Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mineraalimeikit - 5 + 1 suosikkia vertailussa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mineraalimeikit - 5 + 1 suosikkia vertailussa

Mineraalimeikit pr-näytteitä (pl. Korento)
*mainoslinkkiKuten tiedätte, olen käyttänyt mineraalimeikkejä osana meikkirutiiniani jo piirua vaille 10 vuotta, enkä niitä enää vaihtaisi - ja uskallan suositella niitä hyvillä mielin myös teikäläiselle. Nyt on luvassa siis lyhyt mineraalimeikki-tietoisku ja vertailussa kuusi erilaista mineraalimeikkiä, joista löytyy sopiva niin kuivalle, rasvaiselle kuin normaalikuntoiselle iholle.

Suosittelen mineraalimeikkiä, jos haluat mahdollisimman luonnollisen, nopean ja ihoystävällisen meikkipohjan yhdellä tuotteella joka ajaa meikkivoiteen ja kivipuuterin aseman.

Ja mitä tarkoitan kun puhun mineraalimeikistä? Pelkkä "mineral"-sana purkissa ei tarkoita, että kyseessä olisi varteenotettava mineraalimeikki. Aidot ja "puhtaimmat" mineraalimeikit ovat jauhemaisia ja niissä on erittäin lyhyt ainesosalista: nyrkkisääntönä mica-mineraalipigmentit, auringolta suojaava titaanidioksidi, ihoa hoitava sinkkioksidi ja rautaoksidit muodostavat pohjan. Ei tarvetta säilöntäaineille, silikoneille, väriaineille tai muulle sellaiselle, joka voi normaalia useammin altistaa ihoa herkistymiselle tai tukkeumille.

Suosittelen mineraalimeikkiä meikkipohjaksi, etenkin jos sinulla on ongelmaiho, sillä tätä luonnollisemmaksi ja riisutummaksi ainesosat eivät meikkipohjasta voi mennä. 


mineraalimeikit vertailussa


Miksi suosittelen luonnonkosmetiikan mineraalimeikkejä?


 • Iholle ystävällisiä: eivät "tuki" ihohuokosia ja ovat minimaalisia ainesosiltaan
 • Sisältävät usein luontaisen noin SPF-aurinkosuojan titaanidioksidin ansiosta
 • Peittävyyttä voi itse säätää: meikkipohja voi olla kuulas, tai kerroksia voit huoletta lisätä, jos haluat peittävämmän lopputuloksen (joka on silti luonnollinen eikä pakkelinen)
 • Helppoja ja nopeita meikkipohjan tekemiseen yhdellä ainoalla tuotteella (jos et tarvitse peiteainetta)
 • Sopivat myös kivipuuterin tilalle tuomaan lisää peittävyyttä nestemäisen meikkivoiteen / BB -voiteen pälle
 • Vaikka mineraalimeikki on "puuteri", sen koostumus ei ole kuivattava, vaan mineraalit heijastavat luontaisesti valoa, jolloin lopputulos ei ole "talkkinen"
 • Toimivat niin pintakuivalla, epäpuhtaalla kuin herkällä ihokaudella

Mineraalimeikit joka iholle - eri vaihtoehdot vertailussa 


Korento Cosmetics  - kotimainen mineraalimeikki kuivaihoiselle 

Usein ajatellaan, että mineraalimeikki ei sopisi kuivaihoiselle. Mineraalimeikkiin tottuminen voi toki ottaa yksilöllisen ajan, ja mineraalimeikin päälle voi myös suihkauttaa vaikkapa kasvovettä ohuesti, jos se lopputulos vaikuttaa kuivalta.

Kotimaisen Flow-kosmetiikan valmistajan Korento -meikkisarja on kehittänyt jo suoraan paremmin kuivalle iholle sopivan mineraalimeikin.  Korennon mineraalimeikkeihin on lisätty pinnoitettua lesitiiniä, eli luontaista "rasvaa" (lipidiä), joka tekee mineraalimeikistä helpommin kuivalle iholle asettuvan. Mineraalimeikissä on myös normaalia enemmän valoa heijastavia pigmenttejä, jolloin lopputulos on hehkuva ja ei yhtään "puuterinen".

