Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Miten hoidan savivaalennettua hiustani? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Miten hoidan savivaalennettua hiustani?

Sisältää pr-kosmetiikkaa ja mainoslinkkejä*

Hiusten luonnollisempi vaalennus eli savivaalennus on ollut parasta mitä olen tehnyt hiuksilleni moneen vuoteen. Olen tykännyt savivaalennuksesta, sillä se on etsimäni täydellinen my hair but better -ratkaisu. Halusin pitkään vaalentaa hiukseni luonnollisemmin mutta se ei ollut moneen vuoteen mahdollista ennen savivaalennuksia. 

Olen saanut teiltä paljon kysymyksiä siitä, miten vaalennus on toiminut ja miten hoidan hiuksiani nyt kun ne ovat vaalennetut. Joten nyt vastailen pariin kysymykseen ja kerron luottotuotteistani hiustenhoidossa. 

Jos sinulla on kysymyksiä esim. savivaalennuksen kemiasta tai sopiiko se juuri sinun hiukselle, kannattaa kysäistä asiaa lähimmältä savivaalennuksia tekevältä kampaajaltasi! Perustietoa savivaalennuksesta löydät esim. Karma Helsinki -salongin verkkosivuilta.

Kirjoitin syksyllä 2018 tarkemmin savivaalennuksesta, ja lähtötilanteen postauksen kuvineen löydät täältä. 

Päivitetty 2020.

Savivaalennus - näin hoidan vaalennettua hiustani


Miten savivaalennus on kestänyt hiuksissani?

Sävy on kestänyt hiuksissa oikein hyvin, vain aivan aavistuksen verran kuluen. Savivaalennus kestää normaalisti kuin mikä vain kestoväri, ja hapetteena oleva vetyperoksidi on pitkäkestoinen tapa vaalentaa hiuksia. Savivaalennusaineessa on tosiaan vain kolmea ainesosaa, savea, soodaa ja hapetetta eli vetyperoksidia, joka hajoaa luonnossa. 

Kuinka usein käyn savivaalentamassa hiuksiani? 

Olen käynyt savivaalentamassa kampaajalla tyveä heti kun juurikasvua alkaa näkymään enemmän, eli noin 3 kuukauden välein. Tällöin tietenkään latvaa ei ole tarvinnut vaalentaa sillä väri ei ole haalistunut latvasta, mutta kasvanut vain ulos tyvestä.

 Ja ei, en suosittele kenellekään omien savivaalennusseosten tekemistä kotona, vaan luottamaan oikeiden sekoitussuhteiden ja turvallisen lopputuloksen vuoksi ammattilaiseen.

Miten hoidan hiuksiani?

Tämä on vähän tylsä vastaus, mutta pesemällä ja hoitamalla kuten mitä vain värjättyä hiusta, joskin suosin enemmän tässä luonnonkosmetiikan tuotteita. Savivaalentaminen ei ole heikentänyt hiuksieni kuntoa tai kuivattanut niitä, mutta suosin väriä, kiiltoa ja kosteutta säilyttäviä hoitotuotteita. 

Suosittelenko savivaalennusta?

No toki! Riippuu aiemmasta värjäyksestä ja hiusten kunnosta miten vaalennus sopii itse kullekin, mutta suosittelen savivaalennusta etenkin sinulle, joka etsit luonnollisempaa mutta erottuvaa vaalennustapaa hiuksillesi.

Ennen ja jälkeen - tyvikasvun korjausta savivaalennuksella (latvat ovat jo savivaalennetut 4 kk aiemmin):

Luonnonkosmetiikan shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille 

Madara Color and Shine -shampoo ja -hoitoaine ovat loistava kombo hiusten kiillon ja värin ylläpitämiseen. Luonnonkosmetiikan hiustuotteet pärjäävät täysin tavanomaisen kosmetiikan hoitotuotteille, ja näillä lopputulos ei ole silikonisen liukas, vaan hoidetun näköinen ja kiiltävämpi hius.

Madaran värjättyjen hiusten shampoo pesee hiukset tehokkaasti, mutta ei takuta tai ylipese hiuksia natisevaksi - mutta puhdasta tulee  myös rasvoittuvan hiuspohjan kannalta. 

Color and Shine -hoitoaine on puolestaan parhaita luonnonkosmetiikan hoitoaineita: kermainen hoitis siloittaa, selvittää ja lisää hiuksiin luontaista kiiltoa. Tähtiainesosana tässä on pellavansiemenuute, joka muodostaa hiuksen pintaan suojaavan kerroksen.

Madaran kombo on vieläpä sopuhintainen, shampoo sekä hoitoaine ovat hieman yli 15 euroa Madaran verkkokaupassa:

*Madara värjättyjen hiusten shampoo

*Madara värjättyjen hiusten hoitoaine


Satunnaisesti - syväpuhdistus ja muu hoito 

Kotimaisen Ekopharman luonnonkosmetiikan syväpuhdistava shampoo 

on satunnaisessa käytössä silloin, kun haluan valmistella hiuksia ennen seuraavaa värjäystä ja puhdistaa muotoilutuotejäämiä. Pelkkä shampoo ei toki pese pois kestoväriä hiuksista, mutta ihan jokaviikkoinen tuote syväpuhdistava shampoo ei ole. Kuitenkin esim. muotoilutuotteet kerrostuvat helposti hiuksiin ja voivat samentaa hiusväriä, joten satunnainen superpuhdistus todella pesevällä shampoolla on tarpeen.

Sain syväpuhdistavan savishampoon Karma Helsinki -salongista värjäyksen yhteydessä. Ekopharmalla on myös syväpuhdistava Hilla-shampoo. Ekopharma Mustaherukka-hiuspohjaseerumi 

Ok, tämä ei käytännössä ole hiuspituuksien tuote, vaan nimensä mukaisesti hiuspohjaseerumi. Savivaalennus ei siis ole heikentänyt hiuspohjaani, mutta hiuspohjan kunto vaikuttaa tietenkin myös koko hiuksen laatuun ja värjäystoiveisiin.

Tämä hoitoseerumi on hiuspohjalle ihmeainetta, sillä se on pelastanut niin monelta kuivan hiuspohjan oireelta, kutinalta ja ärsytykseltä, että tästä en luopuisi enää. Vinkkaan etenkin siinä tapauksessa, jos siirtymä uusiin hiustuotteisiin tuo väliaikaisia haasteita hiuspohjalle! Satunnaiset kosteuttavat hiusnaamiot

Kosteuttava hiusnaamio kuuluu silloin tällöin ns. hemmotteluhoitona hiuksille, vaikka Madaran hoitis riittää vallan mainiosti hiusten kunnon ylläpitämiseen. Naamiot auttavat tehokkaasti esim. kuiviin ja sähköisiin hiuksiin, ja viime aikoina olen käyttänyt esim. Organic Shopin edukkaita hiusnaamioita.

Kuvien taustalla muuten näkyy vakkarikäytössä jo toista vuotta oleva Aquis-hiuspyyhe, joka säästää joka hiuspesun jälkeen hermoja ja aikaa, sillä se kuivaa hiukset paljon froteepyyhettä nopeammin. Lue kokemuksiani Aquis-hiuspyyhkeestä  linkin takaa, ja *voit hankkia Aquis-pyyhkeen verkosta esim. Biodellystä.Onko sinulla kokemuksia tai kysymyksiä hiusten savivaalennuksesta?


Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^