Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Parhaat vegaaniset luonnonkosmetiikan itseruskettavat | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Parhaat vegaaniset luonnonkosmetiikan itseruskettavat

itseruskettavat pr-tuotteita
*mainoslinkkejä


Myönnän, että minulla oli vielä pari vuotta sitten paljon ennakkoluuloja itseruskettavista - se tuttu ajatus siitä, että purkista tulee hetkessä oranssi tai superruskea sävy, joka levittyy epätasaisesti eikä lähde millään pois.

Tiukassa olivat ennakkoluulot (jotka juontavat....niin mistä? solariumista?), mutta onneksi uskaltauduin blogin myötä kokeilemaan itseruskettavia. Sillä fakta on, että en ole vielä koskaan törmännyt liian oranssiksi tai tummaksi tekevään itseruskettavaan luonnonkosmetiikassa, vaikka olen testannut niitä kymmeniä.

Tässä postauksessa vinkkaankin luonnonkosmetiikan parhaista vegaanisista itseruskettavista, joista mikään ei loihdi kerralla liian äreää lopputulosta, vaan erottuvan, mutta pikemminkin asteittain päivettävän lopputuloksen.Pikaohjeet itseruskettavien käyttöön


 • Pese ja kuori iho ennen itseruskettavan levitystä - tätä ohjetta ei voi liikaa painottaa, sillä itseruskettava levittyy parhaiten iholle, joka on tasainen.
 • Levitä vartalon itseruskettavia mieluiten levityskintaalla, jolla väri levittyy tasaisemmin. Jos levität käsin, pese kädet huolellisesti itseruskettavan levityksen jälkeen!
 • Itseruskettavan kasvoveden voit levittää suoraan vanulapulla kasvojen pesun jälkeen ja laittaa kosteusvoiteen normaaliin tapaan kasvoveden päälle.
 • Itseruskettavia on helpointa käyttää yön yli, jolloin aineet saavat vaikuttaa noin sen 6 - 8 tuntia. Yksikään itseruskettava ei muuten ole tahrinut lakanoitani tai vaatteitani!
 • On myös yksilöllistä, kuinka pitkään itseruskettavaa täytyy levittää uudelleen, jotta rusketus pysyy: joillakin pari kertaa viikossa, toisilla harvemmin. Nyrkkisääntönä kasvotuotteet ruskettavat kevyemmin kuin kropan itseruskettavat.
 • Rusketuksen tekeviä ainesosia ei muuten tarvitse pelätä monimutkaisista nimistä huolimatta: sekä yleisesti käytetty DHA että erytroloosi ovat sokeripohjaisia ainesosia.
 • Itseruskettavaa ei tarvitse laittaa kerralla koko kropalle: sääret, kasvojen ja kaulan alue ja käsivarret ovat hyviä paikkoja aloittaa.

zuii itseruskettava


Luonnonkosmetiikan vegaaniset itseruskettavat - kootut vinkit 


 Zuii Organic - huippulaatuinen itseruskettava vaahto vartalolle ja itseruskettava kasvovesi

Zuiin vegaaniset itseruskettavat ovat kesän odotetuimpia uutuuksia: purkeista voi valita eri sävyistä ihon tummuusasteen mukaan, koostumukset ovat huippuhyviä ja tuotteita löytyy vaahdoista voiteisiin.

Zuii Organic *Flora Self Tanning -moussevaahto päivettää kropan ihon yhdellä käyttökerralla näkyvästi astetta tummemmaksi, neutraalilla pohjasävyllä.  Ja vaahto on erinomaisen kätevä levittää: ruskeasta sävystä huomaa, mihin kohtaan itseruskettavaa on jo laittanut. Levityskintaalla vaahto asettuu iholle todella tasaisesti, ilman tahmaamista tai voiteen tuntua. 

Eri sävyvaihtoehtoja Zuiin Self Tanning -vaahdoissa on neljä. Oma sävyvalintani on vaalein, Light, josta vinkkaan teille, jotka valitsevat aina sen vaaleimman tai toiseksi vaaleimman meikkivoiteen.

*Zuiin astettain ruskettava kasvovesi tuo rusketusta iholle paljon kroppatuotteita miedommin, ja Zuiin kasvoveden ruskettava lopputulos on luonnollinen ja lempeästi päivettynyt. Tämä on hyviä uutisia todella vaaleaihoisille, jotka kenties jännittävät liian tujua lopputulosta kertaheitolla.

