Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hoitoainepala rasvoittuville ja normaaleille hiuksille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hoitoainepala rasvoittuville ja normaaleille hiuksille


Kun vuoden 2019 kosmetiikkatrendejä mietitään, ei voi olla huomaamatta ekologisten pakkausten ja  muovittomuuden isoa teemaa. Olen itse murtanut ennakkoluulojani tänä vuonna sekä shampoo- että hoitoainepalojen suhteen, vaikka paljon testailua ja vähän mielikuvien kumoamista se on vaatinut. 

Vaikka olen käyttänyt jo useita vuosia lähinnä luonnonkosmetiikkaa ja aina vegaanista sellaista,  eettisten kosmetiikkalöytöjen tekeminen inspiroi erityisesti, kun kyseessä on roskaton vaihtoehto.

Kirjoitin keväällä ensimmäisestä palahoitoaine-kokeilustani HelemaalShea -merkkisellä normaalien hiusten palahoitoaineella. Kokemus oli sen verran positiivinen, että kun muutama viikko sitten hieroin palan viimeiset rippeet hiuksiini, päätin ostaa kokeiluun saman tuotesarjan toisen hoitoainepalan. 

Rasvoittuvien hiusten hoitoainepala eroaa vähän normaalien hiusten hoitoainepalasta, ja seuraavaksi kerron hoitoainepala-kokemukstani lisää.Testissä rasvoittuvien hiusten hoitoainepala 

Erityisesti tykkään siitä, että HelemaalShean pakkaukset ovat kauniita ja raikkaita. Sillä valitsemme kosmetiikkaa myös silmillämme, ja jos haluamme ekologisen kosmetiikan nousevan kunnolla framille, pakkausten hippifiiliksistä tulee päästä eroon - kuten HelemaalShea näyttää.

Tällä hetkellä on lähes mahdotonta mennä tiukalla zero waste -linjalla kosmetiikan suhteen, jo siksiksin, että valikoima on niin vähäistä. Veikkaan, että muutaman vuoden päästä asiaan on herätty rytinällä, joten siihen mennessä valitsen paremmin, kierrätän muovini ja tutkin low waste -vaihtoehtoja. 

Mutta asiaan - HelemaalShean rasvaisten hiusten hoitoainepala on kepeästi kosteuttava ja siloittava, ja se sopii parhaiten normaaleille ja nopeasti rasvoittuville hiuksille. Eli sinulle, joka etsit hoitoainetta, joka ylläpitää hiusten kosteustasapainoa, auttaa selvittämään hiukset ja lisää hieman hiusten luontaista kiiltoa. Hoitoainepala saa ison plussan siitä, että se siloittaa hiuksia parin minuutin vaikutusajalla, eikä latista hiuksia. Hoitoaineesta ei jää fiilis, että "nyt pestään hoitoainepalalla", vaan hiukset siloittuvat kuin millä tahansa luonnonkosmetiikan hoitoaineella pestessä.Ehkä suurin virhe, minkä hoitoainepalan kanssa voi tehdä, on annostella sitä kerralla liikaa "varmuuden vuoksi". Tein sen aluksi saman tuotemerkin normaalien hiusten hoitoainepalan kanssa, joka jätti hiukset jopa turhan kosteutetuiksi - eli lähmäisiksi. 

Suurin ero, minkä huomaan aiemmin testaamaani normaalien hiusten hoitoainepalaan on se, että rasvoittuvien hiusten hoitoainepaa uskaltaa käyttää huolettomammin lähempänä hiuspohjaa. Toisin sanoen hoitoainepalan koostumus on vähän kevyempi, eli tuotteella on vaikea saada mitenkään liian lähmäistä lopputulosta.

Käyttökokemukseltaan hoitoainepala on tietenkin erilainen juoksevaan hoitoaineeseen verrattuna. Kun palaa hieroo hiuksiin, miettii väkisin, irtoaako siitä tarpeeksi ainetta, jotta hiukset siloittuvat. 
Tämä johtuu siitä, että hoitoainepalan tuntua ei juuri erota hiuksista suihkussa, mutta hämmästys onkin suuri, kun hiukset ovatkin hoitoaineen jäljiltä kuten pitääkin - siloisemmat, helposti selvitettävä ja kosteutetut. Veikkaankin, että hoitoainepalan käyttöön tottumisessa oli myös pieni henkinen kynnys!
HelemaalShea - hoitoainepala rasvoittuville ja normaaleille hiuksille

  • vegaaninen, eläinkokeeton ja ainesosiltaan luonnollinen, sekä bonuksena myös vedetön 
  • sisältää muun muassa hampunsiemen- ja babassuöljyjä, jotka tukevat hiuksen kosteutta
  • tuoksu on mieto, hieman sitrusmainen
  • ei tietenkään sisällä silikonia tai muita synteettisen kosmetiikan ainesosia
  • siloittaa hiuksia ja kosteuttaa kevyesti - sopii sinulle, joka etsit selvittävää hoitoainetta tiheään pesuun

Hoitoainepalan käyttö sujuu näin: pese hiukset normaalisti, hiero hoitoainepalaa joko käsien kautta tai suoraan hiuksiin, anna vaikuttaa hetken aikaa ja pese pois.

Ostin hoitoainepalan Beautiikki-verkkokaupasta hintaan 13,50, mikä ei ole ollenkaan paha, sillä kiinteä hoitoaine kestää tuplasti pidempään kuin nestemäiset.

Onko sinulla kokemuksia hoitoainepalasta? Miltä pakkaukseton kosmetiikkaa kuulostaa?

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^