Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tärppinä superkosteuttava kasvovesi - tai siis hoitovesi | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tärppinä superkosteuttava kasvovesi - tai siis hoitovesi

Osa hoitovesistä saatu blogin kautta, *mainoslinkki


Korealaisen ihonhoidon buumin myötä kasvojen hoitovedet ova hiipineet pikku hiljaa kosmetiikkahyllyille. Äkkiseltään hoitovesi voi kuulostaa ihonhoidon luksusjutulta, jonka käyttö on monimutkaista ja kenties hyödytöntä, kun käytössä on jo se kasvovesi jolla pyyhkäistään nopeasti kasvot. Mutta ei. Hoitovesi on oikeasti aika kova juttu ihonhoidossa, ja hyvä niin.

Suomen leveyksillä kuitenkin kasvojen kosteutus pintaa syvemmältä tulee kyseeseen lähes vuoden ympäri - ei tarvinne mainita mitä talven kuivuus, kevään katupölyt ja ilmastoinnit tekevät iholle. 

Olen ottanut viimeisen vuoden sisällä tehokosteuttavat kasvovedet ja hoitovedet tehokäyttöön ihonhoidossa, joka on vaikuttanut pintakuivan ihoni hoitoon enemmän kuin mikään muu moneen vuoteen. Kaukana ovat ne ajat jolloin kasvovedellä viimeisteltiin  ihon puhdistus ja tuotetta käytettiin mahdollisimman säästeliäästi vanulapun kautta!

Kosteutta sitovien kasvovesien ja hoitovesien tarkoitus on ihonhoidossa mitä parhain: hoitovesi sitoo iholle kosteutta, valmistelee ihon vastaanottavaksi seuraaville hoitotuotteille ja hoitaa, rauhoittaa ja tasapainottaa tarpeen ja tuotteen mukaan. Jos siis ihoa haluaa kosteuttaa pitkäjänteisesti, pelkkä kosteusvoide kuivalle iholle harvoin riittää, sillä kasvovesi/hoitovesi on se kosteutus, jonka kasvovoide lukitsee.

Valitsin nyt muutaman suosikkini erityisen kosteuttavista kasvovesistä tai hoitovesistä, joilla on sama funktio, mutta tuotetyypin nimeäminen vaihtelee. 

luonnonkosmetiikan hoitovesi

Ja siis mikä hoitovesi? 

Ihan lyhyesti: kasvojen puhdistuksen jälkeen käytettävä hoitotuote, joka levitetään kasvoille ennen seerumia ja kasvovoidetta aamuin illoin. Hoitovesi ei korvaa kosteusvoidetta, mutta antaa iholle hyvän kosteusboostin ja on pullollaan kosteutta säilyttäviä ainesosia. Hoitovettä kannattaa tehokosteuttaumisen vuoksi kerrostaa iholle, ja sen koostumus on kasvovettä geelimäisempää. Hoitovesi levittyy tehokkaimmin suoraan käsin, jotta pisaraakaan ei menisi hukkaan.


Vinkit kosteuttavista, luonnollisista ja vegaanisista hoitovesistä


BTB13 Sensitive Facial Toner -hoitovesi

Hieman geelimäinen BTB13 -hoitovesi on herkän ihon hoitotuote jota suositellaan myös atooppiselle iholle. Tuotteen tähtiainesosat ovat antioksidanttipitoinen ruusunmarjauute, ihon hyvinvointia tukevat prebiootit ja BTB13 -patenttiyhdiste. 

BTB13 on ammattikosmetiikan sarja etenkin ärtyneelle ja herkälle iholle, ja kliinisten näköisten purkkien sisältö on täyttä priimaa. Hoitovesi on ihanan geelimäistä ja se on rauhoittanut punoittavaa ja tulehtunutta ihoa, eikä koostumus ole tippaakaan lähmäinen.

Kotimainen BTB13 ei ole virallisesti luonnonkosmetiikkaa sertifikaatilla, sillä itse BTB13-patentoitu yhdiste on ei ole luonnonkosmetiikkaa. Tuotesarja tulee kuitenkin luonnonkosmetiikan tehtailija Naviterin toimesta, ja yhdiste ei ole mitään "synteettistä myrkkyä", vaan läpäisee oman ekotutkani hyvin. Sain hoitovesipurkin kokeilemani BTB13 -kasvohoidon yhteydessä.


