Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Parhaat luonnolliset ja vegaaniset aurinkosuojat vartalolle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Parhaat luonnolliset ja vegaaniset aurinkosuojat vartalolle

Aurinkovoiteet on saatu blogin kautta
Linkit ovat mainoslinkkejä


Toiveikkaana voisi suunnata ajatuksia jo kesän tärkeimpään kosmetiikkaan, eli luonnonkosmetiikan aurinkosuojiin! Eiköhän ne takatalvet tänäkin kesänä hellitä sen verran, että kaulahuivit ja pitkät hihat saa edes hetkeksi unohtaa. 

Kirjoitin aiemmin jo oman postauksen parhaista luonnonkosmetiikan kasvojen aurinkosuojista,  jonka voit lukea täältä. Nyt napsin parhaat päältä luonnonkosmetiikan vegaanisista aurinkosuojista, joissa on sekä UVA-että UVB-suojat, ja  joita voit hankkia helposti Suomesta.

Nyrkkisääntönä luonnonkosmetiikan aurinkosuojat eli fysikaaliset aurinkosuojat eroavat synteettisistä "kaupan aurinkorasvoista" etenkin koostumuksen ja ainesosiensa puolesta. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat eivät "imeydy" iholle,  vaan heijastavat auringonsäteet iholta pois, eivätkä sisällä kemiallisista aurinkosuojista tuttuja yleisimmin vesistöjä rasittavia ja allergisoivia ainesosia, kuten mediassa puhuttua oktokryleeniä. Puhumattakaan eläinkokeettomista ja vegaanisista vaihtoehdoista, joita nimen omaan löytyy luonnollisten aurinkovoiteiden puolelta enemmän. 

Ja kuten luonnonkosmetiikkaa pidempään käyttäneet tietävät, luonnollisten aurinkovoiteiden "vitsaus" on  pitkään ollut se, että ne voivat jättää ihoon vaalean tai valkoisen pinnan, koska ne eivät imeydy varsinaisesti ihoon. Mutta, tuotekehityksessä on otettu valtavia harppauksia, eikä nykyään tarvitse puhua samassa lauseessa muumi-ihosta ja luonnollisista aurinkovoiteista. Kun tietää mistä etsiä, kropalle nimittäin löytyy miellyttäviä, iholle ilman vaaleita jälkiä asettuvia ja huomaamattomia luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita. Ja nyt esittelen niistä kesän tärpit!
Pikakertaus luonnonkosmetiikan aurinkovoiteisiin


- koska fysikaaliset (eli luonnonkosmetiikan) aurinkovoiteet eivät imeydy iholle vaan heijastavat säteet iholta pois, niiden suojaava vaikutus alkaa välittömästi levittämisestä
 - luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet kannattaa aina levittää huolellisesti, eikä säikähtää purkista tulevaa vaaleaa tai keltapohjaista sävyä
- parhaiten aurinkovoiteen saa iholta pestyä, kun käyttää apuna suihkugeeliä ja / tai kuorinta-ainetta tai -kinnasta
-  nyrkkisääntönä isommat suojakertoimet (SPF 30+) tarkoittavat täyteläisempää ja "paksumpaa" koostumusta kuin pienemmän suojakertoimen voiteet

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat vartalolle 

Algamaris - aurinkovoiteet eri suojakertoimilla koko perheelleSpray SPF 30 

Kun puhutaan helposti lähestyttävistä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista, Algamaris on se merkki, joka on nostanut standardit parin viime vuoden aikana kattoon. Algamariksen aurinkovoiteissa on miellyttävät vedenkestävät koostumukset, hyvät suojakertoimet (jopa sinne SPF50 saakka) ja paljon valinnanvaraa tuotetyypeissä. Osa tuotteista on hajusteettomia, useammassa on mieto kookoksen ja vaniljan tuoksu, joka on kaukana luonnonkosmetiikan perinteisen yrttimäisistä aromeista.

Algamaris on tänä vuonna uusinut hieman pakkauksiaan ja koostumuksiaan - esimerkiksi suihkemaiset aurinkosuojat ovat nykyään 100 millin pulloissa, eli sopivia sujauttaa matkalle mukaan.

Varustaudunkin kesään kätevällä suihkemaisella Algamariksen SPF 30 -spraylla, jota suosittelen etenkin sinulle, joka etsit perinteisiä voiteita kepeämpää koostumusta ja vahvaa suojakerrointa samassa paketissa. Suihkemainen aurinkosuoja on koostumukseltaan maitomaisen kevyt ja iholla puolimattainen, ei lainkaan "voiteen tuntuinen" tai rasvainen. Vaikka kyseessä on spray, se kannattaa levittää silti vielä käsin, sillä suoraan purkista voide näyttää valkoiselta, mutta hälvenee iholle smoothisti ja huomaamatomaksi. 

