Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset vaatteet vastuullisesti | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset vaatteet vastuullisesti

Sisältää mainoslinkkejä* ja pr-näytteitä

Mistä vegaani ostaa vaatteensa? Siinä missä vegaaninen ruoka on tuttu juttu, vegaaniset vaatteet saavat myös kuhinaa keskustelupalstoille - eläineettisiä valintoja voi tehdä myös vaateostoksilla, oli sitten itse vegaani tai jotain muuta. Tässä postauksessa kerron suosikkini siihen, mistä voit hankkia vastuullisia vegaanisia vaatteita Suomesta.

Vegaaninen ja vastuullinen vaatetus on noussut viime vuosina kasvavaksi trendiksi, eikä vähiten siitä syystä, että moderni vaateteollisuus ei ole kestävällä pohjalla. Kuten tiedämme, pikamuoti rasittaa ympäristöä lähes lentomatkailun tavoin, työolosuhteissa olisi petrattavaa eikä eläinperäisten materiaalien tuotanto ole järin eettistä. Tässä postauksessa syvennymme kuitenkin vaateteollisuuden yksityiskohtien sijaan vinkkeihin siitä, mistä vastuullisia ja vegaanisia  vaatteita voi hankkia Suomesta. 

Vaatteiden eettisyyttä voi puntaroida monesta lähtökohdasta, mutta itse painotan vaatevalinnoissani aina vegaanisia vaatteita. Ja samanaikaisesti sellaisia, joiden tuotanto-olot kestävät läpinäkyvyyttä muutenkin. Vaatekaappini ei ole täydellisen vastuullinen, mutta olen haastanut itseni kuluttamaan fiksummin sitä kohti, käyttämään loppuun ja ostamaan vähemmän.

vegaanin vaatteet kootusti

Mitä ovat vegaaniset vaatteet? 

Vegaaniset vaatteet eivät sisällä mitään eläinperäistä, kuten
 • nahkaa
 • turkista
 • silkkiä
 • villaa
 • merinovillaa
 • mohairia
 • alpakkaa tai muutakaan eläimen karvasta tai turkista peräisin olevaa 

Vegaanisia vaatteiden materiaaleja on siis pilvin pimein, kuten puuvillaa, pellavaa ja lyocellia. Ja onpa markkinoille tullut myös laukkuja kierrätysmuovista ja kenkiä ananaksesta tehdystä nahasta!

Vegaanisia vaatteita voit löytää ihan tavan kaupoista, mutta  vinkkaan  suosikkejani sellaisista vaatekaupoista ja tuotemerkeistä, jotka keskittyvät koko tuotannon vastuullisuuteen. Moni vegaanisia tuotteita suosiva haluaa luonnollisesti tukea myös kokonaisvaltaisesti eettisiä vaatteita, kuten kestävästi, reilusti ja ympäristöystävällisemmin tuotettuja vaatteita.

Kokosin listalle parhaat vinkkini paikoista, jotka kannattaa kurkata, kun etsii kestävästi tuotettuja vegaanisia vaatteita. Kerrothan omat suosikkisi kommenttikenttään!

Kaikki listan kaupat eivät ole koko valikoimaltaan vegaanisia, mutta näistä kaupoista löydät helposti vastuullisia  vegaanisia vaatteita.

Vegaaniset vaatteet, kengät ja asusteet: vinkit vastuullisille vaateostoksille


Kotimainen yhden naisen yritys, jonka valikoimassa vegaaniset vaatteet ovat isosti esillä: verkkokaupasta löydät mm. reilun kaupan mekkoja, People Treen vaatteita ja Eco Vegan Shoes -kenkiä. Valikoima on piirua vaille kokonaan vegaaninen (lukuunottamatta paria mekkoa). Erikoisuutena ovat vintage-henkiset superkauniit mekot ja asusteet! 

Kirjoitin aiemmin kokemuksiani valikoiman Eco Vegan Shoes -kengistä: vegaaniset kengät nilkkurityyliin.