Unna Nordic - Varpu hoitovesi

Unna Nordic on aivan huippuhyvä uusi kotimainen luonnonkosmetiikan sarja, jonka tuotteista löydän kerta toisensa jälkeen timanttisia yksilöitä. Unnan Varpu -hoitovesi sisältää ihon puolustuskykyä boostaavia prebiootteja ja ihoa uudistavaa granaattiomenan uutetta.

Unna Nordicin Varpu -hoitovesi on erinomainen pintakuivalle iholleni kerrostettuna, ja tuote vaikuttaa sekä kuivan että ikääntyvän (eli 25 + ) ihon kosteusboosterilta. Koostumus on luontevan geelimäinen, iholle tasoittuva ja miedon raikkaan tuoksuva. Povaan tästä kestosuosikkiani! Unnan toinen, Havu-hoitovesi on hieman kevyempi ja kuivarasvaiselle iholle sopivampi.

Sain Unnan kasvoveden Kauneushilla -yrittäjä Minnalta, joka on kehittänyt itse Unna-kosmetiikkasarjaa Naviterin kanssa. Unnan jälleenmyyjät näet täältä.

hoitovesi patyka

Patyka Soothing Milky Toner 

Ranskalainen luonnonkosmetiikan ihana Patyka -sarja on julkaissut uusia ja huomattavasti aiempaa edullisempia tuotteita, joista *Soothing Milky Toner on selkeästi hoitovesivaikutteinen. Kermaisen täyteläinen kasvovesi  kosteuttaa ja rauhoittaa: aloe vera, malvankukkauute ja jojobaesterit hoitavat lempeän kosteutuksen. Kasvovesi on ihanan pehmentävä, etenkin (pinta)kuivalle iholle sopiva.

Patykan tuotteissa on aina pieni luksusviboja, joka näkyy täydellisessä koostumuksessa ja erottuvassa kukkaistuoksussa. Suosittelen Patykaa, jos haluat käyttää luonnonkosmetiikkaa mutta et halua luopua tavanomaisen kosmetiikan koostumuksista ja tuotetunnusta. 

Patykan uudistuneet tuotteet näet kaikki esim. *Jolien valikoimasta.


BYBI Beauty Mega Mist - hyaluronihappokasvovesien klassikko

Olen hehkuttanut BYBIn Mega Mistiä jo aiemmin keväällä, mutta kerta kiellon päälle: tämä pieni punainen suihkepullo on ihon kosteuttamisen sankareita pullollaan. Hyaluronihappo sitoo kosteutta jopa 1000 -kertaisen määrän, mutta koostumus on kepeä ja hyvin kosteusvoiteen alle imeytyvä.

BYBIn Mega Mist on käytännössä kasvovesi ja sen koostumus on ohut, mutta parhaat tehot tästä saa irti vielä kerrostamalla tai suihkimalla pitkin päivää ohuesti iholle. Luonnonkosmetiikkaa olevan Mega Mistin voit hankkia *esim. Twistben verkkokaupasta. 


Ja vinkkinä vielä yksi kotimainen suosikkini hoitovesistä


Kotimaisen luonnonkosmetiikkasarja Senjan hoitovesi on kerännyt jo pienen fanijoukon enkä ihmettele, sillä koivunmahlapohjainen kasvovesi on huippuhyvä kosteuttamaan kuivuuteen taipuvaista ihoa.

Lue aiempi kirjoitukseni Senja Cosmetics -kosmetiikasta ja kokemuksiani Senjan hoitovedestä linkin takaa!


Käytätkö sinä hoitovettä ihonhoidossa? Kerro suosikkisi kommenteissa!

Kommentit

 1. Todellakin käytän Whamisan normaalille iholle tarkoitettu on mun ehdoton lemppari, mutta myös Senjan hoitovesi on todella ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut myös yksi Whamisan hoitovesi ja tykkäsin kyllä! Senjan hoitovesi on kyllä to-della erinomainen. :)

   Poista
 2. Whamisa on mullakin nyt käytössä mutta seuraavaksi haluan kokeilla jotain kotimaista, koska on tullut niin paljon upeita merkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whamisa on ihana sarja, mutta viime aikoina kotimainen kosmetiikka on noussut aivan uusiin sfääreihin. Suosittelen Unnaa tai Senjaa! :)

   Poista
 3. Mä sain eilen Unnan hoitovedet Hillasta testiin, joten nyt alkaa niihin tutustuminen :) Odotukset on korkealla tietty :D Patyka multa löytyy myös, täytyy sekin korkata pian. Kasvoveden ja hoitovesien länträily on mulle ihonhoidossa ihan must! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tykkäät Unnasta vähintään yhtä paljon kun mä! :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^