Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kolme vinkkiä matkakosmetiikan pakkaamiseen | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kolme vinkkiä matkakosmetiikan pakkaamiseen

kuvien tuotteet on saatu blogin kautta
linkit ovat mainoslinkkejä


Kosmetiikan pakkaus matkalle oli minulle ennen pienen stressin paikka, mutta nykyään saan koottua reissulle tarvittavat purkit jo kymmenessä minuutissa.

Kosmetiikkanörtteily ei tarkoita sitä, että pakkaisin kaiken mahdollisen mukaan, vaan pikemminkin sitä, että tunnistan useiden testauskokemusten jälkeen ne parhaimmat kosmetiikat, jotka minimalismin hengessä kannattaa ottaa mukaan.

Reissasin aiemmassa työssäni paljon eri puolella Suomea, ja pakkasin tavaroita monesti  alle päivän varoitusajalla. Hotellireissaaminen opetti ainakin fiksun pakkaamisen taidon, jolloin en halunnut käyttää turhaa aikaa siihen, kuinka pakkaan kosmetiikan matkalle.

 Nyt kun pitkästä aikaa kävin ihan lomareissulla, päätin koota omat pakkausvinkkini.

Vietin äitienpäiväviikonlopun Liettuan Vilnassa, joka yllätti todella positiivisesti. Kukaan ei kertonut, että kyseessä ei ole mikään Tallinna 2.0, vaan pikemminkin Pariisin ja Prahan astetta kompaktimpi versio.  Kaunista arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä ihastellessa sain jalkapohjani kivistäville rakoille. En matkustanut Vilnaan vegaaniruoan perässä, mutta kaupungista löytyi myös ihania vegaaniravintoloita.


Vinkit kosmetiikan pakkaamiseen matkalle


1. Älä karsi tärkeimmistä - tunne suosikkisi

Vinkki kuulostaa itsestäänselvältä, mutta olen haksahtanut tähän niin monta kertaa, että haluan vähintään kertoa omat kokemukseni. Kosmetiikan pakkaaminen matkalle on vähän nollasummapeliä, mutta liika minimalismi kostautuu. Matkalla en tarvitse montaa eri luomiväriä, mutta ihonhoidon perustuotteiden puuttuminen pilaa reissun.

Enhän parin päivän matkalla tarvitse aurinkosuojaa, vakiokasvovoidettani tai päivittäistä kasvovettäni...? Hmm joo ei. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen kohteessa joutunut hankkimaan korvaavan purkin, kun olen pihistellyt vaikkapa kasvoveden pakkamisessa.

Mietin nykyään aina matkalle pakatessa, mitä tuotteita käytän joka päivä pitääkseni ihon hyvässä kunnossa, ja otan ne tärkeimmät mukaan, vaikka sitten matkakokoisena. Matkalla en halua stressata siitä, kiristääkö iho kuivuuttaan, uskallanko oleskella auringossa tai sitä, miksi jätin lempparihuulipunan kotiin ja meikki näytää valjulta. 2. Suosi muuta(kin) kuin nestemäistä kosmetiikkaa

Kun nestemäinen kosmetiikka on pitkälti vakiintunut ensimmäinen valinta, on jännä huomata, kuinka monet tuotteet saa vaikka jauhemaisena tai kiinteänä. Muut kuin nestemäiset kosmetiikat ovat nyrkkisääntönä kevyempiä kantaa missä vain kulkuvälineessä.

Kiinteistä shampoopaloista tulee ensimmäisenä mieleen Lush, mutta myös mm. kotimainen Carita Cosmetiikka tekee ässähyviä palashampoita. Ja löytyypä nykyään myös kiinteitä hoitoaineita! Matkalle tosin pakkasin mukaan huippuhyvän uuden löydön perinteisessä testerikoossa, luonnonkosmetiikkamerkki Innersensen värjättyjen hiusten hoitoaineen.

Deodorantin voi niin ikään sujauttaa mukaan jauhemaisena, jolloin sitä ei lasketa nesteeksi ja samaa purkkia voi käyttää hyvin vaikka kaksi eri ihmistä. The OHM Collectionin deot ovat huippuhyviä tähän tarkoitukseen. 

Ja meikkipohjista tietenkin mineraalimeikit ovat kepeitä, riittoisia ja riittävät siltänään koko meikkipohjan tekoon, jolloin ne säästävät erikseen meikkivoiteen ja puuterin pakkaamisen. Itse pakkasin Vilnaan mukaan Flow kosmetiikan mineraalimeikkipuuterin.


Kuvassa on Lushin shampoopala ja kiinteä puhdistusaine.3. Harkitse tarkoin, korkkaatko uusia testerikokoja matkalla

Vähän kaikkialta kylkiäisenä mukaan tulevat pussitesterit ovat eittämättä käteviä, sillä niitä saa ison kasan reissuun kevyesti, eikä purkkeja tarvitse kantaa takaisin päin. Testereissä on kuitenkin pieni vaara, etenkin jos iho on herkkä tai helposti reagoiva, etkä ole käyttänyt testerituotteita vielä aiemmin. 

Kätevät testerit eivät nimittäin ole kovin käteviä, jos kasvot alkavat punoittamaan, kukkimaan tai ärtymään juuri korkatusta kosmetiikkatuotteesta, johon iho ei ole tottunut. Tämänkin olen oppinut kantapään kautta (terveisiä sinulle, ihanan kuuloinen luonnonmukainen kasvoöljy, jonka korkkasin matkalla helmikuussa 2018 ja sait aikaan rapuefektin). 

Mitkä ovat sinun parhaat kosmetiikan pakkausvinkit matkalle?

Kommentit

  1. Matkalle tosiaan kannattaa ottaa mukaan vain tuotteita, jotka on jo kotona havainnut hyviksi. Matkustaminen ihan kotimaassakin on muutenkin jo iholle stressaavaa, niin ei kyllä kannata lisätä stressiä uusilla tuotteilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä! Eikä tuu niin koti-ikävä kun on tutut tuotteet mukana. ;)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^