Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mikä yönaamio? Vertailussa kaksi luonnonkosmetiikan versiota! | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mikä yönaamio? Vertailussa kaksi luonnonkosmetiikan versiota!

*Tuotteet saatu blogin kautta, sis.mainoslinkkejä*


Yönaamio kuulostaa äkkiseltään vähän epäonniselta kosmetiikalta. Siltä, että kasvot sivellään paksusti jankkisella tahmalla, jota löytyy sitten vuodevaatteista ja hiuksista pitkin poikin. No, yllätys yllätys, vähän pelottavan kuuloinen tuote on oikeasti näppärä tehopurkki monelle eri ihotyypille! Yönaamiota ei tarvitse lätkiä iholle paksuksi ja tahmaiseksi kerrokseksi, eikä koostumus tarkoita epämiellyttävää "rasvaa".

Yönaamio on oikeastaan fiksu tuote etenkin laiskalle ihonhoitajalle, sillä se tekee taikojaan nimensä mukaisesti yön nukkumisen aikana, jolloin ei tarvitse erikseen odotella naamion pois pesua. Yönaamiota käytetään ihon puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen, joko kosteusvoiteen tilalla tai kuivemmalla iholla kosteusvoiteen päällä. 

Olen testannut viime kuukausina kahta vegaanisen luonnonkosmetiikan yönaamiota, joiden hoitavuudesta on ollut selkeää hyötyä. Kotimaisen Unna Nordicin Lauha -maski on enemmän kuivan ja uudistusta kaipaavan ihon juttuja, kun taas Edible Beautyn Sleeping Beauty -naamio on epäpuhtauksia puhdistava.


Luonnonkosmetiikan yönaamiot eri ihotyypeille

Yönaamio lainaa olomuotoaan jälleen kerran fiksusta korealaisesta kosmetiikasta: iholle hyvää tekeväät raaka-aineet on pakattu naamiossa täyteen tehoaineita tiiviimmin kuin peruskasvovoiteisiin, ja iho saa ryystää niitä koko yön yli. Aamulla hipiä on sitten heleämpi! Yönaamiot ovat myös koostumukseltaan lempeämpiä eli mitään iholla pisteleviä happonaamioita ei yöksi suunnitella. Kotimaisen Unna Nordicin Lauha - Nurturing Sleeping Mask -naamio on ihana, kosteuttava ja pehmentävä naamio monelle ihotyypille, etenkin niille jotka etsivät  rauhoittavaa ja kosteutta säilyttävää tehopakkausta. Naamio on kosteuttavan koivunmahlapohjainen, ja tähtiainesosista löytyvät myös kosteuttava sheavoi ja mesimarja sekä rauhoittavat kaurauute, -öljy ja pihamailta tuttu ratamo uutteena. Naamiossa on myös ihon oman hyvän bakteerikannan tukijoina prebiootteja. Unnan koko tuoteperhe ja vaikuttavat ainesosat ovat yleisesti huippuhyviä, ja tuotteet "oikeasti tekevät jotain" - täältä  voit lukea kasvohoitokokemukseni.

Unnan luonnonkosmetiikan yönaamio on pelastanut ihoni etenkin kuivina pakkaskausina, jolloin sekaihon pintakuivuus ottaa vallan, ja hipiä huutaa kosteutta. Kunnon kosteuskerroksen alla muhittelu onkin pitänyt ihon rohtumat loitolla, eikä ole lainkaan tukkinut ihoa. Luonnonkosmetiikan yönaamio on miedon tuoksuista ja koostumukseltaan kermaista, kuin paksumpaa voidetta, joka kuitenkin tasoittuu iholle hyvin. Perus kasvorasvaan verrattuna tietenkin tuhdimpaa, mutta ei lainkaan epämiellyttävää.


Unna Nordicin tuotteet ovat ammattilaistason kosmetiikkaa, jota myydään vain Unna Nordic -hoitoloissa ja Unnan omassa verkkokaupassa. Vegaaninen kosmetiikkasarja on Naviterin valmistama, ja sillä on Leaping Bunny ja luonnonkosmetiikan sertifikaatit. 

Australialaisen "syötäväksi kelpaavan" kosmetiikkasarja Edible Beautyn Purifying Sleeping Mask on puolestaan hyviä uutisia epäpuhtaalle ja  tukkeutuvalle iholle. Ruusuntuoksuinen puhdistava naamio ei ryystä ihon kosteutta pois, vaan tasapainottaa, kirkastaa ja pitää yllä kosteustasapainoa. Tähtiainesosista hellävarainen vaaleanpunainen savi ja zeoliitti puhdistavat hellävaraisesti, avokadoöljy tasapainottaa ja aloe rauhoittaa.

Edible Beautyn naamio on tunnultaan aivan ihanan premium-tyylistä ruusuista unelmaa, mutta hyödyt tulevat tietenkin hoitavuudesta. Kun iho ei ole enää teiniaikojen rasvainen mutta kaipaa silloin tällöin tasapainotusta ilman kuivattavaa fiilistä, hoitava yönaamio on siihen nappivalinta.

 Olen vaihdellut näitä kahta eri yönaamiota vähän ihon kunnon mukaan, sillä iho on toisinaan kuivempi ja toisinaan se kaipaa apua hormonaalisiin epäpuhtauksiin, jolloin Edible Beauty tulee hätiin. Ja voihan näillä myös multi-maskata, eli laittaa eri kasvojen kohtiin eri naamiota, eli esimerkiksi leuan näpyille puhdistavaa ja kuivalle otsalle kosteusnaamiota.

Edible Beautyn ruususen unia taikovan purnukan voi hankkia verkkokaupasta täältä näin. En yhtään ihmettele, että Edible Beautya myydään tasaisesti loppuun!


Käytätkö sinä yönaamiota? 

Kommentit

  1. Mua kiinnostaa ehdottomasti nämä molemmat! <3 Unna Nordicia en oo vielä ehtinyt kokeilla ollenkaan, vaikka messuilla sain kyllä tosi monipuolisen esittelyn sarjasta ja jäi erittäin hyvä kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla Unnaa, uskon että tykkäät kun meillä on paljon samoja suosikkeja - kasvohoitoa voin suositella lämpimästi!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^