Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paras täsmähoito finneille ja epäpuhtauksille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paras täsmähoito finneille ja epäpuhtauksille

The Ordinaryn tuote saatu blogin kautta
*mainoslinkki


Kliseistä, mutta totta: juuri ennen tärkeää päivää ilmestyvät epäpuhtaudet ovat omiaan lisäämään  stressikertoimia. Vaikka varsinaisesta aknesta ei kärsisi, satunnaisetkin näpyt, finnit ja mustapäät ovat asia, joille haluaisi löytää mahdollisimman tehokkaan täsmäavun.

Mikään tuote ei yksistään paranna koko ihoa simsalabim, sillä ihonhoito on kokonaisuus jonka palasten täytyy loksahdella aina puhdistuksesta kosteutukseen. Kuitenkin paikallishoitona salisyylihappo on verraton epäpuhtauksien nitistäjä ja ehkäisijä, joka oikessa tuotteessa voi tehdä taikojaan nopeastikin.

Olen pian vuoden verran käyttänyt The Ordinaryn salisyylihappo-täsmätuotetta, joka on ansainnut paikkansa parhaana täsmätuotteena. Kyseinen salisyylihappopurkki on vilahdellut jo blogini suosikeissa, joten se ansaitsee isomman valokeilan.

*The Ordinary Salicylic Acid 2 % Solution ei ole turhaan kerännyt ylistyssanoja muilta bloggajilta ja saanut ihmisiä klikkailemaan tuotetta verkkokaupoista niin tiuhaan, että usein myydään varastoloppua. Tässä meillä on tuote, joka yhdistää tehokkaat aktiiviraaka-aineet ja alle 10 euron hinnan jo yhdessä yössä ihoa parantavaan lopputulokseen. Kuulostaa paljolta, mutta tehokkaampaan cocktailiin en ole yli 10 vuoden täsmätuotteiden testailulla törmännyt.

The Ordinaryn useat tuotteet sopivat vegaanille ja ovat cruelty free -kosmetiikkaa, eikä The Ordinary myöskään myy tuotteitaan Kiinassa, jossa eläinkokeita vaadittaan tuontikosmetiikalle.

The Ordinary on niitä harvoja ei-luonnonkosmetiikan tuotemerkkejä, jonka tuotteita olen ottanut hoitorutiiniini. Luonnonkosmetiikassa on toki täsmätuotteita, mutta se, mikä toimii itselläni parhaiten ihokriisin koittaessa, on toistaiseksi ollut The Ordinary. The Ordinaryn valikoimassa on myös muutama todella luonnollinen tuote - esimerkiksi puhtaat kasviperäiset kasviöljyt (mm. tosi edullinen *ruusunmarjaöljy ja *arganöljy).

Tasmahoito finneille

The Ordinary Salicylic Acid 2 % Solution - täsmähoito finneille ja epäpuhtauksille 

Ihoni epäpuhtaudet ovat säännöllisen epäsäännöllisiä - finnejä pukkaa silloin tällöin esimerkiksi hormonien, stressin ja tukkeumien vaikutuksesta. Siksi täsmätuote on aina jemmassani, sillä en halua tuhlata liikaa ajatuksiani iho-ongelmiin. Ja siinähän The Ordinary onkin auttanut!

The Ordinaryn salisyylihappotuote tekee ihmeitä jo yhdessä yössä: se tasoittaa pienimmät epäpuhtaudet pois, ja isommat tulehdukset ovat selkeästi tasoittumaan ja paranemaan päin. 


The Ordinary - Salicylic Acid 2 % Solution:

 • Sisältää 2 % salisyylihappoa (suurin sallittu määrä EU:ssa!), joka kuorii ihoa ja ehkäisee epäpuhtauksia 
 • Käyttö: levitä nestettä pipetin kautta paikallisesti epäpuhtauksien päälle - minulle helpoin tapa on jättää aine yöksi vaikuttamaan
 • Hapan pH:  3.2 - 3.5
 • Ethän unohda aurinkosuojaa: salisyylihappo voi herkistää auringolle muiden hedelmähappojen tavoin 
 • Sopii epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle, eikä tuotetta saa käyttää herkälle iholle (mukaan lukien silmänympärysiho) 
 • Aloita ensin pienellä kokeilulla, sillä salisyylihappopitoisuus on suuri ja se voi kirvellä terveellä iholla
 • Hinta-laatusuhteeltaan super: alle 10 euron pipettipullo on riittoisa ja kestää ihon kunnosta riippuen kuukausia