Helsingissä kivijalkaliikettä ja netissä verkkokauppaa pitävä Kind of Green tarjoilee vegaanista ja vastuullista katumuotia kengistä farkkuihin. Tsekkaa etenkin eettisesti valmistetut reput, ekologiset farkut, luomupuuvillaiset printti-t-paidat ja vegaaniset kengät! 

Ja mikä parasta - koko Kind of Greenin valikoima on vegaaninen.

Kuvien musta t-paita ja korvakorut on saatu Kind of Greeniltä.Pure Wasten vaatteet tehdään kokonaan kierrätetystä tekstiilistä, mikä onkin ympäristölle iso ekoteko, sillä näin materiaaleja voidaan hyödyntää mahdollisimman pitkään ja välttyä uuden tuotannon päästöiltä. Pure Wasten valikoimassa on pitkälti hyviä perusvaatteita kotiin ja kylään: t-paitoja, collegeita, huppareita ja kangaskasseja. Puuvillavaatteet ovat tietenkin myös vegaanisia vaatteita.Tähän postaukseen voisi listata useampia vastuullisia vaatemerkkejä, tai sitten voin mainita vain Weecosin, joka kokoaa yhteen kymmeniä vastuullisten vaatteiden ja asusteiden tuotemerkkiä. Valikoimaa löydätkin kestävistä uimapuvuista lähtien! 

Tsekkaa vaatteista esim. ylijäämämateriaaleja hyödyntävä kokonaan vegaaninen Mahla Clothing*, edullinen Puuvillatehdas*, kotimaisen rennon muodin osaaja Papu* sekä reilun kaupan vaatteita  ja ekologisia alusvaatteita tekevä People Tree.* Suosittelen kurkkaamaan myös herkullisen kotimaisten korujen valikoiman!*

Weecosissa voit valikoida vegaaniset vaatteet ja asusteet klikkaamalla vegaani-täpän joka kategoriassa erikseen. Tästä voit lukaista mistä vaatteita vegaanille -postauksen, jossa esittelen tarkemmin Weecosin vinkkejäni.

luomupuuvillainen t-paita
Kuvan luomupuuvillainen t-paita ja koristeelliset korvikset ovat vegaanisen Kind of Greenin valikoimaa (tuotteet saatu).Nudge on Weecosin tavoin usean eri tuotemerkin ekologisen ja vastuullisen muodin, lifestylen ja asusteiden verkkokauppa (kivijalkamyymälä on Helsingissä). 

Kun hakusessa on eettisemmät ja ekologiset farkut, Nudgen Nudie Jeans on siihen hyvä kandidaatti: farkut ovat 100 % luomupuuvillaa ja merkki on sitoutunut läpinäkyvään tuotantoon Fair Wear Foundationin kautta. Ja mikä parasta, farkkujen nahkaiset muoviläpyskät on vaihdettu vegaanisiin paperisiin lappuihin - farkut ovat siis tätä nykyä vegaaniset! 

Nudgessa on myös valikoima vegaanisia kenkiä (huom, ihan kaikki kengät eivät ole vegaanisia Nudgessa).


Tamperelaisen Store of Hopen valikoima keskittyy reiluilla pelisäännöillä kestävästi tuotettuihin vaatteisiin, joita tehdään pitkälti pientuotantona kehittyvissä maissa. Valikoima on hurjan iso: eettisiä vaatteita löytyy mm. housuista, paidoista, mekoista ja koruista moneen makuun. Usea Store of Hopen vaate sopii vegaanille ja materiaalitiedot ovat selkeästi tuotetiedoissa esillä.
Uusi kotimainen verkkokauppa keskittyy vastuullisiin urheiluvaatteisiin - tällaista liikettä ollaankin odotettu! Weekendbeen valikoimasta vegaani löytää muun muassa luomupuuvillasta ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä sporttisia paitoja, trikoita ja lippiksiä.

Neulomo

Neulomo pääsee vastuulliselle listalleni siksi, että sen vaatteiden kotimaisuusaste on vähintään 85 %, mikä on superharvinaista nykypäivänä. Neulomon neulos valmistetaan Orivedellä, pesu ja värjäys tehdään Nivalassa ja painotyöt Aitoossa. Kokoonpanotyö tapahtuu joko Tallinnassa tai Kangasalla. Olen koukussa Marika-tunikoiden käytännöllisyyteen!

