Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

25 kysymystä ihonhoidostani | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

25 kysymystä ihonhoidostani

kuvien kosmetiikat on saatu blogin kautta
*mainoslinkki


Mitkä ovat viisi parasta kosmetiikan suosikkituotemerkkiäni? Tai se pahin moka, jonka mielestäni ihonhoidossa voi tehdä? Entä käytänkö itse aurinkosuojaa kasvoilla ympäri vuoden, kun SPF-tuotteista aina blogissani niin paasaan?

Vaikka rakastan lukea kysymys-vastaus -postauksia, teen niitä harvoin blogiini. Tällä kertaa tehdään pieni korjausliike, ja kurkataan ihonhoitoni perusteisiin 25 kysymyksen avulla.

25 kysymystä ihonhoidosta -blogihaasteen on alunperin keksinyt Lipstick Love -blogin Linda, jonka blogista kysymykset nappasin.

Vastaukset valottavat hyvin ihonhoitoni perusajatuksia, joiden kulmasta kirjoitan myös blogini tuotearvosteluja. Hyvää taustatietoa siis tuotearvostelujeni lukemiselle! Jännä juttu, miten vaikka kaksi vuotta sitten vastaukseni olisivat olleet osin ihan erilaisia, joten uutta tietoa on luvassa myös teille vakkarilukijoille.1. Mikä on ihotyyppisi?
Pintakuiva sekaiho. Ja aika todella pintakuiva, vaikka on kesä - kosmetologini näkee jo matkan päästä, milloin olen yhtään skipannut kosteuttavimpia tuotteita.

2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sellaista käyttämään?
No omg, todellakin. Toivottavasti kukaan ei tee sitä virhettä että alkaa käyttämään silmänympärysvoidetta yhtä vanhana kuin minä, eli 24-vuotiaana. Must-tuote jokaiselle meikkaajalle ja 25 + ikäiselle!

3. Ihonhoitotuote, josta et ikinä luopuisi?
Miksi vain yksi? No näin kesällä se olisi SPF-voide kasvoille, sillä kuten tiedämme, ilman SPF:ää kulkeminen on aika varma tapa huonontaa ihon kuntoa salakavalasti.

4. Mikä on mielestäsi tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi?
Kosteutus. Jota ennen on tehty huolellinen puhdistus. Kun tsekkaat kohdan yksi, tiedät miksi kosteutus on must - ilman kerrostettua kasvo- tai hoitovettä ja vähintään kosteusvoidetta iho on sen verran kuivakka, että kiristelee jo pelkkä ajatus.

5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa?
Jos korealaisella kosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikkaa, jonka ei tarvitse olla peräisin Koreasta, mutta periaatteiltaan korealaista, kyllä. Esimerkiksi kerrostettavat hoitovedet, ohuet voiteet ja kasvoöljyt ovat säännöllisessä käytössäni! Toki käytän myös korealaista korealaista satunnaisesti, kuten Whamisaa ja Aromaticaa.6. Käytätkö misellivesiä?
Käytän, jos sellainen sattuu olemaan kaapissa - haha, eli joo, misellivesi on hyvä meikittömälle naamalle aamupuhdistuksessa. Sillä eihän kukaan ole onnistunut poistamaan kaikkea meikkiä vain misellivedellä?

7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät?
Vaikka mitä!  Iltaisin mennään raskaansarjalaisen aineilla eli puhdistusöljyllä ja puhdistusmaidolla- tai vaahdolla ja mahdollisesti myös silmämeikinputsarilla. Aamuisin riittää joko pelkkä misellivesi tai puhdistusmaito.

8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi?
Käytän kasvoöljyä joka ilta osalle kasvoista ja kaulan alueella. *Laponie of Scandinavian kasvoöljy on yksi kestosuosikkejani - laadukas, riittoisa ja herkälle iholle sopiva.

9. Suositko ihonhoidossa enemmän "tavallista synteettistä" kosmetikkaa vai luonnonkosmetiikkaa?
Lähes kaikki ihonhoitotuotteeni ovat luonnonkosmetiikkaa, jota olen käyttänyt vuodesta 2010 saakka. Ehdoton en kuitenkaan ole, ja silloin tällöin käytän tavallista synteettistä kosmetiikkaa esim. puhdistustuotteissa.

10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden?
Käytän SPF-kasvovoidetta noin maaliskuusta lokakuulle. En ole maailman suurin ulkoilmaihminen - mutta haluan kulkea ulkosalla huoletta siten, ettei huoli uv-säteiden vaikutuksesta kalva mieltä.

