Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kevään juhlameikin ykköset: magneettiripset ja ekoglitter | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kevään juhlameikin ykköset: magneettiripset ja ekoglitter

*Magneettiripset ja ekoglitterit saatu blogin kautta, linkit ovat mainoslinkkejä*


Vaput, valmistujaiset, muuten vaan juhlat - kevään pirskeet kolkuttelevat ovella, joten on aika tsekata juhlameikin ajankohtaiset tärpit. Liimattomat magneettiripset ja astetta ekologisempi glitter ovat viime vuosina nousseet suosioon, eikä ihme - pieni kimallus ja isommat ripset upgreidaavat meikin hetkessä juhlavammaksi.


Magneettiripset - liimattomat irtoripset kestävät useita käyttöjä

Magneettiripset eivät sisällä liimaa, kestävät käytössä useita kertoja ja asettuvat toisiinsa kiinnittyvien magneettien avulla ripsille. Kirjoitin magneettiripsistä viime keväänä jolloin ensi kertaa kokeilin irtoripsiä ylipäänsä, ja olen kyllä tykännyt, sillä erityisen kivaa on se, että ripsistä voi leikata itselle sopivammat. Ja ei tarvitse koskea liimaan, jonka takia olenkin jättänyt aiemmin kaikki ripsikokeilut sikseen.

Magneettiripsien käyttö vaatii pientä sorminäppäryyttä, mutta opin asian nopeasti heti ensimmäisiä ripsiä kokeillessa, vaikka en itse ollut ennen ikinä koskenut irtoripsiin. Eli jos minä opin, varmasti opit sinäkin!

Tärkein vinkkini magneettiripsiin on se, että suosittelen leikkaamaan magneettiripset itsellesi sopivan kokoisiksi. Moni suoraan paketista tuleva magneettripsipari on reilun kokoinen, joten magneettiripset kannattaa saksia lyhyemmiksi tai muutoin omaan silmään paremmin sopiviksi.

Sain testiin Eyluren magneettripset kaksin kappalein: ulkonurkkiin Baroque Corner -ripset ja 3/4 -kokoiset Opulent Accent -ripset. Ensiksi mainitut olivat ripsiini sopivamman kokoiset, joten kuvissa näet ne sekä leikkaamatta ja leikattuna versiona.


Eyluren kaikki irtoripset ovat vegaanisia ja sarja on Petan cruelty free -listalla. Kaikki Eyluren vegaaniset irtoripset ja magneettiripset voit hankkia täältä. 


Näin asetat magneettiripset

1. Tee muu silmämeikki ensin, laita myös ripsiväriä ennen magneettiripsiä

2. Aseta yläripsen magneettiripsi mahdollisimman kiinni ripsien tyveen. Voit asettaa ripsen sormin tai Eyluren tapauksessa paketissa tulevalla pinsettimäisellä apurilla.

3. Varo räpyttelemästä ja aseta magneettinen alaripsi alaripsen tyveen siten, että magneetit napsahtavat sopivasti yläripsen magneettien kanssa yhteen.

4. Valmis!

5. Pro tip: leikkaa magneettiripset itsellesi parempaan kokoon vasta ensimmäisen kokeilun jälkeen, jolloin hahmotat paremmin ripsien koon.


Eyluren Baroque Corner -magneettiripset leikkaamatta ylemmässä kuvassa, leikattuna alemmassa kuvassa:

Ekoglitter päivittää meikkiin hehkua

Ekoglitter on tehty pitkälti selluloosasta ja se kimaltelee yhtä kivasti kuin muoviset kaverinsa. Ripaus silmäkulmaan, luomiväriin tai vaikkapa poskipäille? Käytän glitteriä toosi harvoin, mutta juhlavammassa meikissä se kyllä on se "juttu"!

Ekompia irtoglittereitä voit hankkia mm. Glitternistin repertuaarista (katso verkkokaupoista Hyvinvoinnin tavaratalon aleglitterit ja oletkaunis.fi -kaupan isompi valikoima) sekä vegaanisesta lifestyle-verkkokauppa Strange Magicista. Pieni purkki on hurjan riittoisa, enkä usko että saan omani koskaan loppumaan!

Ekoglitterin kiinnitykseen tarvitset  makusi mukaan meikkisiveltimen ja ehdottomasti pohjustusvoiteen joka kiinnittää glitterit - moni vedetön ja paksu monitoimivoide toimii hyvin.

Ja muistathan: 

Ekoglitter ei kuulu käytön jälkeen viemäriin, vaan roskikseen (vaikkapa vanulapulla pyyhkäisten).Viime aikoina puheenaiheena on ollut biohajoavien glitterien todellinen biohajoavuus. Kuten Ann-Christine kirjoitti Luonnonkaunis-blogissaan aiemmin, biohajoava glitter ei välttämättä ole 100 % biohajoavaa, sillä biohajoava-merkintä riittää, jos tuote on vain 90% luonnossa hajoava. 

Näin ollen jokaisen glitterin käyttäjän kannattaa ottaa vastuu siitä, ettei päästä  glitteriä viemäriin, vaikkakin esim Glitternistin ekoglitterit hajoavat luontoon 4-6 kuukaudessa. 

Joten, kun glitterin pyyhkäisee vanulapulla ja tarvittaessa vaikkapa misellivedellä, puhdistusöljyllä tai lähes millä vain puhdistusaineella pois ja roskiin, sen hävittää vimpan päälle kunnolla. Vaikka itse en käytä glitteriä säännöllisesti, koen ekoglitterin paremmaksi valinnaksi kuin täysmuoviset glitterit.

Mitkä ovat sinun kevätmeikin vinkit?

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^