Algamariksen aurinkovoiteet ovat lähes kaikki vegaanisia (paitsi aurinkovoide -stick ja after sun) ja niillä on ekosertifikaatti Ecocert. Algamariksen aurinkotuotteita löytyy niin kasvoille, kropalle kuin huulillekin, ja koko valikoiman näet täältä verkkokaupasta.


Biosolis Melt in Cream  -  ja muut iholle sulavasti asettuvat aurinkovoiteet

Biosoliksen aurinkovoiteet kilpailevat koostumuksensa, miellyttävyytensä ja tehojensa puolesta aivan Algamariksen kanssa samoilla linjoilla. Kallistun makuasioisssa hitusen enemmän Algamariksen tuoksujen puolelle - Biosoliksen tuotteissa on pieni kukkainen tuoksu ja tykkään itse enemmän Algamariksen makean vaniljaisesta tuoksusta.

Jo parina kesänä olen käyttänyt viimeistä pisaraa myöten loppuun Biosoliksen vakkaripurkkini. Melt in -aurinkosuojavoide sulaa iholle nimensä veroisesti, todella kepeästi ja öljymäisesti - ja ilman valkoisuutta tai mitään lähmäisyyttä tietenkään.

Olen tykännyt myös Biosoliksen SPF 20 -aurinkosuojaöljystä, joka ei suinkaan ole paksun öljymäistä tai raskasta, mutta antaa iholle kivan pienen hehkun - ja todellakin ilman mitään valkoisuutta.

Kaikki Biosoliksen aurinkotuotteet näet täältä verkkokaupasta. Biosoliksen tuotteista suurin osa on vegaanisia  (paitsi Face Cream, itseruskettava ja After Sun) ja sarjalla on ekosertifikaateista Ecocert.


Uudistunut ja aina yhtä luotettava -  Lavera Sensitive Sun SPF 30  

Luonnonkosmetiikan grand old -sarja Laveran tänä keväänä uusittu aurinkovoide on varustettu korkealla suojakertoimella, hyvällä levittyvyydellä (lue: ei valkoisia jälkiä kuten edellisessä versiossa) ja vielä paremmalla hinta-laatusuhteella. 

Vedenkestävän aurinkosuojan koostumus on kermaista ja vartalovoidemaista, ja kun sen levittää huolella, se asettuu iholle ilman vaaleaa hehkua. Tuotteessa on tuttu laveramainen tuoksu, jossa on hennon kukkaista ja yrttistä vibaa (mutta ei pahaa!), sillä luonnonkosmetiikan tuotteeseen ei ole muutettu tai lisätty hajusteita. 

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa on plussana myös se, että ne oikeasti myös hoitavat ihoa. Laveran voiteen koostumus on formuloitu etenkin herkälle iholle, jossa mm. auringonkukka- ja avokadoöljyt hoitavat ihoa. 

Suurin osa Laveran kosmetiikasta on  tämän aurinkovoiteen tavoin vegaanista, ja tällaiset tuotteet tunnistaa Vegan-sertifikaatista. Laveralla on lisäksi luonnonkosmetiikan sertifikaatti.

Esim. maahantuojan verkkokaupassa Laveran uusi aurinkovoide on 23,70 euroa.


Atopik SPF 30 -suihke - kotimaista luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

On mahtavaa, että kovassa nosteessa oleva kotimainen luonnonkosmetiikka ottaa osaa kesän aurinkovoide-geimeihin. Atopik on tietooni ainoa suomalainen luonnonkosmetiikan valmistaja, jolla on myös vartalolle tarkoitettu aurinkovoide.

Vartalosuihkeet ovat nyrkkisääntönä kevyempiä koostumukseltaan kuin voidemaiset aurinkosuojat, ja Atopikin SPF-suihke onkin miellyttävän maitomaista, joka tuntuu iholla kevyen kasvovoiteen tapaisena.  Plussaa siis erinomaisen ohuesta koostumuksesta, ja samalla korkeasta suojasta.

 Atopikin SPF -vartalosuihke on muita postauksen voiteita koostumukseltaan vaaleampi, joten voide kannattaa levittää huolellisesti käsien kautta, jotta se asettuu iholle tasaisesti.

Tuote on lähes tuoksuton ja formuloitu herkän ihon tarpeisiin, ja ainesosissa on tuttuun tapaan ihoa rauhoittavaa kaurauutetta.

Atopikin kaikki tuotteet ovat vegaanisia, Leaping Bunny- ja Fi-Natura -sertifioituja. Viimeksi mainittu on kotimainen luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Atopikin tuotteita myydään apteekeissa eri puolilla Suomea.


Aurinkovoiteet: Algamaris SPF 30 Spray, Lavera SPF 30, Biosolis Melt in, Atopik SPF 30 spray


Kommentit

  1. Algamarisin SPF30 on mun moni vuotinen lemppari, jonka jopa nirso mies kelpuuttaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^