Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat kasvoille - 6 täsmävinkkiä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat kasvoille - 6 täsmävinkkiä

sis pr-näytteitä ja *mainoslinkkejä


Kuten tiedämme, aurinkosuojan pois jättäminen on kenties "helpoin" tapa vanhentaa ihoa ja heikentää sen kuntoa salakavalasti, joten kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät ovat oikea aika upgreidata aurinkosuojat käyttöön.

Nyt kevään korvalla onkin oikea aika kertoa, miksi suosin luonnollisia aurinkosuojia, ja samalla esittelen tärpit vegaanisista luonnonkosmetiikan kasvojen aurinkosuojista, jotka sisältävät sekä UVA- että UVB -suojan.

Muutama vuosi takaperin lintsasin ahkerasti kasvojen aurinkosuojista, sillä synteettiset aurinkosuojat aiheuttivat usein  minulle tukkeumia ja ihoärsytystä, tai tuoksuivat liikaa. Tai ajattelin virheellisesti, että pelkkä meikki riittäisi aurinkosuojaksi (ei ei ei...). Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat sittemmin pelastaneet kesän ihonhoitoni, sillä olen löytänyt niiden joukosta aurinkosuojia, jotka eivät yllytä ihokriisejä, ja ovat samalla myös ekompi valinta.

Viime vuosina kehitys on kehittynyt siihen pisteeseen, että luonnonkosmetiikan aurinkosuojat eivät automaattisesti  tarkoita paksua valkoista jankkia, vaan joukosta löytyy paljon sellaisia, jotka imeytyvät suit sait ja sopivat myös meikin alle. 


luonnonkosmetiikan aurinkosuoja kasvoille

Fysikaaliset aurinkosuojat eli luonnonkosmetiikan aurinkosuojat

Eivät imeydy ihoon. Kemialliset aurinkosuojat ("synteettiset") imeytyvät ihoon ja imevät itseensä UV-säteitä, kun taas fysikaaliset (eli ne joita luonnonkosmetiikassa käytetään) heijastavat haitalliset UV-säteet pois iholta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa on vaaleampi koostumus, joka kannattaa levittää iholle huolellisesti.

Vaikuttavat välittämästi levittämisen jälkeen. Luonnonkosmetiikan fysikaalisissa suojissa vaikuttavina aineina ovat mineraaliperäiset sinkkioksidi ja titaanidioksidi, jotka heijastavat auringonsäteitä iholta ilman imeytymistä iholle.

Iholle ystävällisemmät ainesosat. Kemiallisten suojien iholle imeytyvistä ainesosista on polemiikkia etenkin yleisesti allergisoivien (mm. oktokryleeni) ja mahdollisesti hormonitoimintaan vaikuttavien ainesosien kanssa, joiden suhteen itse en halua ottaa riskiä, kun ekompia vaihtoehtoja on helposti saatavilla.

Ympäristölle ystävällisemmät ainesosat. Kemiallisten aurinkosuojien kemikaalien on huomattu vahingoittavat erityisesti vesistöjä. Vaikka mikään aurinkosuoja ei lähtökohtaisesti kuulu vesistöihin, pienilllä valinnoilla on tässä merkitystä.

Luonnolliset aurinkosuojat kasvoille - 6 vegaanista vinkkiä


Algamaris kasvojen aurinkovoide SP30

Algamariksen aurinkosuojat ovat parissa vuodessa nousseet luonnonkosmetiikan aurinkosuojien parhaimmistoon - tasainen imeytyminen iholle, tarpeeksi suuret kertoimet ja luonnolliset Ecocert -ainesosat kohtaavat näissä pikku tehopurkeissa. Tästä esimerkkinä SPF 30 -voide, joka sopii monelle ihotyypille ja  jättää kasvoille  valoa heijastavan lopputuloksen, olematta kuitenkaan rasvoittava.

Kasvojen aurinkovoide SPF 30 -kertoimella on vettä hylkivä, kevyesti iholle tasoittuva, miedon vaniljaisen ja kookoksen tuoksuinen päivävoide niin meikin alle kuin siltänään. Algamariksen patentoidussa ainesosapelissä on kasviperäisiä antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti auringon haittavaikutuksilta (neutraloiden vapaita radikaaleja).

