Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uudelleen ostettu: myös kuivaihoiselle sopiva mineraalimeikki | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uudelleen ostettu: myös kuivaihoiselle sopiva mineraalimeikki

*mainoslinkki


Sopiiko mineraalimeikki kuivalle iholle? Olen käyttänyt mineraalimeikkiä jo pian 10 vuotta, ja törmään usein tähän myyttiin. Väitän että lähes kaikki mineraalimeikit saa toimimaan esimerkiksi pintakuivalla iholla muutamalla kikalla, mutta nyt vinkkaan mineraalimeikistä, joka asettuu kuivalle iholle kaikista testaamistani mineraalimeikeistä helpoiten.

Sain syksyllä testiin uuden kotimaisen *Korento-sarjan mineraalimeikkipuuterin (lue postaus täältä), jonka ostin uudelleen edellisen loputtua ja nyt kerron, miksi juuri tämä mineraalimeikkipuuteri sopii kuivalle iholle vielä paremmin kuin moni muu mineraalimeikki.

Ajatus puuterista kuivalla iholla ei kuulosta ensi alkuun järin fiksulta jos iho kärsii kuivuudesta, mutta jauhemaiset mineraalimeikit, kuten meikkipuuterit, ovat eri luokkaa kuin perinteiset talkkipuuterit.  Aito (jauhemainen) mineraalimeikki on itsessään kaikista vähiten ainesosia sisältävä meikkipohja mitä on olemassa, joten esim. herkkäihoisten on helppo testata sen sopivuus ja mineraalimeikki sopiikin lähes kaikille ihotyypeille. Aidossa mineraalimeikissä kun ei ole esim. silikoneja, talkkia tai koostumusta parantavia täyteaineita, jotka voivat edesauttaa ihon tukkeumia tai kuivumista. Vaikka mineraalimeikki on siis jauhetta, jauhemaisuus tai puuterisuus ei tee siitä lähtökohtaisesti kuivattavaa.Korento -mineraalimeikkipuuteri  kuivaihoiselle

Kotimaisen Korento -meikkisarjan *mineraalimeikkipuuterin koostumukseen on lisätty lesitiinipinnoite, joka on se taikasana kuivalle iholle. Nyrkkisäntönä mineraalimeikkien pohjana on mica-mineraalipigmentti ja rautaoksideja, joiden ohella koostumusta voidaan muunnella vaikkapa juuri kuivaihoiselle räätälöidymmäksi. Lesitiini on luonnon lipidi eli "rasva", joka tekee puuterista iholle helpommin liukuvan ja vähemmän "puuterisen".

Lisäksi Korento -mineraalimeikkipuuterissa on enemmän valoa heijastavia hiukkasia (verrattuna vaikka Flow kosmetiikan mineraaleihin), jotka tekevät ihosta hehkuvamman ja häivyttävät pieniä juonteita silmämääräisesti. Ihoni on etenkin talvella pintakuiva, jolloin pieni hehku meikkipohjassa ei ole lainkaan pahitteeksi, ja jätänkin rehelliset mattapuuterit vähemmälle käytölle. Korento -meikkipuuterin koostumus on astetta hienojakoisempi kuin perinteisillä mineraaleilla kuten Lily Lololla, ja Korento onkin ollut luottotuote nopeaan ja hieman kuultavaan meikkipohjaan nyt talvella.

Ja kuten yleensä mineraaleissa, myös Korento -mineraalimeikin peittävyys on pitkälti levittäjästä kiinni - muutamalla sipaisulla tämä tasoittaa ihonsävyn epätasaisuutta, ja parilla lisäkerroksella tästä saa lähes täyspeittävän  esimerkiksi epäpuhtaan ihon peittoon.Lopuksi vielä muutama vinkki vinkkinen mineraalimeikin käyttöön:


1. Mineraalimeikin levitykseen tarvitset laadukkaan kabuki-siveltimen, jolla jauhe kannattaa pyöritellä ohuesti kasvoille.

2. Mineraalimeikkiä voi kerrostaa, jos haluaa peittävämmän lopputuloksen, eli halutessasi mineraalimeikkipuuteri korvaa sekä nestemäisen meikkivoiteen että kivipuuterin.

3. Jos iho on todella kuiva ja näyttää juuri mineraalimeikin levityksen jälkeen "puuteriselta", suihkauta sen päälle kerros kasvovettä!


Ostin riittoisan *Korento -mineraalimeikkipuuterin TwistBe -verkkokaupasta, jonka hinta kuulostaa  oikein fiksulta siihen nähden, että mineraalimeikkipuuterilla voi korvata sekä meikkivoiteen että kivipuuterin hankkimisen!

 Jos sävyvalinta mietityttää, *TwistBesta voit tilata myös näytekokoisena Korento -meikkipuutereita (oma sävyni on Warm 1).

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^