11. Kuoritko kasvojesi ihoa? Kuinka usein ja millä tuotteilla?
Kuorinnasta on niin helppo luistaa, mutta koitan muistaa sen kerran viikkoon. Tällä hetkellä käytän Whamisan kuorintalappuja, Antipodesin kuorinta-ainetta ja ylijäämäkahvipavuista tehtyä *UpCirclen zero waste -kuorinta-ainetta vähän vaihdellen.12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa selektiivistä kosmetiikkaa vai jotain siltä väliltä?
Hintakategoria ei niinkään ohjaa ostopäätöksiäni (vaikka hullun kallista en osta), vaan laatu ja aiemmat hyvät kokemukset. Suurin osa tämänhetken ihonhoidon tuotteistani on hinnaltaan 15 - 50 euron tietämissä. Marketeista en tosin osta kosmetiikkaani osta, sillä harvoin käyn niissä.

13. Kuinka usein käytät kasvonaamioita?
Hävettävän harvoin, eli ehkä kerran kahteen viikkoon. Yritän parantaa tapojani, mutta kasvonaamio muistuu mieleen aina silloin, kun pitäisi olla jo nukkumassa.

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen?
Tämänhetkiset suosikkini, jotka ovat vakuuttaneet minut ja vakiinnuttaneet paikkansa ihonhoidossani ovat kotimainen Unna Nordic, aina yhtä toimiva Patyka, pitkän linjan luonnonkosmetiikan tuotesarja Neal's Yard Remedies, monelle tuttu Madara ja vähän yllättäen superedullinen *The Ordinary.

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?
Puhdistusaine, kasvovesi, kosteusvoide, silmänympärysvoide. Eli aika minimalistisesti mennään aamuisin! Joskus talvella lisään komboon seerumin. Linkin takaa voit lukea postaukseni tavanomaisesta ihonhoitorutiinistani ja siihen kuuluvista tuotteista.

16. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu illan ihonhoitorutiiniisi?
Kaksi puhdistustuotetta, satunnainen kuorinta, kasvo- tai hoitovesi, seerumi, kosteusvoide, kasvoöljy, silmänympärysvoide..Noin seitsemän tuotteen iltahoitorutiini on minulle ihan peruskauraa ja jokaiselle löytyy luontevasti paikkansa.

17. Käytätkö erillisiä naamioita esimerkiksi huulille tai silmänalusiholle?
Käytän samaa naamiota koko kasvoille, ja esimerkiksi huulten naamio kuulostaa minusta vähän hömpältä. Tuote voi toki toimia jollain toisella paremmin.

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidoissa? Jos käyt niin kuinka usein?
Käyn, ja suosittelen kaikille vähintään vuosittaista kosmetologikäyntiä, ikään ja ihonhoitoon katsomatta. Ilman kosmetologia en ikinä voisi parantaa ihonhoitorutiiniani, sillä ihoni tunteva kosmetologi osaa vinkata juuri siihen hetkeen sopivimmat tuotteet. Käyn noin 3 kuukauden välein kosmetologilla.19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa?
Hah, en sentään! Paitsi joskus nukahdan päikkäreille meikit naamassa, lasketaanko se?

20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä?
Kotimaisen *Murumurun C-vitamiiniseerumi on oiva kirkastava seerumi monelle ihotyypille, ja vuorottelen sitä *Evolven epäpuhtaan ihon seerumin kanssa.

21. Pahin moka, minkä ihonhoidossa voi mielestäsi tehdä?
Jättää iho hoitamatta tai korvata kaikki tuotteet jollain ihmeitä lupaavalla yhdellä hittituotteella, jota luultavasti ei alunperin ole edes tarkoitettu kosmetiikaksi.

22. Kärsitkö jostain sellaisesta iho-ongelmasta, mikä sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi?
No joo, pintakuivuus lasketaan tietysti tähän. Ei liian kuorivaa, puhdistavaa tai kuivattavaa tuotetta iholle!

23. Pidätkö kangasnaamioista eli sheet maskeista?
Käytän silloin tällöin biohajoavia sheet maskeja, ja ihoni tykkää kyllä - kosteus ei pääse haihtumaan iholta kankaan läpi.

24. Reagoiko ihosi koskaan uusiin tuotteisiin esim. ärsyyntymällä, näppylöillä tai muulla tavoin?
Tietenkin, kuten varmasti jokaisen iho joskus. Tämän vuoksi en koskaan pakkaa matkalle testerikokoja kosmetiikasta, jota en ole aiemmin vielä käyttänyt.

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenajan mukaan?
Osittain vaihtuvat, sillä talvella ilma on kuivempi, ja iho kaipaa tuhdimpia kosteusvoiteita, naamioita ja öljyjä enemmän. Kesällä pärjään normaalisti kevyemmän koostumuksen tuotteilla.

Kommentit

 1. Tein itsekin tämän haasteen blogiini viime viikolla. Meillä oli kyllä ihan erilaiset vastaukset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että sä myös teit! Totta kyllä että näistä tulee hyvin erilaisia vastauksia. :)

   Poista
 2. Tätä oli tosi kiva lukea, varsinkin niinikään pintakuivan ihon omaavana! Pitää laittaa harkintaan jos tämän toteuttaisi itsekin, voisi olla hyvä tilanne tarkastella tarkemmin omia tottumuksiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :* Kysymyspostaukset on kivoja tehdä, siitä vaan!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^