Ja ennen kaikkea koostumus on niin miellyttävä iholla, että aurinkosuojaksi tätä ei ensimmäisenä uskoisi. Nyrkkisääntönä suojakertoimien kasvaessa myös aurinkovoiteiden "valkoisuus" koostumuksessa kasvaa, mutta Algamariksen SPF30 imeytyy vielä huolellisesti levittäen tasaisesti.

Algamariksen valikoimasta löydät kaiken tarpeellisen myös kropan aurinkovoiteista, ja kasvojen aurinkosuojista löytyy myös korkean suojan SPF50 -kerroin.


 • Korkeat suojakertoimet
 • Miellyttävät koostumukset
 • Useita eri vaihtoehtoja kasvoille ja kropalle


Mistä ostaa?

Algamaris-aurinkosuojien parhaan valikoiman löydät *maahantuojan verkkokaupasta House of Organicista täältä.

Biosolis Sun Milk -aurinkosuoja kasvoille (ja vartalolle) SPF15 

Biosoliksen aurinkovoiteet ovat Algamariksen ohella kestosuosikkejani, sillä koostumusten miellyttävyydessä, tuotetyypeissä tai suojakertoimissa ei ole tingitty. Biosoliksen tuotteet jättävät iholle  pientä kuulautta ja kosteutta, ei missään nimessä rasvaista, mutta sellaista tervettä hehkua.

Biosoliksen maitomainen SPF 15 -aurinkosuoja on nimensä mukaisesti erinomaisen kevyt levittää, ja se imeytyy iholle huomaamattomasti, hennosti  kuultaen. Suosittelenkin tätä etenkin sinulle, joka etsit kevyttä suojaa, joka "tuntuu iholla" mahdollisimman vähän. 

Kepeä aurinkosuoja sopii myös kropalle, ja olenkin sipaissut tätä jo decolteelle aurinkoisina päivinä, ja pieni tuubi kulkee helposti matkalla mukana, joskin kesähelteellä lisään suojakertoimia.

Myös Biosoliksen aurinkosuojat ovat vedenkestäviä ja valmistettu Ecocert -sertifikaatin mukaisesti.
Valikoimasta löytyy eri suojakertoimellisia voiteita myös kropalle.


 • Vesistöille turvallisia (kuten muutkin tässä postauksessa)
 • Nopeasti imeytyviä
 • Todella miellyttäviä iholla aurinkovoiteeksi


Mistä ostaa?

Biosoliksen kasvojen aurinkosuojan ja koko tuotemerkin valikoiman voit kurkata esim. maahantuojalta *Natural Goods Companylta tai *täältä House of Organicista.


100 % Pure Tomato Lycopene SPF 20 -päivävoide 

100 % Puren keskitason aurinkosuojan päivävoide on mutkaton, ihoa hoitava voide meikin alle ja siltänään. Ja tärppi etenkin sinulle, joka etsit kosteuttavampaa lopputulosta, sillä voiteen pohjana on veden sijasta kosteuttavampi aloe vera.

Voiteen jujuna on antioksidanttipitoinen tomaateista peräisin oleva lykopeeni, joka tukee muiden antioksidanttien tavoin ihon taistelua ikääntymisen merkkejä vastaan.

Voiteessa on hyvin mieto, vesimäinen tuoksu, ja se asettuu kasvoille huomaamattomaksi, kunhan sen hieroo hellästi ja huolellisesti levittämällä.


 • Ihoa hoitava 
 • Miellyttävä koostumus meikin alla
 • Mieto tuoksuMistä ostaa?

100 % Puren ihonhoidon tuotteiden *paras valikoima Suomessa on House of Organicissa täällä, ja linkin takaa näet tarkemmat tuotetiedot..


Atopik SPF 30 -kasvovoide

Atopikin SPF 30 -kasvovoide on suunnattu etenkin herkälle iholle, jota hellitään ihoidenttisen skvalaanin sekä rauhoittavan kaurauutteen avulla.

Koostumuksessa on heti veden jälkeen auringolta suojaavaa titaanidioksidia ja sinkkioksidia, ja SPF 30 on hyvä suojakerroin vaalealle, helposti palavalle ja pidempään auringossa olevalle iholle.