Palmroth 

Klassisen kotimaisen kenkävalmistajan sivuille on listattu oma osio vegaanisille kengille, jotka eivät sisällä mitään eläinperäistä. Kun etsit tyylikkäitä ja ajattomia popoja, katsasta nämä! Palmrothin kaikki kengät valmistetaan Euroopassa.

Pomar
Kotimainen Pomar valmistaa kenkänsä valvotusti virolaisilla tehtailla reiluin työehdoin, ja malliston vegaaniset kengät löydät helposti omasta kategoriastaan. Täältä voit lukea postaukseni Pomarin vegaanikengistä.


pomarin vegaaniset kengät
Pomarin vegaaniset Gore-tex-kävelykengät sopivat kesään ja talveen! Kengät on saatu Pomarilta.Veganpopot

Täysin vegaaninen kenkäkauppa, jonka valikoimassa on erilaisia vegaanisia kenkiä ja asusteita aina sandaaleista tennareihin. Huom. myymälä ja verkkokauppa suljetaan yrityksen Facebookissa ilmoittamien tietojen mukaan kesällä 2019.


Karma oli Suomen ensimmäinen verkkokauppa reilun kaupan vaatteille ja eettiselle muodille. Valikoimassa on mm. People Treen vaatteita, t-paitoja, mekkoja ja joogatrikoita. Verkkokaupassa on oma valikoima eettisiä vaatteita myös miehille. Löydät vegaaniset vaatteet helposti, sillä tuotetietoihin on merkattu vaatteissa käytetyt materiaalit.


Joko huomasit, että luonnonkosmetiikan verkkokaupan uusin aluevaltaus on eettisessä muodissa? Valikoima tulee vielä kasvamaan, mutta näin alkajaisiksi kestävän muodin valikoimassa on vegaanisia Votch -rannekelloja* ja Boody-alusvaatteita*.Kuten kaikkialla House of Organicissa, vegaaniset tuotteet on merkattu selkeästi tuotetietoihin.

Globe Hope 

Kotimainen Globe Hope on kestävän muodin edelläkävijä, jota ei voi listalta ohittaa. Koko valikoima ei ole vegaaninen, mutta vegaanisia vaatteita ja asusteita voi tsekkailla mm. pipojen, ekologisten laukkujen ja vaatteiden joukosta. Globe Hope hyödyntää tuotannossaan ylijäämäkankaita, joiden hyödyntäminen uudelleen on ympäristölle fiksu teko.

Kun hakusessasi on esimerkiksi kotimainen, lämmin ja vegaaninen pipo, tsekkaa turvevillasta tehty *Globe Hopen Hanki!


+ Nouseva tähti: *TAWAST Clothing on 2019 lanseerattu kotimainen, vegaaninen ja reiluja periaatteita noudattava vaatemerkki!

ASU:
T-paita ja korvikset on saatu vegaanisen katumuodin Kind of Green -verkkokaupalta.

Paita: Dedicated Lace -luomupuuvillapaita, suunniteltu Ruotsissa ja valmistettu valvotusti reilun kaupan periaatteita noudattaen Turkissa

Korvikset: Lavishy - nikkeli-ja lyijyvapaat, superkevyet ja moneen asuun sopivat korvikset!

t-paita luomupuuvillaaKommentit

 1. Tosi hyvä ja kattava postaus! En tiennyt ollenkaan että Pomar on kotimainen merkki, tuli kyllä ihan puun takaa! He ovat ylipäätään panostaneet mallistoihinsa lähivuosina entistä enemmän, joka on ollut kiva huomata.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mahtavaa kuulla, että postauksessa oli uutta tietoa. :) Pomarin nimikin taitaa tulla Pomarkusta, oppia ikä kaikki :)

   Poista
 2. Ihanat nuo korvikset! <3 Ei mulla muuta tällä erää :D

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^