Kevyen geelimäinen kasvovesi sopii siltänään ihonhoitorutiiniin, jossa näkyvämmän lopputuloksen saa käyttämällä tätä muutamana iltana peräkkäin. Ja kun Zuiista puhutaan, itseruskettavissa on ihoa hoitavia ja kosteuttavia kasviperäisiä ainesosia mukana.

Kuten moni luonnonkosmetiikan itseruskettava, Zuiin tuotteet ovat erittäin vähän tuoksuvia (aivan pienellä zuiimaisella kukkaisalla luonnonkosmetiikan tuoksulla)! Ainesosissa ruskettavana aineosana on DHA:n ohella sokeriyhdiste erytroloosia, jonka ominaistuoksu on lähes olematon.

Zuiin itseruskettavia voit hankkia *verkosta esim. House of Organicista, mihin myös ylläolevat linkit vievät.

Zuii on markettikamaa hintavampi, mutta täysin eurojen arvoinen. Lähes kaikki Zuiin kosmetiikat ovat itseruskettavien tavoin vegaanikosmetiikkaa, ja sertifikaateista Zuiilla on mm. Vegan, Choose Cruelty Free sekä australilainen ekosertifikaatti. 

Zuii Flora Self Tanning Foam sävyssä Light - ennen ja jälkeen:Chocolate Sun - suklaantuoksuinen ja vartalovoidemainen itseruskettava eri syvyyksillä

Chocolate Sun on luonnonkosmetiikan itseruskettavien hidden gem, mutta siitä huolimatta aivan parasta laatua. Tuotemerkin itseruskettavat ovat ensinnäkin äärimmäisen ihanan tuoksuvia, sillä DHA:n sijaan tuoksu on kaakaomainen! 

Chocolate Sunin itseruskettavat levittyvät myös kuin unelma: koostumusta ei erota vartalovoiteesta. Koska itseruskettava levittyy todella tasaisesti, myös sen tekemä lopputulos on hyvin tasainen - eikä taaskaan yhtään oranssi. Tuotteita voit käyttää niin kasvoille kuin kropallekin.

Chocolate Sunin tuotteilla voit Zuiin tapaan valita sen tummuusasteen, minkä haluat ihollesi, sillä tuotevalikoima on todella vaaleista 1-sävyistä tummempiin 3-sävyihin. *Tutustu Chocolate Sunin valikoimaan Naturellen verkkokaupassa.


 
Madara Fake it -maitomaisen kepeä itseruskettava kropalle


Madaran kesän 2019 uutuuksien *Fake it -itseruskettava on kevyen vartalovoiteen tavoin iholle imeytyvä itseruskettaja, joka ei jätä juuri lainkaan ns. voiteen tuntua iholle. Voide on sävyltään valkoista, ja yön yli vaikuttanut itseruskettava tuo iholle kauniin, ihon omaa pohjasävyä mukailevan päivetyksen. Koostumuksesta Madara saa ison plussan, sillä pehmeästi levittyvä voide tuo aina tasaisemman lopputuloksen. Ja ei, tätä ei uskoisi luonnonkosmetiikaksi, kuten ei ehkä mitään toistakaan tämän postauksen tuotetta.

On yksillöllistä, miten  itseruskettava lopulta tekeytyy kenenkin iholle (johtuen mm. eri pH:sta), mutta ihollani Madaran sävy on astetta vaaleampi ensi levityksellä Zuiihin verrattuna.

Madaran itseruskettavan voit hankkia verkosta mm. *Joliesta ja *Madaran omasta verkkokaupasta, joista näet myös tarkat ainesosat. Madaralla on Ecocert-sertifikaatti ja vegaaniset tuotteet on merkattu hyvin jälleenmyyjien sivuille.
 Lavera - voidemaiset itseruskettavat kasvoille ja kropalle

Itseruskettavat kasvovedet ovat in, mutta Laveralla on valinnanvaraa myös sinulle, joka etsit perinteistä kasvojen itseruskettavaa voidetta. Myös Lavera on uudistanut 2019 itseruskettavan kasvo- ja vartalovoiteensa, joista olen tutustunut takuuhyvään kasvojen itseruskettajaan.

Laveran itseruskettava kasvovoide on simppelin toimiva: yön yli vaikuttaessa voide päivettää ihoa asteen enemmän, ja lopputulos on tasainen.  Konseptina itseruskettava kasvovesi on minun hoitorutiiniin sopivampi, joskin Laveran kasvovoide levittyy tasaisesti ja imeytyy kasvoille hyvin. Laveran kasvojen itseruskettavan lopputulos on yhdellä käyttökerralla voimakkaampi kuin esim. Atopikin ja Zuiin kasvovesissä, eli tuote sopii myös iholle, joka ei ole aivan kalpea.

