Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paras palashampoo löytyy läheltä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paras palashampoo löytyy läheltä

Kaupallinen yhteistyö: Carita Cosmetiikka


Luonnonkosmetiikan shampoopalat ovat ansaitusti ekologisimpia kosmetiikan tuotteita, mitä on olemassa. Shampoopala kestää käytössä kymmeniä kertoja pidempään kuin nestemäinen shampoo, eikä se jätä muovista pakkausjätettä, joten se on sekä kukkarolle että ympäristölle fiksu valinta.

Minulla onkin ilo esitellä pitkän etsintäni jälkeen palashampoo, joka täyttää kaikki toiveeni oikeasti toimivasta, vegaanisesta ja ekologisesta shampoosta. Kotimainen Carita Cosmetiikka valmistaa palashampoita, jotka ovat sekä tehokkaasti peseviä, ainesosiltaan hoitavia että aiempaan hiustenpesurutiiniin helposti sopivia. Ja hinnaltaan fiksuja: esim. Carita Cosmetiikan verkkokaupassa palashampoot ovat alle 10 euroa kappale.

Luonnonkosmetiikan shampoopalat ovat aivan loistava idea, mutta itselläni niihin liittyi ennen tätä vuotta ja Carita Cosmetiikan shampoopaloja yksi mutta, jonka vuoksi pidin kevyen 9 vuoden tauon niiden käytöstä. Ensimmäinen luonnonkosmetiikan palashampookokeiluni päätyi nimittäin sinnikkäästä ohjeiden noudattamisesta huolimatta siihen, että hiukseni muuttuivat uskomattoman rasvaisen näköisiksi ja lähmäisiksi. Nyttemmin ymmärrän, että palashampoiden ainesosat, koostumukset ja tuotekehitys muuttuu, ja niitä minullekin sopivia vaihtoehtoja on.

paras palashampoo

Carita Cosmetiikka - kotimaiset zero waste-shampoopalat 

  • valmistetaan käsin Suomessa: kaikki Carita Cosmetiikan palashampoot ovat vegaanista, eläinkokeetonta luonnonkosmetiikka - ja vieläpä ilman palmuöljyä
  • käytetään tavallisen shampoon tavoin: hiero palaa hiuksiin suoraan tai käsien kautta, vaahdota ja huuhtele 
  • eivät vaadi erikoishoitoaineita, sillä eivät jätä hiuksia tahmaisiksi (kuten jotkin shampoopalat), mutta moni suosii palashampoon kanssa etikkahuuhdetta hiuksille
  • en itse tarvinnut näihin erillistä totuttelua, mutta jos siirryt suoraan synteettisistä shampoista, kannattaa pestä hiukset ennen palashampoopesun aloittamista syväpuhdistavalla shampoolla
  • shampoopala kuluu hitaasti, joten se kestää käytössä kymmeniä kertoja pidempään kuin nestemäinen shampoo
  • muovitonta kosmetiikkaa: pahvipakkaukset voi kierrättää eikä shampoosta jää lopussa mitään pakkausta

ekologinen palashampooCarita Cosmetiikan shampoopalojen ainesosat alkavat saippuoiduilla kookos- ja oliiviöljyllä, jonka jälkeen joka shampoissa on  mm. kosteuttavaa sheavoita ja vaihtelevasti eri kasviperäisiä ainesosia. Äkkiseltään voisi luulla että öljyt rasvoittavat hiusta, mutta shampoot vaahtoavat ja pesevät hiukset hyvin puhtaaksi. Monessa shampoopalassa on myös olutta, joka tuuheuttaa hiuksia - yksikään shampoista ei jätä hiuksia latteiksi.

Olen myös huomannut, että palashampoopesujen aikana hiuspohjani ärtymys ja kutina on hävinnyt,  josta uskallan kiittää hoitavaa shampoopohjaa. Vaikka pesutehot ovat hyvät, ne eivät rasita hiuspohjaa,Valkosavi-shampoopala: hellävarainen ja rauhoittava normaaleille ja kuiville hiuksille 

Valkosavi on Carita Cosmetiikan shampoopaloista hellävaraisin ja miedoimmin pesevä, eli etenkin kuivalle hiuspohjalle sopiva. Shampoo vaahtoaa aavistuksen vähemmän kuin muut Caritan shampoopalat. Kaoliini (eli se valkoinen  savi) on herkän ja kuivan ihon ainesosa, joka rauhoittaa ja puhdistaa hellävaraisesti ilman kuivattavaa efektiä. Eteeristen öljyjen eukalyptus-teepuu-sitruuna-greippi -setti tuovat shampoolle tuoksuvan ja luontaista hiusten kiiltoa boostavan lisän.

