Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Pomarin vegaanikengät säähän kuin säähän | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Pomarin vegaanikengät säähän kuin säähän

*Kengät on saatu blogin kautta*


Enhän ole ainoa, joka silmäilee keväisempiä ulkovaatteita vaivihkaa jo silloin, kun odotettu valoilmiö antaa vilauksen itsestään?  Ja sitten taas pettyy, kun sää vaihtelee auringonpaisteen ja lumipyryn välillä, ja samaan syssyyn keksii aiheesta vaatekriisin.

Olen talsinut viime päivät suomalaisen Pomarin vegaanisilla kengillä, jotka vastaavat just sopivasti  orastavan kevään ja talven rajalla keikkuvan sään pukeutumiseen. Viimeinen asia johon haluan arkiaamuina käyttää aikaa on vaatteiden jahkailu, joten kun kenkäkaapista löytyy parit sopivat vaihtoehdot, minuuttiaikataulu  pitää, oli ulkona sitten pakkasta, lumipyryä tai loskaa. 

Kun kenkäkriteereissä on kestävät ja ilman eläinperäisiä materiaaleja tehdyt kengät, sopiva vaihtoehto löytyikin yllättävän läheltä: kotimaisella pitkän linjan kenkävalmistaja Pomarilla on oma kategoria täysin vegaanisille kengille - Pomarin kengät eivät ole kaikki vegaanisia, mutta verkkokauppaan on merkattu tosi selkeästi vegaanikengille oma lokero. 


Pomarin Gore Tex - vegaanikengät ja mielikuvat uusiksi

Kun viimeksi kirjoitin vegaanikengistä blogiin, sain paljon kiitosta siitä että kerroin fiksusti valmistetuista kengistä, joihin Pomarin voi laskea mukaan ilomielin. Pomar on jo 1960 -luvulla perustettu perheyritys, jonka kengät suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan omassa tehtaassa Virossa, ja Pomar onkin harvoja eurooppalaisen tuotannon kenkävalmistajia, jotka tietenkin valvovat myös työolosuhteita.

Pomarin kengissä käytetään hyvin Suomen leveyksille sopivaa vettä hylkivää ja hengittävää Gore Tex -kangasta.  En muuten tiennytkään, että kaikki Gore Tex -tuotteiden valmistajat käyvät läpi säännölliset Gore Texin pääjehujen testit.

Myönnän myös että mielikuvani goretexeista oli pitkään kengissä jokin sellainen rouheaa vaellussaapasta muistuttava ronttoskenkä 90-luvulta, mutta onneksi tietämättömyyteni sai sopivan kolauksen!  Pomarin Gore Tex -vegaanikengät ovat  nimittäin sekä nättejä että suorituskykyisiä Suomen säässä. Molemmista kengistä valitsin tavalliseen tapaani koon 39, joka vastaa hyvin kokoaan.


Pomarin vegaaniset kengät testissä: VALO ja KOTA

Kun valitsen talven ja ikuisuudelta kestävän "välikauden" kenkiä ylipäätään, nyrkkisääntöjä riittää: sen lisäksi että valitsen tietysti vegaaniset kengät, niiden pohjien tulee olla tarpeeksi joustavat ja pitävät kävelyyn, ja popot eivät missään nimessä saa olla liian hiostavat (en ymmärrä karvavuorikenkiä), saati korolliset. Molemmat Pomarin vegaanikengät mätsäävät vaatimuksiini, vaikka sopivat vähän eri tilanteisiin.

Pitkävartiset Pomarin KOTA -kengät ovat sekä ihanan mukavat jalassa ja nätit, mutta ennen kaikkea ne rikkoivat hassut ajatukseni siitä, etten "osaisi käyttää" varsisaappaita, tai varsinkaan sellaisia joissa on vetoketju ja nauhat. Niin sitä vain ihminen oppii, ja aika kivalla tavalla. Saappaat tuntuivat tennari-nilkkuri-tytölle ensi alkuun vähän vierailta, mutta nyt sujautan jo tottuneesti vetoketjukengät pillifarkkujen kanssa ja lähden talsimaan. 

KOTA -saappaat ovat nappivalinta talveen ja kaikenmoiseen hassuttelevaan säähän: kevyt synteettinen huopavuori, vettä hylkivä mikrokuitupäällinen ja pitävät kumipohjat mätsäävät niin pakkaspäivien, loskasään kuin muutaman plussa-asteen popoiksi. Ekstrasukkia en ole pukenut pakkasellakaan, eikä kohmeus ole päässyt hipsimään kenkien läpi. Pomarin VALO -kengät ovat puolestaan  vähän keväisemmän sään popot, mutta olen ehtinyt muutamana plussakelin päivänä jo testikävellä näillä vegaanikengillä (ehkä kevätkin tulee nopeammin jos kengissä on vähemmän vartta?).

Nämä popot ovat sopivasti "kävelykengät urheiluviboilla" -osastoa, olematta täysin sporttia saati terveyskenkää. Tekstiilivuori on hengittävä ja vedenpitävä, joten näitä tulen testaamaan myös silloin, kun mittarissa on reilusti plussaa, vaikka aivan ohuinta ohutta materiaali ei olekaan.

VALO-kengissä on söpöjä yksityiskohtia, kätevät joustonauhat ja säätä uhmaavat materiaalit - mutta paras asia on se, että nämä vegaaniset kengät ovat jalassa niiin mukavat. Pehmoinen irrotettava pohjallinen ja joustavat kumipohjat, kyllä kiitos! En ole vuosiin voinut käyttää perus-converse-tennareita, sillä tasaiset kumipohjat ovat jalkapohjilleni pieni kuolema, joten hyvien kenkien löytäminen on aina pieni lottovoitto. Eli vaikka talvi olet ihana, en malta odottaa kevään tossukelejä!Pomarin vegaanisia kenkiä voi ostaa  Pomarin verkkokaupasta, jossa osa malleista on tällä hetkellä myös alessa. 

Miltä sinun talven ja kevään kenkävalinnat näyttävät? Onko sinulla kokemuksia Pomarin kengistä?Kommentit

 1. Onpas makeet!
  Harmittaa, kun ei koskaan tullut poikettua Pomarin tehtaanmyymälässä, vaikka se naapurikunnassa sijaitsikin... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja jopas - mutta onneksi kenkiä saa kätevästi myös verkosta palautusoikeudella. :)

   Poista
 2. Mulla on ollut elämäni aikana parit Pomarin kengät ja vitsit ne on hyvät jalassa ja molemmat kestivät pitkään ja monet suutarireissutkin. :) Ensi talveksi tarvisin uusi talvikenkiä ja Pomarit on taas vakaassa harkinnassa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^