Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paras luonnollinen monitoimituote kuivalle iholle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paras luonnollinen monitoimituote kuivalle iholle

Enhän ole ainoa, joka on huomannut kuivan ilman pikku vitsaukset iholla? Siinä missä tuttu korppuiho on kantapäiden ja kyynärpäiden juttu lähes vuoden (too much information, tiedän), pakkasilla iho tykkää rohtua vielä lisää. Tätä kirjoittaessani esim. sormien  pienet ihon halkeamat tuovat väärällä tavalla elämäntuntuista kosketusta näppäimistön näpyttelyyn. 

Talvi-ihon ehdoton ihonhoidon juttu onkin vedetön voide, joka sopii niin rohtumille, kyynärpäille, kuiville huulille pakkasvoiteeksi tai vaikkapa hiusten latvoille. Puhumme tietenkin sheavoista eli karitevoista, joka on luonnonkosmetiikan vastaus vaseliineille sun muille. 

Pidän aina jemmassa purkin sheavoita, sillä hajamielisestä sheavoin käytöstäni huolimatta sheavoi suojaa ja elvyttää tehokaasti ihon kuivuutta paikallisesti. Ja vinkki herkkäihoisille, että puhdas sheavoi sisältää vain yhtä ainesosaa: afrikkalaisten sheapuiden pähkinöistä tehtyä karitevoita. Sheavoita käytetään yleisestikin kosmetiikan yhtenä ainesosana, mutta se toimii yksinkin kosteusboostaajana.

Sain juuri oikeaan aikaan testiin karitevoita The Body Shopilta ja vegaanisen luonnonkosmetiikan brändiltä Balmyoulta.

 *Sisältää pr-kosmetiikkaa ja mainoslinkkejä*Sheavoi on vegaaninen luonnonkosmetiikan vastine monitoimivoiteelle

Ja vielä pari sanaa sheavoin hyödyistä! Koska sheavoissa ei ole vettä, se estää tehokkaasti kosteuden haihtumista iholta ja parantaa ihon kosteuden säilymistä.

Sheavoin annostelussa on suositeltavaa olla sniidu: vähemmän on enemmän ja rasvaa on hyvä levittää vain paikallisesti pienemmille ihoalueille. Esimerkiksi kasvojen kosteusvoidetta ei kannata korvata sheavoilla kokonaan, mutta sheavoi on hyvä apua ihon kuivien kohtien elvyttämiseen.

Sheavoi on koostumukseltaan paksumpaa ja hoitavaa ja laitankin sitä aina yötä vasten esimerkiksi kantapäille ja käsiin. Yleensä sheavoita pehmitetään käsien välissä ennen levitystä sillä koostumus on tosiaan voimaista. On kuitenkin olemassa myös hyvin pehmeää sheavoita joka on tehty Nilotica-lajikkeesta.


Vertailussa kaksi eri sheavoita 

Balmyou oli minulle ihan uusi merkki, mutta kyseessä on saksalainen, vegaaninen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteilla on Natrue-sertifikaatti. Balmyoun karitevoi on normaalia sheavoita paljon pehmeämpää ja sileämmin levittyvää, kuin mitä vain paksuhkoa voidetta. Nilotica -sheavoi on kylmäpuristettua sheavoita, jossa rasvahapot ja vitamiinit (kuten E ja A) säilyvät paremmin. Sheavoi ei siis pelkästään mekaanisesti suojaa ihoa, vaan myös hoitaa sitä rasvahapoilla ja korjaavilla vitamiineilla.

Balmyoun kaunis bambukantinen lasipurkki sisältää sheavoin Rolls Royce -versiota, sillä vaikka voide on paksuhkoa, se levittyy iholle pehmeästi. Jos olet tottunut siihen että sheavoi on kovaa jankkia, Balmyoun versioa on ihan eri maailmasta! Balmyoun riittoisa, vähintään talven yli kestävä purkki sheavoita löytyy esim. täältä verkosta 25 eurolla.
Vanha tuttu The Body Shop on laajentanut viime aikoina paljon vegaanisen ja luonnollisemman kosmetiikan valikoimaansa. Vaikka kyseessä ei ole virallista luonnonkosmetiikkaa, The Body Shopin karitevoi sisältää vain yhteisökaupan sheavoita ja sitruunahappoa. 

Vegaaninen ihonhoidon monitoimituote toimii The Body Shopinkin versiona. Muoviseen pussukkaan pakattu voi on tavanomaista, käsien välissä notkeutettavaa sheavoita. Koostumus notkistuu nopeasti ja on sutjakka käyttää vaikkapa juuri karheille kantapäille, polville tai vaikkapa pienille nirhaumille. Molemmat sheavoit ovat hajustamattomia, joissa on vain luontainen, miedon pähkinäinen tuoksu.

Pakkaus napsii ekopisteet, sillä se on kierrätettävä pahvia ja muovia myöten! Koko perheelle sopiva pakkaus The Body Shopin sheavoita on verkkokaupassa 18,5 euroa.

Käytäkö sinä sheavoita tai muita monitoimivoiteita?

Psst - huomasithan että blogin osoite on muuttunut - päivitä lyhyempi www.rabbitglow.fi selaimen kirjanmerkkeihin!

Kommentit

  1. Rakastan Sheavoita, mun lemppari on Natural Goods Companyn ja se on pelastanut usein. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin kuullut hyvää myös Natcosin sheavoista, sekin on täyttä tavaraa. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^