Täydellinen iho - lukuvinkki jokaiselle ihoaan hoitavalle

*Sisältää mainoslinkkejä, kuvissa näkyvä kosmetiikka on saatu blogin kautta*


Jo tammikuusta lähtien minun on pitänyt vinkata täällä aivan loistavasta ihonhoidon lukupaketista. Ja en tarkoita blogia tai verkkolehteä, vaan fyysistä ja selailtavaa kirjaa. En ole enää vuosiin ostanut kirjoja kotiini (koska e-kirjat ja kirjastot), mutta tämän opuksen halusin kotiini, jotta sen pariin voi palata tarvittaessa.

Jos luet yhden kirjan ihonhoidosta ja kosmetiikasta, suosittelen vahvasti tätä.

Ostolakossa -blogista tuttu Virve Fredman julkaisi alkuvuonna korealaiseen ihonhoitoon pureutuvan Täydellinen iho, opas korealaiseen ihonhoitoon  -teoksen, joka  sopii vinkkiraamatuksi kaikille ihoaan hoitaville. Kirjan punainen lanka kulkee kyllä monivaiheisen korealaisen ihonhoitometodin ympärillä, mutta se ei pakota orjallisesta käyttämään tiettyjä tuotteita tai juuri "korelaista" ihonhoitoa. 

Asiantunteva teos syventää kosmetiikasta jo paljon tietävän osaamista ja tarjoaa ihonhoidon perusteiden selkeän esityksen ihan kaikille ihoaan hoitaville.


Pidän kirjassa etenkin Virven selkeästä ja perustelevasta asioiden esitystyylistä. Jo alussa Virve perusteellisesti kertoi ylipäänsä ihonhoitoon panostamisen hyödyn.

Siinä missä keho tarvitsee terveellistä ja ravitsevaa ruokaa säännöllisesti ja kroppa sopivasti liikuntaa ja lepoa säännöllisesti, ihonhoitoon panostaminen jää usein mahdollisimman vähäiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi, vaikka ihonhoito on mitä parhaiten esimerkki säännöllisyyden voimasta. Suomalaiset ovatkin tottuneita perusvoiteiden käyttäjiä, joille äkkiseltään esim. seerumit ja kasvonaamiot voivat kuulostaa turhuuksilta.Suurimmat ahaa-elämykset koin eri hoitovaiheiden ja tuotteiden käyttötarkoituksen parissa, vaikka kosmetiikan kiemuroita olenkin itseopiskellut. Esimerkiksi hoitotuotteiden levitysjärjestys, niiden sopiva määrä ja vaikkapa kasvoveden ja hoitoveden ero saivat ajattelemaan ihonhoitoa syvällisemmin ja tekemään pientä fiksausta ihonhoitorutiiniin.

Tärkeimpien ihonhoitotuotteiden palastelu on kauniin visuaalisessa kirjassa perusteellista,  mutta ei puuduttavaa. Esimerkiksi erilaisten kuorintojen, seerumien ja naamioiden kirjo on laaja, johon voi helposti eksyä ja välitä ihotyypilleen sopimattomia tuotteita, jos asiaan ei pikkuisen perehdy. 

Kirjan seurauksena en siirtynyt monivaiheiseen korealaiseen ihonhoidon rutiiniin sinänsä, mutta pohdin ja tarkistin omat ihonhoitorutiinini uudessa valossa. Ja sain paljon uutta tietoa! Etenkin kosmetiikan yleisempien raaka-aineiden listaus ja ominaisuuksien esittely oli supermielenkiintoista luettavaa (nyt tiedän, miten esim. riisiä voi halutessaan hyödyntää ihonhoidossa).

Vegaanikosmetiikan käyttäjän havaintona teos ei ole  "luonnonkosmetiikan vegaaninen ihonhoito-opas", mutta oppeja voi ihan hyvin soveltaa vegaaniseen ja luonnolliseen kosmetiikkaan. Ja korealainen ihonhoitohan ei tarkoita vain korealaisia brändejä, vaan tuotteita voi yhdistellä vaikka kotimaisesta luonnonkosmetiikasta. Vegaanikosmetiikan käyttäjän näkökulmasta muutama listattu ainesosa ja vinkit koreakosmetiikan brändeistä eivät olleet sitä kirjan ykkösantia, mutta ne olivat vain pieni osa sisältöä.Täydellinen iho - opas korealaiseen ihonhoitoon -teoksen voit hankkia monesta kirjakaupasta ja verkkokaupasta, itse ostin kaikenkattavan tietopaketin Elevenin verkkokaupasta, 

Ja kun etsit korealaista vegaanista luonnonkosmetiikkaa, suosittelen tutustumaan sekä Aromatican että Whamisan huippuhyviin tuotteisiin! Muita korealaisvaikutteisia vegaanisia kosmetikkatuotteita löydät mm. kotimaiselta Senjalta, 100 % Purelta, Unna Nordicilta ja kangasnaamioita jopa ihan The Body Shopista.

Psst - Kirjan kirjoittaja on inspiroinut minua muuten myös valtavasti minimalistisempaan elämään ja vaikka en ole konmareja lukenut, olen kuin vaivihkaa alkanut karsia kotoa turhaa tavaraa kierrätykseen ja hyväntekeväisyyteen. Virven Ostolakossa -blogi onkin must-luettavaa kaikille minimalismista kiinnostuneille!

2 kommenttia

  1. Mua kiinnostaisi tämä kirja juuri sen takia, että perehtyisin paremmin eri ainesosiin ja miten ne toimivat iholla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija luulen että tykkäisit tästä kirjasta, juurikin nuo ainesosat ovat kirjan parhainta antia. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^