Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Curly girl & vegaaninen kosmetiikka: tuotevinkit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Curly girl & vegaaninen kosmetiikka: tuotevinkit

kuvien kosmetiikat on saatu blogin kautta**
*mainoslinkki


Curly girl vegaanisella kosmetiikalla? Onnistuu!

Tällä kertaa käymme läpi, mitä supersuosittu kiharan hiuksen hoitoon tarkoitettu curly girl -metodi tarkoittaa ja miten sen voi toteuttaa vegaanisella kosmetiikalla. Kokosin postaukseen joukon parhaimpia vegaanisen kosmetiikan shampoita, hoitoaineita ja muotoilutuotteita, jotka sopivat kiharan hiuksen cutly girl -metodiin.

curly girl vegaaninen

Mitä Curly Girl -metodi tarkoittaa?

Curly Girl -metodi on tapa hoitaa luonnonkiharaa hiusta tuotteilla, jotka edistävät hiuksen luonnollista kiharuutta. Tietyt kosmetiikan ainesosat voivat olla luonnonkiharalle hiukselle liian puhdistavia, kuivattavia, ja latistavia, joten ne täytyy sulkea metodissa pois. Samoin hiuksiin kertyvät ainesosat, kuten silikoni, jätetään pois, jotta luonnonkiharat ja laineet pääsisivät kukoistamaan.

Curly girl -metodi sopii vain hiuksille, joissa on luonnonkiharuutta, eli se ei tee suorasta hiuksesta kiharaa.

Curly girl vegaanisella kosmetiikalla onnistuu helposti, etenkin jos käytät vegaanista luonnonkosmetiikkaa, jossa vältetään luontaisesti esim. silikoneja ja mineraaliöljyjä.

Itse en ole vielä ottanut koko curly girl -metodia käyttöön, mutta olen huomannut hiusten kosteustasapainon parantuneen, kun olen vaihtanut osan hiustuotteistani curly girl -kelpoisiksi.Curly Girl - vältä näitä hiustenhoidossa


 • silikoneja (dimethicone-) ja muita hiuksiin kertyviä ainesosia
 • sulfaatteja 
 • kuivattavaa alkoholia 
 • hiusten lämpökäsittelyä
 • harjaamista ja muuta turhaa rasittamista.

Sen sijaan suosi hiuksia kosteuttavia ja hoitavia tuotteita, jotka tukevat hiuksen luontaista laineikkuutta. Harjaamattomuus kuulostaa kenties pelottavalta, mutta kosteuttavien tuotteiden on tarkoitus vähentää takkuja ja parantaa hiuksen kuntoa. 


Curly Girl -metodin vaiheet


 1. Ennen varsinaisen metodin aloittamista hiuksille tehdään final wash -pesu, joka pesee hiuksista kertyneet silikonit. Final washissa käytetään shampoota, jossa on sulfaatteja, mutta ei silikonia. Final wash tehdään vain kerran metodin alussa. 
 2. Co-wash eli hoitoainepesu  on seuraava curly girl -metodin hoitovaihe. Pese hiukset hoitoaineella kuten shampoolla, päänahkaa myöten.
 3. Hoitoainepesun sijaan voit silloin tällöin pestä hiukset myös sulfaatittomalla shampoolla.
 4. Pesun jälkeen on hoitoainevaiheen (condition) vuoro. Käytä hoitoainetta tai hiusnaamiota, ja anna vaikuttaa muutama minuutti ja pese normaaliin tapaan pois. Tässä vaiheessa voit selvittää hiuksia sormin tai harvapiikkisellä kammalla.
 5. Hiuksiin jätettävä hoitoaine seuraa hoitoaineen poispesun jälkeen. Esimerkiksi suihkittavat versiot ovat käteviä, ja nestemäiset hoitoaineet tulee puristella hiuksiin hellästi.
 6. Kosteuttavien tuotteiden jälkeen luonnonkiharat muotoillaan styling -vaiheessa: puristele hiuksiin esim. geeliä, hiusöljyä tai vahaa.
 7. Anna hiusten kuivaa ilman pyyhettä ja hiustenkuivaajaa. "Ploppaaminen" eli esim. vanhan t-paidan käyttäminen kuivaamiseen sopii curly girl -metodiin. Suosittelen tähän imukykyistä Aquis -hiuspyyhettä!
 8. Puristele lopuksi muotoilutuotteiden jättämä kovuus hiuksista pois - voit käyttää sormia ja hyvin harvapiikkistä kampaa apuna.