The Ordinary Salicylic Acid 2 % Solution - avainsana salisyylihappo 

Salisyylihappo on tuttu näky epäpuhtaan ihon kosmetiikan inci-listoissa, eikä ihme, sillä sen  vaikutukset rasvan "hajottamisessa"  ovat ylivertaisia.

Salisyylihappo on tulehdusta hillitsevä rasvaliukoinen aine, joka pääsee kuorimaan ihon talia ja rasvaa suoraan ihohuokosten sisältä. Siksi salisyylihappo onkin erinomainen apu finneille, tukkeutuneille ihohuokosille ja mustapäille.

Salisyylihappo lukeutuu hedelmähappoihin ja on toiselta nimeltään BHA (beta hydroxy acid). AHA-hedelmähappoon verrattuna suurimolekyylisempi salisyylihappo kuorii ihoa lähempänä sen pintaa.

Salisyylihappo ehkäisee luontaisesti tulehdusta, joten se sopii etenkin rasvoittuvalle iholle ja akneiholle. Salisyylihappo käy monenikäiselle iholle, jossa on epäpuhtauksia, mutta aivan herkälle iholle salisyylihappoa tai muita happoja ei suositella. Käyttö kannattaa aina aloittaa varovasti ja pienelle alueelle! Itselläni suuren pitoisuuden salisyylihappo voi kirvellä tervettä ihoa, joten pidän sen visusti paikallistuotteena.


The Ordinary - oikeasti edullinen kosmetiikkasarja 


Ylistyssanoja ei lainkaan vähennä se, että The Ordinaryn tuotteet ovat todella budjettitietoisen valinta:  The Ordinary Salicylic Acid 2 % Solution on hinnaltaan oikeasti halpa: *6 euroa ja risat täällä Elevenin verkkokaupassa. 

The Ordinaryn ihonhoitotuotteiden ympärille on muodostunut jo vankka fanijoukko. Tuotesarjan tuotteiden vaikuttavat ainesosat ja pitoisuudet ovat sen verran tehokkaita, että tuotteita ei kannata yhdistellä kaikkia keskenään samanaikaisesti. Esimerkiksi Ostolakossa -blogin Virve on antanut  vinkkejä The Ordinaryn tuotteiden yhdistelemiseen laajemmin.

Itselläni on käytössä silloin tällöin *The Ordinaryn AHA 30 + BHA 2 % -nestemäinen kuorinta-aine, joka on aivan super kuorimaan ja heleyttämään sameaa ihoa - mutta jota ei voi suositella päivittäiseen käyttöön eikä herkälle tai ärtyneelle iholle.

Onko sinulla The Ordinary -kokemuksia? 


Kommentit

 1. Toi AHA+BHA tuote on ihan älyttömän hyvä ja sillä saa heti näkyvän tuloksen iholle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan huippu. Näin aurinkoisina kesäpäivinä vähemmällä käytöllä, mutta syksyn tullen kaivan sen taas esiin. <3

   Poista
 2. Oiskohan mun aika vihdoin ja viimein avata ovet The Ordinaryn maailmaan :D En oo yhtäkään tuotetta vielä testannut. Aina jotain muuta odottamassa - mikä tuskin muuttuu tulevaisuudessakaan :D Täytyy nyt vaan priorisoida!

  Mun luottotuote näppylöihin on tämä:

  http://www.beauty-highlights.fi/2019/01/supertuote-nappyloiden-nujertamiseen.html

  Käytän jo tokaa pullollista - mikä kertoo joko mun epäpuhtauksien järkyttävästä määrästä tai siitä, että tää tuote on vaan älyttömän hyvä :D (tai molemmista... haha)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omg Mia, et oo vielä testannut The Ordinarya! Mutta ehtiihän sitä, laita ehdottomasti listalle. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^