Korennon mineraalimeikkipuutereita on Warm- ja Cool- sävyissä, joista vaaleimmat sopivat hyvin myös talven kalpealle iholle. 

Ostopaikkoja verkossa:

 *Korento Cosmetics mineraalimeikki Biodelly

*Korento Cosmetics -meikit House of Organic 

 Korento -*näytekokoja löydät täältä!korento mineraalimeikki


Kotimainen Flow - kevyt mineraalimeikki monelle ihotyypille 

Kotimaisen Flown luonnonkosmetiikan mineraalimeikkipuuteri on perinteisen mineraalimeikkipohjan malliesimerkki. Koostumus on oikein hienojakoinen, ainesosissa on ihoa hoitavaa sinkkioksidia ja luontaisen aurinkosuojan (noin SPF15) antavaa titaanidioksidia.

Flow -mineraalimeikkipuuteri on kuulaan kepeä, ihosävyä tasoittava "meikitön meikki". Lopputulos on hyvin luontaisen mattapintainen, eli ei lainkaan kakkumainen. Peittävyyttä saa parilla kerroksella tietenkin lisää.

Flow kosmetiikan mineraalimeikkipuuterien sävyjä on yhteensä 8.

Edit 2020: Flow -mineraalimeikki on nykyään Korento Cosmetics!
flow kosmetiikka mineraali

Alima Pure Satin Matte - astetta peittävämpi mineraalimeikki laajalla sävyvalikolla


Alima Puren mineraalimeikit ovat ainesosiltaan jälleen hyvin samaa luokkaa Flown ja Lily Lolon kanssa, mutta koostumukseltaan Alima Pure on pikkuisen vielä Flowta ja Lily Loloa peittävämpi. Jännä, miten samojen ainesosien eri sekoitukset tekevät eri tuloksia! Alima Puren mineraalimeikillä loihdit helposti tasaisen meikkipohjan, jonka levittyvyys on todella nopeasti iholle istuva.Tiesithän, että mineraalimeikki ei jätä meikkivoiteelle tyypillisiä meikkivoiteen rajoja!

 Alima Puren mineraalimeikin jättävä lopputulos on mattapintainen, hyvin paljon Lily Lolon mineraalimeikkipuuteria muistuttava.

Alima Puren sävyvalikoima on älyttömän laaja, sillä sävyjä löytyy eri pohjasävyille (Cool, Neutral, Warm, Beige, Olive) - sävyjen kuvaukset ja valintaoppaan näet *Jolien verkkosivuilta. Oma valintani oli Neutral 2, keskivaalea bestseller-sävy.

Tuotteet verkossa: *Alima Pure -mineraalimeikit Jolie  

alima pure mineraalit


Lily Lolo - luottomeikkipohja monelle iholle


Suosikkimeikkini on pitkään ollut Lily Lolon mineraalimeikki sävyssä China Doll. Hyvin vaaleallekin iholle sopiva meikki, joka toimii kerrostettuna luonnollisen mattapintaisena, peittävänä meikkipohjana, mutta on ohuena kerroksena myös tarpeeksi kevyt kiinnittämään nestemäisen meikkivoiteen.

Lily Lolon ja Flown mineraalimeikeissä on täsmälleen samat ainesosat. Eroina Lily Lolon sävyt mätsäävät iholleni paremmin ja lopputulos on vielä pikkuisen enemmän peittävämpi kuin Flown puuterissa. Alima Puren mineraalimeikkiin verrattuna, Lily Lolo on aavistuksen - vain aavistuksen - kuultavampi ja yhtä mattapintainen.

