Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Miten toimii hiusten palahoitoaine? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Miten toimii hiusten palahoitoaine?

Hiusten palashampoot ja palahoitoaineet ovat tehneet  uuden tulemisen, ja tuotteet eivät ole enää pienten ekohippikauppojen juttuja. Kierrätys ja zero waste -idea on pysyvästi in, ja kukapa ei haluaisi löytää toimivia ja ekologisia käyttötuotteita, jota muoviton palahoitoaine edustaa.

Noin kymmenen vuotta sitten hullaannuin palashampoista mutta kokeilu jäi lyhyeen, sillä hiuksiin jäänyt lähmäisyys oli jotain aivan kamalaa (vaikka käytin lähes koko palan loppuun sinnikkäästi). Aion antaa palashampoolle vielä mahdollisuuden, mutta sitä ennen kokeilin palahoitoainetta ja yllätyin! 

Ostin HelemaalShea -merkkisen palahoitoaineen Beautiikki-verkkokaupasta, josta kannattaa kurkata sellaisia kosmetiikkasarjoja, joita ei muualla juuri myydä. HelemaalShean tuotteet ovat biohajoavia, vegaanisia ja zero waste -kosmetiikkaa. Pakkauksien pahvin voi tietenkin kierrättää ja palasta ei jää roskaa jäljelle.


Lue lisää: vinkkinä zero waste -kosmetiikka

HelemaalShea -palahoitoaine testissä 

Palashampootraumoista huolimatta palahoitoaineen kokeilu houkutti, puoliksi kiinnostuksesta ja tietenkin ekologisuudesta, sillä muoviton  ja roskaton zero waste -kosmetiikka on ideana erinomainen.

Mutta voisiko hoitoaine toimia ei-nestemäisenä, ilman niitä ainesosia jotka tekevät hiuksilla juoksevan ja hoitavan? Hoitoaineet ovat syystäkin nestemäisiä, sillä formulointi, koostumus ja käytettävyys kohtaavat niissä, ja vielä on iso harppaus että kosmetiikkateollisuus ja kuluttajat löytäisivät sopivat palahoitoainereseptit, mutta kehitys kehittyy.

Palahoitoaineen käytössä tulee vähän kikkailla, mutta lopputulos on oikein hyvä ja toimiva kuten tavan hoitoaineilla.  HelemaalShean palahoitoaine sisältää kosteuttavia ja hoitavia kasviöljyjä, kuten kaakao- ja sheavoita sekä jojobaöljyä, ja tuote sopii monelle hiuslaadulle, sillä tuntuma on kosteuttava ja siloittava.  Aluksi ehkä jopa yliannostelin, sillä lotraaminen voi latistaa hiuksia.  Oikein mainio perushoitoaine, sanoisin - tämä hoitoainepala on sopivin normaaleille ja hieman kuivillle hiuksille.

Näin käytät palahoitoainetta / hoitoainepalaa:


 1. Pese hiukset normaalisti
 2. Hiero palahoitoainetta suoraan kosteisiin hiuksiin
 3. Tai pehmennä palaa käsissä ja hiero sitä kautta pituuksiin
 4. Anna palahoitoaineen vaikuttaa muutama minuutti ja pese hiukset normaaliin tapaan 


Palahoitoaineen koostumus on jämäkkä, mutta ainetta siitä irtoaa yllättävän hyvin hiuksille. Juoksevaan hoitoaineeseen verrattuna tästä hieromisesta on toki pientä "vaivaa" - mutta ei sen enempää kuin shampoon hieromisessa päähän olisi. Eli hyvinkin pieni juttu.

Levitys onnistuu helposti hiusten latvoihin mihin hoitoaine kannattaakin laittaa, ja ensi kerran jälkeen hoitoaineen käyttö sujuu kuin vanhalla tekijälle. Tuoksu on mieto, ei lainkaan luonnonkosmetiikkamainen, positiivisessa mielessä siis.

Palahoitoaine on siis summaten oikein hyvä, ja konsepti menee ehdottomasti jatkoon. Vuorottelen palaa ja nestemäisiä hoitoaineita, sillä harvoin yksi hoitoaine täyttää ihan kaikkia toivomuksiani, mutta tässä on hyvä alku!

HelemaalShean palahoitoaineen pitäisi kestää kymmeniä pesuja, ja tuotteen voi hankkia Beautiikista hieman yli 13 eurolla, eli kallis tämä ei ole. 

Kommentit

 1. Tuo palashampoon aiheuttama lähmä on kyllä haadeksesta! Itse lutraan etikkahuuhteella, ja se auttaa hyvin! Suosittelen, etenkin näin zero waste -vinkkelistä. :)

  Kiitos linkkauksesta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan tähän hävettävän myöhässä, mutta kiitos vinkistä sinulle! Etikkahuuhde on ollut mulla joskus käytössä tavan shampoon kanssa, mutta voisin kokeilla myös joskus palashampoon kera. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^