Curly Girl vegaaninen kosmetiikka - tuotevinkit

Valitsin listalle tunnettuja, suosittuja ja helposti saatavilla olevia tuotteita. Kaikki ovat vegaanisia ja luonnonkosmetiikkaa tai mahdollisimman luonnollista kosmetiikkaa.

Olen tarkistanut tuotteiden sopivuuden curly girliin Curlsbot-nettisivulta.

Tuotteiden kohdalla olevasta linkistä painamalla pääset ostopaikkaan verkkokauppaan, jotka ovat kaikki suomalaisia luonnonkosmetiikkaan erikoistuneita kauppoja (mm. Biodelly, House of Organic sekä Jolie).

Final wash -shampoo luonnonkosmetiikasta

*Evolve Superfood Shine -shampoo 

*Madara Color & Shine -shampoo

*Faith in Nature Kiivi & lime -shampoo


Hoitoainepesun co-wash hoitoaine

*Murumuru hoitoaine (kotimainen)

*Evolve Superfood Shine -hoitoaine (myös *matkakokoisena)

*Ole Hyvä Hilla & Mandariini -hoitoaine (kotimainen)

*Mossa Vitamin Moisture -hoitoaine 

*Neal's Yard Remedies Orange Flower -hoitoaine

*Madara Gloss & Vibrance -hoitoaine

*Innersense Color Radiance Daily Conditioner (myös matkakoko)

Ekopharma Hilla hoitoaine (kotimainen, kampaamoista)

Carita Cosmetiikka Helmi hoitoainepala (kotimainen, zero waste)

Gyada Cosmetics Anti Frizz -hoitoaine

Hiusnaamio / tehohoito

Organic Shop - useampi hiusnaamio sopii, kuten vegaaninen neljän euron *neljän euron Greek Fig -hiusnaamio ja Coconut & Shea -naamio. Myös moni *moni Organic Shopin hoitoaine, kuten Raspberry & Acai, sopii curly girliin co-washiin.

*Faith in Nature Laventeli & Geranium -tehohoitoaine kuiville hiuksille

*Flora & Curl -African Citrus -hiusöljy ja usea muu luonnonkosmetiikan hiusöljy, kuten Urtekramin Coconut -hiusöljy ja lähes kaikki puhtaat luonnonkosmetiikan hiusöljyt

Ekopharma Tyrni korjaava hiusten tehohoitonaamio (kampaamoista)

*Avril Mango -hiusnaamio

*Briogeo Dont' Despair, Repair! Deep Conditionin Mask  - kosteuttava hiusnaamio, 98 % luonnollisia ainesosia. *Kaikki Briogeon curly girl -tuotteet.


Lue myös: vegaanisia hiustenmuotoilutuotteita SuomestaSulfaatiton shampoo

*Khadin useassa shampoossa ei ole sulfaattia, ja curly girliin sopii maahantuojan mukaan esim. Neem-shampoo hilseilevälle päänahalle, Hibiskus-shampoo herkälle hiuspohjalle sekä veteen sekoitettava Herbal Hairwash -shampoojauhe.

*Urtekram Morning Haze -shampoo

*Flora & Curl Africa Citrus Superfruit -shampoo

*Whamisa Organic Seeds -shampoo Dry Scalp (myös matkakokoisena)

*Avril rasvoittuvien hiusten shampoo & normaalien hiusten shampoo


Hiuksiin jätettävä hoitoaine

Urtekramin
useampi hiuksiin jätettävä spray mm.: *Coconut eli kookossuihke hiuksille, sekä Morning Haze-, Nordic Berries- ja Aloe vera- selvityssuihkeet.

*Attitude Little Ones -selvityssuihke

*Evolve Nourishing Hair Elixir -kosteuttava hiusseerumi (myös *matkakokoisena)

*Whamisa Hair Essence -suojaava ja korjaava hiuseliksiiri

*Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Avocado Leave–In Defining Crème - hiuksiin jätettävä kosteuttava voide. 96 % luonnollisia ainesosia.

Muotoilutuotteet

Ekopharma Minttu hiusgeeli (kampaamoista)

John Masters Organics -hiusgeeli ja John Masters Organics *Shine On -hoitava muotoilutuote

*Dabba suolasuihke Baltic Sea Spray (myös *matkakoko)

*Briogeo Curl Charisma Rice Amino + Quinoa Frizz Control Gel -hiuksiin jätettävä kevyen pidon geeli. 93 % luonnollisia ainesosia.

Luonnonkosmetiikan curly girl -tuotteita voit selata myös mm. *Jolien verkkokaupassa.


Onko sinulla kokemuksia curly girl -metodista?** paitsi Urtekramin spray ja Evolven matkakokoinen hoitoaine, jotka ostin itse

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^