Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kaunis ja kotimainen Hetkinen -luonnonkosmetiikka | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kaunis ja kotimainen Hetkinen -luonnonkosmetiikka

 *Hetkinen-kosmetiikka saatu blogin kautta, sis.mainoslinkkejä*Olenkohan koskaan aiemmin törmännyt näin kauniiseen kosmetiikkaan! Hetkinen on aivan uusi, suomalainen luonnonkosmetiikan brändi, jonka puusta tehdyt purkit ovat aivan mielettömän nättejä.

Hetkinen on elämyksellistä kosmetiikka isolla e:llä - purkkeja joita tekee mieli kosketella kuin vahingossa, hämmästyttävän aitoja tuoksuja ja erityisen hoitavia koostumuksia. 

Bloggaajana testaan satoja purkkeja vuodessa, mutta turkulainen Hetkinen on fiilikseltään tosi uniikkia -  puisten pakkausten olemus kutsuu kokeilemaan ja availemaan tukevia  kansia ihan eri fiiliksellä kuin muovipurkkeja.

Sain Hyvinvoinnin Tavaratalosta testiin setin Hetkinen -purkkeja (*koko valikoiman näet täältä), joihin luomme nyt katsauksen -koko sarja on muuten vegaanista kosmetiikkaa.Hetkinen -luonnonkosmetiikkaa puisissa purkeissa


Hetkinen -kosmetiikan jujuna ovat kestävät, täysin muovittomat zero waste -pakkaukset, jotka ovat sekä kauniita että ympäristölle ystävällisiä. Ei kiiltäviä pintoja tai blingblingiä, vaan pohjolan luonnon rustiikkista viehätystä.

Pakkauksissa hyödynnetään kestävästi tuotettua suomalaista mäntyä, joka on luontaisesti antibakteerinen ja täten vähentää pintakäsittelykemikaalien käyttöä. Jokainen purkki on myös uniikki, sillä männyn uurteet näkyvät niissä hauskasti. Ja kun purkit ovat tyhjät, ne voi kompostoida, polttaa tai kierrättää puumateriaalien kierrätyksessä (jos siis raskii,sillä purkkeihin voi säilöä vaikka mitä aarteita).

Designia on ehkä mietitty myös Suomessa vierailevien turistien makuun - vai olenko ainoa joka näkee yhteyden myös japanilaiseen minimalisimiin?


Mitä Hetkinen -purkit kätkevät? 


Hetkinen on toki muutakin kuin nättejä purkkeja, sillä koostumukset ovat täyttä tavaraa, ja harva jos mikään tuote on  vesipohjainen, eli koostumuksissa ei ole ei tarvetta senkään vertaa säilöntäaineille. Tuotteet sisältävät paljon erilaisia kasvivahoja ja -öljyjä, jotka hoitavat etenkin talvista kuivakkaa ihoa. Koostumukset ovat pitkälti täyteläisen voidemaisia balmeja, jotka notkistuvat sormien lämmössä. 

Makuasioita, mutta balmit ovat tunnetusti hieman hitaammin iholle imeytyviä:  pieni lisänotkeus helpottaisi levittämistä, mutta toisaalta tuotteet olisivat vähemmän riittoisia ja kenties säilöntäaineitakin tulisi fiksata. 

Eteerisillä öljyillä on myös suuri rooli: Hetkinen tuoksuu erehdyttävästi aidolta suomalaiselta metsältä ja muilta kasveilta. Ensituoksuttelu olikin hämmentävä, sillä näin aitoa metsätuoksua en ole ennen kosmetiikassa huomannut! 
*Mänty-kahvi -huulivoide on hauska yhdistelmä suomalaisten lempijuttuja, eli kahvia ja metsää ja purkki on hyvin unisex-tyylinen. Balm -tyylinen koostumus on todella hyvä kuiville huulille: muun muassa kahvista uutettu voi, sheavoi, jojoba ja manteliöljy hoitavat kosteushommat hyvin.  Männyn tuoksu tulee eteerisestä öljystä!

*Koivu-piparminttu -käsivoide on vedetön, ylellisen pehmentävä ja täyteläinen käsivoide. Paksumpi koostumus on parhaimmillaan ja tehokkaimmillaan silloin, kun se voi imeytyä rauhassa käsiin, eli purkki on erinomainen yöpöydälle. Tehoaineista mm. sheavoi, jojobaöljyyn uutetut koivunlehdet (!) ja ihoa uudistava E-vitamiini. 

*Kuusi-seetri -deodorantti on voidemainen alumiiniton deodorantti, jonka tehot pohjautuvat kosteutta imevään ja bakteereja suitsivaan soodaan, sekä kasviöljyjen hoitavaan voidepohjaan. Meitsille luonnonkosmetiikan deot ovat jo tuttua (eli kainaloni eivät tarvitse erityisiä siirtymävaiheita), ja tämä on kivan tuoksuva ja hoitavan tuntuinen ensivaikutelmaltaan. Alumiiniton deodorantti pitää kohtuullisen hyvin normaalit päivärutiinit ja tuoksuu levittämisen jälkeen erottuvasti "metsälle"! 

*Mänty-bergamotti -vartalovoide on vahvan metsäinen vartalobalmi, joka suojaa ihoa shea .manteli-jojobaöljy -pohjalla, eli etenkin kuiva iho iloitsee tästä iholle sulavasta voiteesta! Tuoksun puolesta uskon kermaisen voiteen puhuttelevan myös miehisempää makua.


Hetkinen -kosmetiikkaa on myynnissä harvoissa ja valituissa paikoissa, mutta ainakin Hyvinvoinnin Tavaratalossa (josta purkit sain pr-näytteenä) koko *Hetkinen -kosmetiikan valikoima on saatavilla. Pienet metsäelämykset  ovat  hinnaltaan 14 - 36 euron välillä.


Kommentit

  1. Mahtaakohan purkkien oma männyn tuoksu tulla esille vai onko neutralisoitunut prosessin aikana? Kiva uusvanha idea ja varmasti houkuttelee minimalismillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkit ovat aika neutraalin tuoksuisia, mutta itse tuotteet ovat sitten jo metsän tuoksua "täynnä". :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^