Luonnonkosmetiikan hiusmuotoilu - 5 vegaanista vinkkiä

Murumuru-kosmetiikkaa lukuunottamatta tuotteet saatu
linkit ovat mainoslinkkejä


Miten luonnonkosmetiikan hiusmuotoilutuotteet toimivat? Mitä vaihtoehtoja on? Mistä niitä löydän? Nyt vuorossa on luonnonkosmetiikan hiusmuotoilun lyhyt oppimäärä vegaanisilla tuotevinkeillä - tätä aihetta olette myös ahkerasti toivoneet!

Luonnonkosmetiikan hiusmuotoilutuotteet ovat viime aikoina lyöneet kunnolla läpi synteettisten tuotteiden rinnalle. Eri tuotetyyppejä löytyy hiuslakoista aina volyymisuihkeisiin ja eri kampaustyyleille räätälöitynä. Totta on että luonnonkosmetiikan tuotteita ei ole yhtä runsain mitoin tarjolla kun "tavanomaisia" hiustuotteita, mutta etsivä löytää kyllä tärppejä.

Luonnonkosmetiikan hiustenmuotoilutuotteet eivät sisällä synteettiselle kosmetiikalle tuttua ponnekaasua, silikonia tai esim. vahvoja säilöntäaineita tai synteettisiä hajusteita. Koostumukset ovat sen sijaan kehitelty pitkälti kasviperäisten aktiiviaineiden pohjalle, ja esim. aloe vera, kasviperäinen alkoholi, glyseriini ja kasviuutteet ovat monessa purkissa isossa roolissa. Luonnonkosmetiikka ei automaattisesti tarkoita vegaanista tuotetta, sillä joissain muotoilutuotteissa voi olla esim. hunajaa. Vinkkaan tässä postauksessa vain vegaanikosmetiikasta, kuten koko blogissanikin.

Luonnonkosmetiikan hiustuotteiden koostumukset ovat vähän erilaisia synteettisiin ponnekaasu-kuivalakkoihin ja vahvoihin muotovaahtoihin verrattuna. Mutta luonnollisten hiustuotteiden niksit hoksaa yhtä varmasti kuin vaikkapa letittämään hiukset, kunhan antaa omille tottumuksille pari viikkoa aikaa. Esimerkiksi hiuslakkaa ei kannata suihkuttaa liian lähelle tyveä, ja että muotoilutuotteiden kannattaa antaa kuivua pidempään hiuksissa ennen koskemista.


Murumurun hiuslakka sopii arjen kampausten kiinnittämiseen ja kepeään muotoiluun. 

Murumurun luonnonkosmetiikan hiuslakka on vakkarini ponnarikampauksissa, jossa se pitää simppelit kampaukset helposti ojennuksessa. Tuotteessa on miedohko hedelmäinen tuoksu, ehdottomasti ei parfyyminen, mutta ei aivan tuoksutonkaan.

Luonnonkosmetiikan hiuslakoissa kannattaa huomata se, että hiuslakat ovat aina ns. märkälakkoja, eli niiden täytyy antaa kuivua rauhassa, ja että lakkaa ei saa missään nimessä suihkuttaa liian läheltä hiuksiin. 

Kaikki Murumurun tuotteet sopivat vegaanille ja sarjalla on kotimainen Fi-Natura -sertifikaatti ja Leaping Bunny -leima.

Murumuru on vieläpä oikein kohtuuhintaista spekseihin nähden - hiuslakka on 14,9  euroa täällä.


Kotimaisen Ekopharman Minttu -suolasuihke tuo hiuksiin käsiteltävää karheutta

Vaikka en tee monimutkaisia kampauksia, suolasuihke on ihan olennainen juttu, jotta saan ponnariin pitoa liukkaisiin hiuksiin. Suolasuihke tuo etenkin suomalaisten ohuisiin hiuksiin pientä karheutta, volyymia ja pitoa, jolloin kampauksien tekeminen on helpompaa, kun hiukset eivät luisu sormien välistä.

Ekopharman suolasuihke on mintun tuoksuinen, hyvän pidon ja boostin antava hiuslakka. Hiuksiin tulee selkeää karkeutta ja käsiteltävyttä, mutta ei koppuraisen karkeutta. Tätä saakin annostella vähän huolettomammin kuin monia synteettisiä tovereitaan, mutta aloitella toki maltillisesti.

Ekopharman Minttu -hiustenmuotoilusarjasta löytyy mm. myös kuivashampoo ja hiuslakka, ja olen kirjoittanut näistä mainioista tuotteista aiemmin blogiini. Fi-natura ja Leaping Bunny -sertifioidun Ekopharman jälleenmyyjät löydät Naviterin sivuilta. 