Koska hiuspohjani on enemmän rasvoittuva kuin kuiva, pesevämpi shampoo on minulle parempi valinta. Suosittelen kuitenkin tsekkaamaan Valkosavi-shampoopalan, jos etsit hyvin hoitavaa ja hellävaraista shampoopesua.

Nokkonen-shampoopala: normaaleille ja rasvoittuville hiuksille
Nokkosshampoopala on mainio shampoo hiuksille, jotka kaipaavat toistuvaa pesua. Pesuteho on nappivalinta etenkin rasvoittuville hiuksille, eikä shampoo ime hiusten kosteutta itseensä.

Nokkonen on tunnetusti rasvoittuvien hiusten ainesosa, jonka myös kerrotaan tasapainottavan hiuspohjan talintuotantoa. Shampoopala pesee miedosti vaahdoten, mutta ei ime hiuksia kuivan natisevaksi, jolloin lopputuloksena on hyvin puhtaat ja ilmavat hiukset. Jos hiukset ovat hyvin rasvoittuvat, suosittelen vaahdottamaan hiukset kahteen kertaan. 

Käsin kerätyn kotimaisen nokkosen ohella shampoopalassa on mm. tuuheuttavaa olutta ja himalajansuolaa. Shampoopala sopii myös tuoksuherkille, sillä se on kokonaan tuoksuton.

zero waste shampoot


Vihreä savi -shampoopala: tehokkaasti pesevä shampoo rasvoittuville hiuksille 

Se mitä pelkäsin shampoopaloissa (turhaan), oli niiden tehokkuus pestä hiukset oikeasti puhtaiksi. Kaikki Carita Cosmetiikan shampoopalat pesevät hiukset erinomaisesti, mutta hiuslaadulleni parhaiten sopii se kaikista tehokkaimmin pesevä, eli Vihreä savi-shampoo.

Tämä shampoo pesee hiukset ihanan ilmavaksi ja aavistuksen tuuheammaksi! Vihreää savea, olutta ja raikkaita eteerisiä öljyjä sisältävä Vihreä savi -shampoopala on Caritan valikoimasta se pesevin valinta. Nokkosshampoo tulee hyvänä kakkosena pesevyydesään.

Shampoo sopii luonnollisesti rasvoittuville hiuksille toistuvaan pesuun. Pesevin shampoo ei tee hiuksista nitisevän kuivia, mutta käytän aina pesun jälkeen hoitoainetta, joka kosteuttaa ja auttaa selvittämään hiuksia.

Vihreä savi -shampoopala on kulunut jo kuopalle minulla - ehdoton suosikkini! 


Merilevä-shampoopala: normaaleille hiuksille ja herkälle hiuspohjalle

Merilevä-shampoopala: shampoo normaaleille hiuksille ja herkälle hiuspohjalle
Luonnollisesti tuuheuttavaa ja hiuspohjaa uudistavaa merilevää sisältävä shampoopala on hyvä esimerkki koko perheen luottoshampoosta. Hyvä pesuteho, mieto vaahtoavuus ja aavistuksen tuuheuttava shampoo toimii monella hiustyypillä. 

Siinä missä monessa Caritan shampoopalassa on mieto yrttinen tuoksu, Merilevä-shampoo on tuoksuton.


Turve-shampoopala: hoitava shampoo käsitellyille hiuksille
LehtoPeat® -turvetta sisältävä shampoopala on porukan hoitavin shampoo, joka pesee hiukset lempeästi siten, että niihin ei jää lainkaan karheaa tai takkuista tunnetta.

 Shampoo on erinomainen valinta herkälle ja käsitellylle hiuslaadulle, ja kaikille, jotka haluavat puhdistavan mutta hellävaraisen pesutuloksen. Turve tunnetaan luonnon ihmeaineena, joka rauhoittaa kutiavaa, punoittavaa ja ärtynyttä hipiää. Shampoossa on lisäksi kauraöljyä, joka on tehokas ihoärsytysten rauhoittaja.

Shampoon pesutuntuma onkin hiuksilla jopa vähän "liukuva", ei tippaakaan karhentava tai takuttava, vaan toden totta - hoitava.

Myös Turve-palashampoo on tuoksuton.

luonnonkosmetiikan shampoo


Carita Cosmetiikan shampoopalat ovat alle 10 euroa Carita Cosmetiikan omassa verkkokaupassa. 

Shampoopaloja on myynnissä monessa luonnonkosmetiikkaa myyvässä kaupassa ja verkossa - katso lista jälleenmyyjistä ja verkkokaupoista täältä. Carita Cosmetiikka valmistaa myös mm. hoitoainepaloja, suolasaippuoita ja vegaanisia deodorantteja.

Shampoopaloja ja muita Carita Cosmetiikan tuotteita löydät myös esimerkiksi *House of Organicin valikoimasta. (mainoslinkki)


Miltä palashampoo vaikuttaa? Onko sinulla kokemuksia shampoopaloista?

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^