Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kevätsiivous ekopesuaineilla - testissä Mummi & Minä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kevätsiivous ekopesuaineilla - testissä Mummi & Minä

*Mummi ja Minä -pesuaineet ovat pr-näytteitä, sis. mainoslinkkejä


Olen elänyt ilmeisen tiukasti (ja iloisesti) ekopesuaineiden kuplassa jo monta vuotta. Havahduin nimittäin taannoin siihen, että kaverini pohdiskeli ääneen, että on jo pitkään miettinyt uskaltaisiko kokeilla käsitiskiainetta ekoversiona. Että voivatko sellaisetkin aineet toimia.

Sain shokiltani kuitenkin hyvän huomion, sillä moni varmasti miettii, ovatko ekopesuaineet outoja hippijuttuja, liruja tai yksinkertaisesti tehottomia fairyihin verrattuna. No, omasta (ja aika monen muun) kokemuksesta eivät - ja käsitiskiaine on ehkä se helpoin kokeiltava ekologisista pesuaineista! Eli rohkeasti vaan testailemaan, mikä sopisi juuri sinulle.

Vaikka olen käyttänyt ekologisempia kodin puhdistusaineita jo vuosia, kotimainen Mummi ja Minä -sarja   on jäänyt kokonaan tsekkaamatta. Sain mahdollisuuden testata näitä herkullisia ja juuri pakkauksiltaan uudistuneita purkkeja tositoimissa.

Testiin pääsi tiskiaine, yleissuihke ja trendikäs pyykkietikka. Ja taisinpa tykästyä näihin söpöläisiin purkkeihin!


Mummi ja Minä - kotimaista ja ekologista kodin siivoustaSuloinen Mummi ja Minä on kotimainen, ekologisia kodin siivousaineita tehtaileva yritys. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia, ja purnukoiden kylkiä koristavat tuotettu ekosähköllä-leima, kotimaisesta työstä kertova avainlippu sekä Vegan -sertifikaatti. 


Mummin ja Minän juju on lyhyesti tehdä sellaisia luonnollisia ainesosia hyödyntäviä pesuaineita, joita mummotkin ovat suosineet ennen fairyvallankumousta. Tuoksut ja "maut" ovat aivan ihania - vai miltä kuulostaa perinteinen "polkkakarkki" tai raikas "sitruunasooda" siivousaineessa?

Mummin ja Minän tuotteissa  ei ole esim. tavanomaisille pesuaineille tuttua zeoliittia, keinotekoisia väri-, hajuste-, ja säilöntäaineita. Koostumukset ovat luonnossa hajoavia ja kasviperäisiä. Vinkki vinkkinen jo kesän mökkituliaiseksi! Mummi ja Minä -tuotteisiin  on saatavilla myös täyttöpakkauksia, joiden avulla voi vähentää muovia.


Polkkakarkki-käsitiskiaine:

Mintun tuoksuinen Polkkakarkki-käsitiskiaine on miedosti vaahtoava pesuaine arkitiskille . Eli toisin sanoen kaikenlaiset tiskit puhdistuvat ilman ylenpalttista hankausta tai muuta - mutta tätähän osasin jo odottaa ekopesuaineiden käyttäjänä. 

Tiskiaineen pH 6 on miedompi kuin monessa "kaupan käsitiskiaineissa", mikä tarkoittaa myös vähän hellävaraisempaa koostumusta. Tiskiaine vaahtoaa pikkuisen vähemmän kuin fairyt, sillä koostumukseen ei ole lisätty samalla tavalla vaahtoa aiheuttavia ainesosia. Mutta ehdottomasti jatkoon, sillä tiskit putsaantuvat myös ilman vaahtoisaa vaahtoa!Sitruunasooda -yleispuhdistussuihke

Yleispuhdistussuihkeet kuuluvat keittiöni vakkareihin, sillä tykkään nopeasta ja freesin tuoksuvasta pikapuhdistuksesta. Sitruunasooda -yleispuhdistussuihke on tehokas, miedon tuoksuinen ja ainesosiltaan tehokkaan minimalistinen. Tuotteen pH on 9-10, eli toisin sanoen sellainen, joka tehoaa hyvin rasvaan ja tahroihin, eikä tätä tarvitse yliannostella. Ainesosalista on kivan lyhyt: kasviöljy-yhdiste, ruokasooda ja sitruunan eteerinen öljy riittävät tekemään puhdasta.Polkkakarkki-pyykkietikka

Ekopiireissä on menossa pieni pyykkietikka-vallankumous, ja olen itsekin käännynnäinen jo viime syksystä. Ei tule enää haikailtua tavan huuhteluaineiden perään, kun löytyy helposti kotimaisia ekovaihtoehtoja. Ja ihanan tuoksuisia sellaisia - Mummin ja Minän Polkkakarkki -pyykkietikka raikkaan piparminttuinen, mutta ei liian vahvan tuoksuinen.

Pyykkietikka korvaa tavanomaiset huuhteluaineet ekologisemmin, poistaa pesuainejäämiä vaatteista ja tekee pyykistä pehmoisemman. Olen huomannut pehmeyden etenkin liinavaatteiden pesussa! Pyykkietikkaa voi käyttää huuhteluaineen tavoin lähes kaikelle pyykille aina 60 asteeseen saakka ihan huoletta. 

Miltä kuulostaa Mummi ja Minä? Onko sinulla kokemuksia ekopesuaineista?

Kommentit

  1. Mulla oikein läikähtää sydämessä lämpö jo näiden tuotteiden nimen vuoksi. <3 Sitruunasooda siivousaine on älyttömän tehokasta, lavuaarikin kirkastui sillä hetkessä, samoin hella.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^