Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ey! - luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet SPF 50 asti | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ey! - luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet SPF 50 asti

Ey! -aurinkosuojat on saatu blogin kautta
*mainoslinkki


Vaikka Suomen kesä ei tänä vuonna ole vielä ehkä näyttänyt parhaita puoliaan, aurinkosuojat ovat pohjolan kesässä ajankohtaisia. Siksipä on jälleen ajankohtaista tsekata luonnonkosmetiikan aurinkotuotteiden uutuuksia - Ey! -merkkiset luonnonkosmetiikan aurinkosuojat olivat minulle uusi juttu tähän kesään saakka.

Aurinkohan on  tunnetusti siitä salakavala tyyppi, että se kannattaa ottaa vakavasti, vaikka se ei Suomen kesässä täydeltä voimaltaan paistaisikaan. Ihoa vaurioittvat UV-säteet läpäisevät myös pilvet, joten ailahtelevan sään ei kannata hämätä - tätä kirjottaessani lämpöasteita on 15, pilviä taivaalla ja UV-säteily Ilmatieteen laitoksen mukaan kuitenkin yli 3, mikä tarkoittaa suojautumisen tarvetta.

Ja viimeistään nyt saa heittää huolen siitä, että luonnonkosmetiikan aurinkosuojat olisivat tahmaisia, valkoisia tai muuten outoa - Ey! -aurinkosuojat  iholle asettuvat iholle nopeasti ja sisältävät kattavat suojakertoimet.


Ey! - luonnonkosmetiikan aurikosuojat 

Ey! -aurinkosuojat ovat fysikaalisia eli ns. luonnollisia aurinkosuojia, jotka heijastavat auringonsäteet iholta suoraan pois.

  • Koko aurinkovoiteiden valikoima on Vegan-sertifioitu ja eläinkokeeton
  • Tuotemerkillä on Cosmebio -luonnonkosmetiikan sertifikaatti
  • Tuotteista löytyy mm. lasten aurinkosuojavoide, huulirasva SPF:llä, vartalon aurinkosuojat ja after sun
  • Valmistetaan luonnonkosmetiikan ihmemaassa eli Saksassa
  • Eivät vahingoita koralleja tai vesieliöitä (kuten monet tavalliset kemialliset aurinkosuojat tekevät)
  • Tuotannossa kompensoidaan hiilidioksidipäästöjä
  • Aurinkotuotteissa on sekä UVA että UVB -suoja 
  • Tuoksut ovat neutraaleja

*Kaikki Ey! -aurinkovoiteet näet tästä.

*Ey! Luonnonkosmetiikan aurinkovoide SPF50

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojien SPF 50 -kertoimet ovat aika harvinaisia, joten Ey!n uutuus osuu sopivaan markkinarakoon. Totta on, että suojakertoimien kasvaessa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden koostumus on "valkoisempaa" korkeamman titaanidioksidimäärän vuoksi, mutta Ey! osoittaa, että  SPF50 ei aina tarkoita iholle asettumatonta tai valkoisena hohtavaa voidetta. 

Ey! SPF 50 -aurinkosuoja asettuu iholle ensin hieman vaaleampana, mutta se asettuu parhaiten kaikista niistä luonnonkosmetiikan SPF 50 -voiteista, joita olen käyttänyt. Eroa ei juuri iholta huomaa, kuten kuvasta näkee. 

Vaikka kyseessä on spray-mallinen aurinkosuoja, se kannattaa ehdottomasti levittää käsin - vielä en ole kohdannut aurinkovoidetta, joka hunnun lailla asettuisi pelkkänä suihkeena iholle.

Käytän SPF50 -suojaa etenkin kämmenselille, jotka nappaavat liian helposti pigmenttiläiskiä auringosta.

Ja miksi valita SPF 50, vaikka SPF 30 on hyvin lähellä? Erot ovat paperilla pieniä, mutta vaaleaihoisella isoja. SPF 30 blokkaa auringonsäteistä noin 97 % ja SPF 50 -suojakerroin suodattaa auringonsäteitä 98 %. Ero kuulostaa pieneltä, mutta sen merkitys kasvaa, jos aurinkovoidetta laittaa yhtään suositeltua vähemmän (kuten useimmat meistä tekevät), sillä parikin "ekstrasädettä" liikaa riittää rasittamaan ihoa turhaan. Kuten huomaan joka kesä omilta kämmenseliltäni!

Ey! -aurinkovoiteiden hinta-laatusuhde on fiksu: *SPF 50 -spray on hieman yli 20 euroa TwistBen verkkokaupassa. 

Vasemmalla käsi ilman aurinkovoidetta, oikealla Ey! SPF 50 -aurinkovoidetta 

*Ey! Luonnonkosmetiikan SPF 20 -huulivoide

Uskallan väittää, että huulet ovat se alue, jotka jäävät kaikista helpoiten vaille SPF-suojaa, vaikka ne ovat aina esillä ulkona liikkuessa. Samalla tavalla huuletkin nappaavat aurinkoa, ja itselläni aurinkoaltistus näkyy hyvin rohtumisena ja huulten kuivumisena.

Niinpä toinen Ey! -harvinaisuus, josta halusin teille ehdottomasti vinkata, on suojakertoimen sisältävä huulivoide. Sellainen on ennestään jo mm. Hurraw-huulirasvamerkillä ja Algamariksella, mutta paksuhkot koostumukset jättävät aina toivomisen varaa ja jäävät helposti kaappiin pölyttymään. Ey! -huulivoiteessa koostumus onkin jo parempi ja sellainen, jota tulee käytettyä.

Ey! -huulivoide on normaalia huulivoidetta aavistuksen jäykempi koostumukseltaan, mutta huulille sen saa kuitenkin helposti levitettyä, sillä vahamainen pinta mukautuu nopeasti huulten lämpöön. Isoin plussa on se, että huulivoide on huulilla väritön! Koostumus on kosteuttava kasviöljyjen ansiosta, eli tällä voi hyvin korvata kesän huulivoiteet.

Huulten *SPF-voiteen hinta on kohtuullinen erikoistuotteeksi, hieman yli 5 euroa.Lue lisää aurinkosuojista:

Parhaat vegaaniset luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet kasvoille

Parhaat  vegaaniset luonnonkosmetiikan aurinkosuojat vartalolle

Lista vegaanisista aurinkosuojista ja itseruskettavista 

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^