Laveran itseruskettavat ovat luonnonkosmetiikan edullisimpia vaihtoehtoja, joita voit hankkia esim. maahantuojan verkkokaupasta nhs.fi. Lavera on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja usea tuote on myös Vegan-sertifioitu. Eco By Sonya Face Tan Water - itseruskettavien kasvovesien ikisuosikki

Eco By Sonyan huippulaadukkaat tuotteet toivat luonnonkosmetiikan itseruskettavat kaikkien tietoisuuteen kosmetiikkamarkkinoilla. Täysin luonnonmukaiset koostumukset ovat hoitavia ainesosia pullollaan, mutta se tärkein juttu on, että tuotteiden luonnolliset sävyt ja kesto iholla ovat huippuluokkaa.

Sarjan itseruskettava kasvovesi on jo pienessä kulttimaineessa, eikä ihme: vesimäinen koostumus, jo ensimmäisellä kerralla päivetystä loihtiva lopputulos ja helppo käyttö muiden ihonhoitotuotteiden rinnalla tekee kasvovedestä erinomaisen. Tämä onkin suosikkini ruskettavista kasvovesistä hiuksenhienolla erolla.

*Eco By Sonyan itseruskettava kasvovesi tuo testaamistani itseruskettavista kasvovesistä sen kaikista nopeimmin näkyvän rusketuksen, joka ei silti pompsahda liikaa iholta ensi levityksellä.

Tuotteessa on aavistuksen verran voimakkaampi tuoksu kuin kahdessa muussa postauksen kasvovedessä, mutta ollaan vielä kaukana synteettisten itseruskettavien kovista hajuista.

Voit hankkia *Eco By Sonyan itseruskettavan esimerkiksi TwistBesta, luonnonkosmetiikan erikoisliikkeestä ja verkkokaupasta.

Eco By Sonyan itseruskettavat ovat kaikki vegaanisia, ja tuotesarjalla on sekä vegaaninen että eläinkokeeton sertifikaatti.

Atopik - kotimaiset itseruskettavat herkälle iholle

Kotimainen Atopik tunnetaan herkälle iholle suunnatuista tuotteista, joiden joukossa on myös kaksi vegaanille sopivaa itseruskettajaa. Atopikia myydään lähinnä apteekeissa, joten myös itseruskettavien habitus on miedon luonnonkosmetiikan tuoksuista ja hoitavaa.

Atopikin itseruskettava kasvovesi on hyvin miedon tuoksuinen ja hoitava kasvovesi, jossa jo yhdellä käyttökerralla lopputuloksena on kevyesti päivettyneempi iho. Jos ihosi on jo valmiiksi päivettynyt, näkyvämmän lopputuloksen saat käyttämällä Atopikin kasvovettä useampana päivänä viikossa.

Atopikin astettain ruskettava vartalovoide on hyvä valinta herkälle iholle, jolle etsit luonnollista ja mietoa päivetystä. Levityksen kanssa kannattaa olla normaalia huolellisempi, jotta pohjasävyltään valkoinen voide asettuu iholle varmasti tasaisesti. Kuten kasvovedessä, tässäkin on mm. ihoa rauhoittavaa kaurauutetta ja kotimaista, antioksidanttista mustikkaa.

Kokonaan vegaanisen Atopikin tuotteita on myynnissä lähinnä monissa apteekeissa, ja jälleenmyyjät voit tarkistaa atopik.fi. Atopikilla on kotimaisen luonnonkosmetiikan Fi-natura-sertifikaatti ja Leaping Bunny -tägi.


Lue lisää: Vegaaniset aurinkovoiteet ja itseruskettavat -lista

Kommentit

 1. Mä rakastan noita kasvovesiä, niin helppokäyttöisiä. Itsehän en pidä yhtäkään itseruskettavaa yön yli, inhottaa ajatuskin, että nukkuisin niiden kanssa sängyssäni. YÖK! Mulle itserusketuspäiviäkin onkin kotipäivät, jolloin levitän aamupäivästä itseruskettavan, kuljen jossain kamalissa koltuissa päivän (jotka muuten heitän samantien pyykkiin) ja käyn illalla suihkussa pesemässä sen pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä en puolestaan osaa käyttää itseruskettavia pitkin päivää - yöllä niitä ei huomaakaan nukkuessa ja aamulla voi mennä suihkuun tavalliseen tapaan. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^