Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lushin kevät tarkoittaa kosmetiikkaa ilman pakkausta | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lushin kevät tarkoittaa kosmetiikkaa ilman pakkausta

*Lushin kosmetiikka on saatu blogin kautta*


Jo ennen muovitonta maaliskuuta ja viime aikaista zero waste -heräämistä yksi kosmetiikkalafka on raivannut tietä muovittomalle, pakkauksettomalle ja kierrätettävälle kosmetiikalle jo vuosia.  Puhun tietenkin Lushista, jonka valikoimasta yli puolet on pakkauksetonta kosmetiikkaa. Arvatenkin myös kevään uutuuksissa on panostettu vahvasti pakkauspihiin kosmetiikkaan.

Sain Lushilta testiin setin kevään uutuuksia, jotka ovat kaikki zero waste -periaatteella muotoiltu: kun pakkauksettomat kosmetiikat tulevat tiensä päähän, niistä ei tietenkään jää mitään roskaa jäljelle.

Lushin tuotteet ovat tunnetusti eläinkokeetonta kosmetiikkaa, suurilta osin vegaanista ja ainesosalistat ovat avattu selkeästi nettiin. Moni miettii miksi ei luonnonkosmetiikkaa, mutta aina kaikkea hyvää ei saa samassa paketissa ja meikäläisen kosmetiikkakriteerit eivät rajaudu sataprosenttisesti luonnonkosmetiikkaan.


Lushin pakkaukseton kosmetiikka - kevään 2019 uutuudet

Lushin kevään uutuuksissa on kaikkea Lushin tyylille sopivaa, eli sopivasti kujeilevaa, tuoretta ja vegaanista. Testisettiini kuului kiinteä öljypuhdistusaine kasvoille,  jännät mutta yllättävän hyvät kasvojen  puhdistuslaput ja kiinteä kasvoöljy. Ja kuvassa näkyvät vihreät paperimaiset asiat ovat leväpohjaiset silmänympärysnaamiot, joita en tätä kirjoittaessa bongannut enää Lushin valikoimasta.Tea Totaler on kiinteä puhdistusöljy, joka soveltuu etenkin epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle. Luit oikein, eli myös rasvoittuvan ihon voi puhdistaa öljyn avulla, kunhan muistaa kaksoispuhdistuksen eli pesee kasvot ensin öljyllä kuten tällä palalla, ja sitten vielä toisella putsarilla, kuten vaikkapa geelillä,vaahdolla tai Lushin puhdistuslapuilla. Tea Totaler sisältää lähinnä luonnollisia ainesosia, joista teepuu-, rosmariini- ja salviaöljyt hillitsevät ihon tulehdusta ja toimivat luontaisesti antibakteerisina. Puhdistusöljypala on kovin pieni, mutta saa meikit todella hyvin liikkeelle kasvoilta. 

Käyttö: lämmitä palaa käsien välissä ja sitä kautta kasvoille, tai hiero palaa siltänään hellästi kasvoille (muista hyvä hygienia!). Puhdistusöljy jättää kuin jättää kasvot öljyiseksi, joten viimeistele puhdistus toisella tuotteella.7 to 3 -puhdistuslappu on osastoa todella jännät kosmetiikat. Vanulapulta näyttävä kiinteä puhdistuslappu muistuttaa pesutehoiltaan puhdistusmaitoa tai -geeliä, ja aluksi vähän hassusta olomuodostaan huolimatta toimii hyvin kasvojen pesussa.  Tuoreeseen orkideauutteeseen pohjaava lappu suositellaan käytettäväksi viikon sisällä ekasta käytöstä koska tämä on tuorekosmetiikkaa, mutta itse en ehtinyt lappusta kuluttaa niin nopeasti, eikä se ollut moksiskaan. Mutta tehkää te muut kuten ohje käy!

 Laput ovat tosi edullisia (3,5 e kpl) ja erinomaisia matkalle mukaan, näitä ostan uudelleen.

Käyttö: Palaa kannattaa hieroa kosteille kasvoille suoraan ja pestä kasvot normaalisti.


Banana Skin -kiinteä kasvoöljy on ihana banaanintuoksuinen kasvoöljy normaalia jännemmässä muodossa. Palan koostumus on paljon sulavampi kuin Tea Totaler öljypuhdistusaineessa, ja tätä ei kannata säilyttää yhtään  liian lämpimässä tilassa. Öljy sisältää mm. murumuru- ja , illipevoita ja tuoretta banaania (!) ja sitoo kosteutta hyvin etenkin kuivalle iholle. En korvaisi tällä tietenkään kasvovoidetta, mutta kasvovoiteen kaverinakasvoöljy tietenkin kosteuttaa lisää. 

Käyttö: hiero palaa käsien välillä ja levitä  kasvoille. Muista taas puhtoiset kädet, sillä öljyä sisältävä tuorekosmetiikka ei kestä ikuisuuksia hyllyssä!Miltäpä Lushin uutuudet kuulostavat?


Kommentit

 1. Mä ymmärrän ja ihailen näitä Zero waste-tuotteita, mutta valitettava tosiasia on se ja minkä auliisti myönnän, että olen vähän turhamainen ja mulle osa tuotteen elämyksellisyyttä on se pakkaus, kun tuotetta käyttää. Näissä kokonaisvaltainen kokemus jää jotenkin vaisuksi, vaikka koko ajan yrittää itselleen kertoa, että tää on hyvä juttu, teet näin hyvää, mutta silti... En vaan samaa iloa irti näiden käytöstä kuin pakkauksissa olevien tuotteiden. Kyllä koen tästä jopa huonoa omaatuntoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin ja jaan samoja fiiliksiä, en ole kosmetiikan suhteen zero waste vaikka uutuuksista löytyy aina hyviä vinkkejä. :) Kosmetiikan pakkaustietoisuus on vain yksi ekoaspekti, mutta toisaalta, kuten toin esille, ilman pakkausta olevissa kasvotuotteissa pitää olla tosi tarkka esim. säilytyksen kanssa (hyllyllä? ritilällä?) ja Lushin tuorekosmetiikan kanssa vielä käyttöaikaa täytyy tarkkailla (ja pitää aina superpuhtaat kädet vrt. purkkikosmetiikan kanssa).

   Ja monelle helpompi on valita se purkki, johon aivan oikein liittyy myös se elämyksellisyys, jota itsekin kosmetiikassa arvostan suuresti. Esim. Lushin Snow fairy kiinteänä on ihana idea, mutta mulle paremmin toimi kuitenkin se perinteinen juokseva suihkugeeliversio. Onneksi kehitys kehittyy ja purkeissakin on kehitetty jo kauniita ja biohajoavia versiota, luulen että lähivuosina otetaan isompiakin harppauksia. :)

   Poista
 2. Mulla ei ole tullut Lushin tuotteiden kanssa mitään ongelmia, vaikka en käyttömukavuuden takia ole säilyttänyt naamiota jääkaapissa ja öljypalatkin ovat vaan ihan normaalisti hyllyllä. Oma banaanipalani on kohta vuoden vanha (ostin kaksi silloin kun ne oli erikoiserässä Helsingissä), ja se, samoin kuin muutkin vastaavat palat, ovat pysyneet ihan hyvinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksista ja mahtava kuulla että sulla toimii! Mulla säilyy hyvin shampoopalat ym ritilällä suihkussa. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^