Koska suojakerroin on suurempi, voidetta täytyy imeytellä hetken aikaa kasvoille levittämisen jälkeen, jotta vaalea kuulto tasoittuu. Mutta meikin alla tämä ei haittaa, ja Atopik on yksi suosikkejani jo toista kesää putkeen.

Atopik on kotimaista luonnonkosmetiikkaa, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Sarjalla on FI-natura ja Leaping Bunny -sertifikaatit ja tuotteita voit hankkia apteekeissa.


 • Kotimainen
 • Herkälle iholle
 • Apteekeista
Ekopharma Herukka -päivävoide SPF 15 

Kotimaisen Ekopharman kevyen suojan päivävoiteessa on hoitavuutta, paljon kasvien tehoaineita ja kevyesti imeytyvä koostumus. Voide sopii monelle ihotyypille, myös meikin alle. Ekopharman Herukka-sarja on etenkin herkälle iholle kehitelty.

Kosmetologeilla myynnissä olevan Ekopharman päivävoiteessa on titaanidioksidin ja sinkkioksidin ohella hoitavia kasviuutteita ja siemenöljyjä. Iholle antioksidanttipommin tarjoilevat porkkanuutteen E-vitamiini sekä mustaherukan lehtiuutteen C-vitamiini, ja mustaherukan siemenöljy boostaa voiteeseen vielä omega 3- ja 6- rasvahappoja. Nämä kaikki taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan ja auttavat ihoa uusiutumaan.

Atopikin tavoin Ekopharmalla on niin ikään kotimaisen luonnonkosmetiikan Fi-natura-serti ja eläinkokeettomuudesta kertova Leaping Bunny.  Ekopharmaa voit hankkia kosmetologeilta ympäri Suomea ja netistä esim. Hillan kaupasta.


 • Kotimainen
 • Kevyt aurinkosuoja
 • Kosmetologeilta

Antipodes Immortal SPF 15 -aurinkosuoja kasvoille (ja kropalle)

Antipodesin aurinkosuojan koostumus on kaikista miellyttävin ja ylellisin. Nopeasti imeytvä aurinkosuoja tasoittuu iholle laadukkaan ja hoitavan kasvovoiteen tavoin. Ja hoitava kasvovoide tämä oikeastaan onkin, pienellä SPF-boostilla toki.

Antipodesin kevyen suojan sisältämä aurinkosuoja sopii  niin monelle ihotyypille, ja voiteen hoitavuus on myös omaa luokkaansa. Ihoa pehmentävät aprikoosi- ja manteliöljyt ja C-vitamiinipitoinen kiivinsiemenöljy tukee luontaista ihon kollageenintuotantoa, sekä ravitsee ihoa omega-rasvahapoilla. Eikä tässä vielä kaikki  - hyaluronihappo sitoo kosteutta iholle ja sieniuutteet tukevat solujen uudistumista. Ainesosien puolesta tämä on suosikkini. Kosteuttavuudesta huolimatta lopputulos ei ole kiiltävä, vaan ennemmin semi-mattapintainen.

Plussaa myös muovittomasta pakkauksesta!

Antipodesin aurinkosuojan voit bongata esim. Twistben valikoimasta.

Edit 2020: Tuote on ilmeisesti poistunut Suomen valikoimasta.


Haluatko lukea lisää luonnollisista aurinkotuotteista? Katso seuraavat postaukseni

Parhaat luonnonkosmetiikan itseruskettavat

Lista vegaanisista aurinkovoiteista ja itseruskettavista

Kommentit

 1. Kylläpäs noi Antipodesin ja 100% Puren voiteet kuulostaakin hyvältä! Pistän ehdottomasti mieleen :) Mun suosikki kesäisin kasvoille on ollut Algamariksen sävyttävä aurinkosuoja, joka on ihan älyttömän samettinen iholla! Parempi jopa kuin moni luonnonkosmetiikan meikkivoiteista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita vaan, uskon että tykkäät etenkin Antipodesin suojasta. :) Algamariksen sävyttävä aurinkosuoja on ihana, mutta sävy oli mulle liian tumma - olen niin superkalpea. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^