Kun etsit edullista ja matalan kynnyksen mineraalimeikkipuuteria kokeiluun, suosittelen aina ensimmäisenä Lily Lolon meikkejä!

Sävyjä on lähes 20, joten Lily Lolon meikkipohjasta on helppo löytää oma sävy. Kaikista vaalein sävy Porcelain sopii todella kalpealle, punapohjaiselle iholle, China Doll vaalealle, ja seuraavaksi vaalein, Blondie, on suomalaisten suosituimpia sävyjä.

Ostopaikat netissä: Lily Lolon mineraalimeikkejä löydät nopealla toimituksella  esim. *Biodellyn (testerikoot ja sävykuvaukset) ja *House of Organicin valikoimasta.


lily lolo mineraalimeikki


Uoga Uoga - mineraalimeikki rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle


Nyrkkisääntönä todella moni mineraalimeikki sopii myös rasvaiselle iholle, mutta osa on vielä enemmän kehitetty rasvoittuvan ihon tarpeisiin. Liettulaisen Uoga Uogan mineraalimeikkeihin on lisätty kaoliinia, meripihkaa ja sinkkiä, jotka yhdessä hillitsevät ihon rasvoittumista ja tulehduksia. 

Lopputulos on parilla kerroksella hyvin peittävä ja luonnollisen mattapintainen. Koostumus on myös tosi kevyttä ja vielä normaalia hienojakoisempaa.

Uoga Uogan sävyjä on yhteensä 9, jotka alkavat keskivaaleasta sävystä tummempaan. Valintani Never Sleeping Beauty on vaalein neutraali sävy, mutta asteen esim. Lily Lolon China Doll-sävyä tummempi.

Tuotteet verkossa: *Greenlips Beauty 

PHB Ethical Beauty - erityisen peittävä mineraalimeikki 


Testisetin pieni yllättäjä on PHB Ethical Beauty -nimisen lafkan mineraalimeikki, jossa on todella hyvä peittävyys. Lopputulos on myös selkeästi valoa heijastava ja kuultava, ei mattaisen matta.

Tämä on ehdottomasti testisetin peittävin mineraalimeikkipuuteri, sillä kevyelläkin sivellinkädellä levittäessä PHB:n meikki on nopeasti ihonsävyä tasoittava ja näpyt ja muut pigmentit haihduttava. Kerroksia kannattaa lisätä ohuesti peräkkäin, sillä pigmenttisyys tekee tästä myös hieman tuhdimman koostumukseltaan.

PHB Ethical Beauty on Suomessa aika uusi kosmetiikkasarja, joka tekee vegaanisia ja luonnollisia meikkejä ja ihonhoitotuotteita. PHB Ethical Beautyn tuotteita voi tällä hetkellä ostaa vain maahantuojan verkkokaupasta pienihoitohuone.fi. Testaamani sävy Cream on todella vaalea, vertaisin sitä esim. Lily Lolon vaaleimpaan Porcelain-sävyyn.


Etsitkö lisää mineraalimeikkejä? Löydät niitä muun muassa seuraavilta tuotesarjoilta:

*Inika Organic

*BOHO Green Makeup 

Everyday Minerals

IDUN Minerals


Lue lisää luonnonkosmetiikan meikkivinkkejä blogistani: 

Vegaaniset meikit - alle 20 e suosikit

Mistä löytää luonnonkosmetiikan nestemäinen meikkivoide?


Onko sinulla kokemuksia mineraalimeikeistä?

Kommentit

 1. Sun inspiroimana ostin tuota lily loloa, kun mulla alkoi olla meikkivoide ja puuteri yhtä aikaa lopussa ja vaikuttaa lupaavalta :D (Ja ihana blogi tämä, oli ihan pelastus mulle kun päätin alkaa kokonaan vegaaniksi ja olin vegaanimeikeistä ihan pihalla!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan blogiani! Toivottavasti Lily Lolo toimii yhtä hyvin sulla kun mulla. <3

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^