos tuskailet miksi jokin luomiväri "ei kestä luomilla", sakkautuu päivän mittaan juonteisiin, liikkuu rasvaisten silmäluomien mukana tai ei erotu tarpeeksi hyvin, kannattaa ihan ensin tsekata luomivärin pohjustustuote kuntoon. Toki ongelma voi olla jossain muualla, mutta kunnollinen pohjustusaine poistaa monet ongelmat silmämeikissä.

Lähes kaikki jokseenkin laadukkaat luomivärit kestävät, erottuvat kirkkaammin ja levittyvät helpommin luomivärin pohjustajan eli primerin päälle. Primer on mielestäni vähän nurinkurisesti tärkeämpi kuin luomiväri - se toki tasoittaa luomen väriä jo itsessään, mutta en koe että luomiväreistä saa potentiaalia irti ilman pohjustajaa.  Liikkuvan luomen väri ei useinkaan ole tasainen, luomi voi olla rasvoittuva tai liian kuiva jotta luomivärit kestäisivät kunnolla.


Testaamani OFRAn luomivärin pohjustusaine tasoittaa ihon sävyä luomivärin alle ja tekee juuri sen mitä täytyy - pidentää luomivärin kestoa koko päiväksi. Annostelu on iisiä applikaattorin avulla, sävy on sopivan neutraali beige ja koostumus hyvin kepeä ja vikkelästi tasoittuva. Suosittelen, tämä on oikein kelpo pitämään arkimeikin kohdallaan. OFRAn Eye Gel Primer on hinnaltaan 17,80 euroa. Suosikkini kaikista silmämeikin pohjustajista on Milanin sopuhintainen primer, joka löytyy niin ikään Elevenin valikoimasta. 

Edit: OFRAn primer on ilmeisesti poistunut Elevenin valikoimasta 2020Miksi ripsiväri?

Ripsivärin oleellisuutta tuskin tarvitsee perustella? Se ryhdistää meikin, tuo katsetta esille ja kuuluu myös vähemmän meikkaavien kulmakiviin.

OFRAn HD Volumizing Mascara on hypoallergeeninen ripsiväri,  eli se on herkkäsilmäiselle parempi valinta (vaikka tiedämme, että ripsarin sopivuuden tietää vain testaamalla). Ykkösjuttu itselleni kuitenkin on se, että OFRAn ripsari täyttää arkipäivien maskaran toiveet: erottelee, pidentää, ei paakkuunnu tai varise. 

Mustan värinen ripsari on helppo levittää lyhkäisillä silikoniharjaksilla huolellisesti. Ripsari lähtee parhaiten pois meikinpoistoaineella tai tarpeeksi lämpimällä vedellä.  Harja erottelee räpsyt tosi hyvin, ja vaikka massa on enemmän kuivaa kuin kosteaa, se ei ole varissut. OFRAn HD Volumizing Mascaran hinta on 23,70 euroa.


OFRA valmistaa värikkäitä meikkejä laidasta laitaan, kaikki sen meikit ovat ainesosiltaan vegaanisia, ja lafkalla on Petan ja Leaping Bunnyn eläinkokeettomuudesta kertovat sertifikaatit.  OFRAn meikit eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta teen poikkeuksia luonnonkosmetiikasta yleensä juuri silmämeikin pohjustajan ja ripsivärien kohdalla.

Mitkä ovat sinun silmämeikin tärkeimmät tuotteet?

Kommentit

 1. Ihan ehdottomasti pohjustaja ykkösenä! Ja jos olis jotain pakko valita niin ripsiväri mutta ilman rajausta ja luomiväriä näyttää meikki kuitenkin valjulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pelkkä ripsari ja pohjustaja olisivat siltäänään mullekin tosi valju look, vaikka en muutoin kovin värikäs meikkaaja ole. :)

   Poista
 2. Noiden kahden lisäksi tarvitsen myös ripsiprimerin, koska omat ripset on niin mitäänsanomattoman nysät ja harvat, ja siks toisekseen ripsiprimerin päälle varsinainen ripsiväri asettuu jotenkin paremmin ja helpommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan ikinä käyttänyt ripsiprimeria tai edes ajatellut sen ideaa, kiitos valistamisesta. :)

   Poista
 3. Luomivärinpohjustaja on kyllä ihan ehdoton, jos niitä luomivärejäkin meinaa silmiin laittaa! Luomivärinpohjustaja oli itse asiassa yksi niistä tuotteista, joita en aluksi edes osannut kaivata, mutta ensimmäisen saatuani en enää ymmärtänyt miten oon koskaan pärjännyt ilman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä vain, jotenkin kummastelee miten sitä ennen onkaan elänyt. ;D

   Poista
 4. Ripsiväri on must! Muuta en juuri käytä, sitten, jos laitan luomiväriä, täytyy olla myös pohjustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripsari pitää pintansa kyllä ihan ykkösenä! Ja kuten sanoit, myös harvemmin meikkaavat hyötyvät pohjustajasta. :)

   Poista
 5. Mulla tärkein tuote silmämeikissa on herkille silmille sopiva ripsari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri omiin tarpeisiin sopiva ripsari on kyllä silmämeikin ykkönen. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^