John Masters Organics - hiusgeelillä joustavaa pitoa 

John Masters Organicsin Sweet Orange & Protein -muotoilugeeli taikoo kampauksiin joustavaa, mutta ei tahmeaa pitoa. Olen geelien kanssa aika uusi tyyppi, mutta JMO:n geeli on toiminut erinomaisen hyvin hiukset auki, tukka taakse-kampauksissa. 

Luonnollinen hiusgeeli tuntuu ja näyttää geeliltä (vaikka on shampootyylisessä pakkauksessa), mutta on vähemmän tahmeaa tai kovettuvaa kuin synteettiset versiot. Eli pitoa kyllä löytyy, mutta suosittelen annostelemaan aluksi kevyellä kädellä ja odottamaan rauhassa, että geeli ehtii "kuivua" hiuksiin.

John Masters Organicsin tuotteet ovat yhdysvaltalaisen kampaajan taidonnäyte, joka halusi tehdä mahdollisimman luonnollisen ja toimivan hiusmuotoilun sarjan. Tuotteilla ei ole eurooppalaista luonnonkosmetiikan sertifikaattia, mutta koostumukset ovat pitkälti luonnollisia ja eivät sisällä mitään sellaista, mitä itse välttäisin. 

Turkulaisessa luonnonkosmetiikan putiikissa ja verkkokaupassa Raw Beautyssa riittoisa hiusgeeli on 30 euroa (tsekkaa kaupasta myös liuta muita JMO:n hiustuotteita!).Ammattilaisten suosima Less is More  - kiiltosuihke kampauksen viimeistelyyn

Less is Moren Lindengloss Finishing Spray viimeistelee kampauksen annostelemalla siihen luonnollista kiiltoa ilman, että hiukset tuntuvat tai näyttävät raskailta.

Suihke toimii etenkin kuivilla tai käsitellyillä hiuksilla, jotka kaipaavat pientä eloisuutta. Meikäläisellä tämä toimii toisen päivän kampauksen freesaajana, etenkin jos hiuksissa on kuivashampoota. 

Ja jos haluat trendikkään wet look -kampauksen, suosittelen kiiltosuihketta viimeistelyyn!

Vaikka koostumus on hyvin hienojakoista eikä niinkään "märkää", annostelussa brändin nimi on  avainsana, jotta oikean suhteen löytää juuri omalle kampaukselle. 

Less is More on yksi niistä harvoista sertifioiduista, ammattilaisten käyttämistä luonnonkosmetiikan hiusmuotoilun sarjoista.  

Brändillä on kokonaisuutena iso kattaus luonnonkosmetiikan muotoilutuotteita, joista suosittelen myös hiuslakkaa ja suolasuihketta. Less is Moren vegaaniset tuotteet on merkattu selkeästi maahantuoja Greenlips Beautyn verkkosivuille. Parilla suihkauksella riittoisa kiiltosuihke on hinnaltaan 30 euroa.


Mutkaton hiuslakka arjen kampauksiin, kas tässä. Bioturmin hiuslakka toimii erinomaisesti simppeleissä kampauksissa, joissa tarvitaan siloittavaa ja haivenet ojennuksessa pitävää lakkaa. 

Hiuslakan pito ja tuoksu ovat astetta kepeämpiä kuin Murumurun hiuslakan, mutta hienojakoinen koostumus pitää kampaukset hyvin kuosissa läpi päivän

Bioturm on sarjana minulle uusi, mutta lyhyesti kerrattuna, kyseessä on ekosertifioitu ja edullinen saksalainen hiusmuotoilun sarja.  Bioturmin luonnonkosmetiikkaa voit ostaa House of Organicista, jossa hiuslakan hinta on 11,9 euroa. Sarjalla on myös Petan Cruelty free-sertifikaatti.


Katso myös nämä:
Luonnollisella hiusmuotoilun Innersense -sarjalla on vegaaninen Curl Control -muotoiluvoide kiharoille hiuksille (curly girl method, say no more?).
Listapostaukseni vegaanille sopivista, Suomesta löytyvistä hiusmuotoilun tuotesarjoista

2 kommenttia

  1. Hauska pullo tuossa Bioturmin lakassa! En osaa sanoa pitäisinkö mistään näistä, täytyisi kokeilla. Olen niin perinteisten lakkojen, vahojen ja muotoilutuotteiden ystävä että tuskastuisinko näiden kanssa? Hiusten pitää olla aina tietyssä kuosissaan ja tuotteiden olla hyvin pitäviä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonkosmetiikan hiusmuotoilu ei toki tarkoita huonompaa, mutta jos siirtyy rytinällä aerosoleista, vaatii se vaan tottumista. Mulla on paksu, taipuisa ja ihan omaa elämää elävä tukka, mutta kyllä sekin vaan talttuu näillä luonnollisilla mömmöillä. :D mutta kuten sanoit, kokeilemalla selviää!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^