Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Überwood – luonnonkosmetiikan hiustuotteet ekopakkauksissa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Überwood – luonnonkosmetiikan hiustuotteet ekopakkauksissa

Kaupallinen yhteistyö Überwood Suomi
Arvonta Instagramissa @rabbitglowblog


Miltä kuulostaa shampoopullo, jonka pakkaus on valmistettu osittain puusta? Omaan korvaani juuri sellaiselta keksinnöltä, mitä kosmetiikkarintama kaipaakin! Siksipä luonnonkosmetiikkamerkki Überwoodin hiustuotteiden uutuudet ansaitsevat valokeilansa, sillä karkeapintaiset purkit kätkevät varsin siistin kuuloisen ekoteon.

Olen aika varma, että yhä useampi on alkanut viimeisen vuoden aikana kiinnittämään yhä enemmän huomiota kylpyhuoneen purkkien vastuullisempiin valintoihin. Hei hei mikromuoville ja vaikeasti kierrätettävissä oleville pakkauksille - tervetuloa luonnonkosmetiikalle ja ekologisemmille valinnoille.

Saksalainen Überwood iskeekin juuri kaivattuun kosmetiikkarakoon: brändi valmistaa kohtuuhintaisia, luonnollisia hiustuotteita, joiden pakkausten muovin määrää on vähennetty käyttämällä puuperäisiä materiaaleja. Shampoo- ja hoitispurkit näyttävät tavan muovipakkauksilta, mutta niiden karkea tekstuuri paljastaa, että aivan siitä perusmuovista ei ole kyse. 

Ja kun sanon toimivia, tarkoitan sitä - esimerkiksi värjättyjen hiusten shampoo on parhaimpia hyvin peseviä luonnonkosmetiikan shampoita mitä tiedän, ja koostumukset ovat kaikissa priimaa. 

Hauskat pakkaukset kertovat, että puhumme ekokosmetiikasta, mutta sisältö sopii myös niille, jotka eivät ole aiemmin luonnonkosmetiikkaa käyttäneet.


Überwood - luonnolliset hiustuotteet ekopakkauksissa


Saksa on luonnonkosmetiikan luvattu maa, josta Überwoodin kaltaisten reippaiden uudistajien voikin uskoa nousevan. Überwoodin kehittämän ja patentoiman Polywood -materiaalin juju on siinä, että osa pakkausmateriaalista on peräisin puutavaratasta (aivan oikein). Käytetyn puun määrä pakkauksessa on noin 20 %, jonka ansiosta voidaan vähentää muovin valmistuksessa tarvittavan raaka-öljyn määrää 40 %

Ja kun pakkaukset tulevat tiensä päähän, ne voi kierrättää muovinkeräyksessä. Nerokasta! Itselleni täysi muovittomuus olisi tässä maailmantilassa pieni utopia, mutta juuri tällaisia Überwoodin kaltaisia tekijöitä tarvitaan, jotta parempia valintoja voi tehdä.

Ja toki myös sisällöllä on suuri merkitys - Überwoodin tuotteita ei tietenkään ole testattu eläimillä, koostumukset ovat vegaanisia sekä vailla hiuksiin kertyviä silikoneja tai muita synteettisiä ainesosia.

Überwoodin ydinajatuksena on olla kokonaisvaltaisen kestävä sekä hyvä iholle, ja tähtiainesosana on niin ikään "puu". Tuotteissa käytetty männyn sydänpuun uute sisältää luontaisesti jopa 80 vaikuttavaa ainesosaa, kuten flavonoideja, eteerisiä öljyjä, aminohappoja ja hivenaineita. Luonnonkosmetiikan ainesosissa huippua onkin se, että ne ovat luontaisesti pullollaan ihoa helliviä tekijöitä.

 • Saksalaista sertifioitua luonnonkosmetiikkaa (NaTrue-sertifikaatti)
 • Kaikki tuotteet ovat vegaanisia 
 • Usea tuote sopii curly girl-metodiin
 • Tuotteissa ei luonnollisesti käytetä silikoneja, parabeeneja tai keinotekoisia väriaineita
 • Patentoidut Polywood-pakkaukset: osa materiaalista on peräisin puutavaratasta 
 • Pakkaukset sopivat muovinkeräykseen
 • Kasviperäiset vaikuttavat raaka-aineet: mäntyöljyä, vehnä- ja kookospohjaisia sulfaatteja ja liuta muita hoitavia kasviöljyjä ja -uutteita 
 • Valikoimaan kuuluu shampoita, hoitoaineita ja hiusvesi
 • Tuotteiden tuoksu on mieto, hieman hedelmäinen ja metsäinen


Überwood Color Shine - luonnonkosmetiikan shampoo värjätyille hiuksille

Überwoodin värjättyjen hiusten shampoo on oikeastaan juuri sitä mitä shampoolta just nyt etsinkin. Shampoo on enemmän pesevä kuin hoitava, se jättää hiukset ilmaviksi ja sopii toistuvaan joka toisen päivän pesuun. Hoitoaine on must tämän jäljiltä, sillä vaikka shampoo ei varsinaisesti kuivata tai tee sotkuista tukkaa, sen tehtävä ei ole selvittää tai siloittaa hiusta.

Kuten ehkä tiedätte, käyn vaalentamassa hiuksiani ekokampaajalla savivaalennuksella, ja haluan toki säilyttää hiusten värin kirkkautta mahdolllisimman hyvänä. Hiuspohjani on nopeasti rasvoittuva, joten moni tavanomainen värjättyjen hiusten shampoo on liian hoitava, jotta se voisi säilyttää hiusteni ilmavuuden. Isot pisteet siis Überwoodin pesevälle shampoolle!

Luulen, että moni on jättänyt luonnonkosmetiikan shampoon kokeilut sikseen juuri siitä syystä, että ne eivät ole tarpeeksi peseviä, tai jos ovat, ne takuttavat liikaa. Überwoodin shampoo taklaa molemmat murheet. 

Hinta Ruohonjuuressa 10,95 euroa - nyt on kyseessä todella edullinen löytö!

Kenelle? Sinulle, joka etsit luonnonkosmetiikan shampoota värjätyille hiuksille, tai muuten vaan hyvin pesevää luonnonkosmetiikan shampoota, joka pesee hiukset kertapesulla todella puhtaiksi ja ilmaviksi. Sopii myös curly girl -metodin  final wash -shampooksi.


Überwood Color Shine - luonnonkosmetiikan hoitoaine värjätyille hiuksille

Kun hiukset on pesty kuohkeiksi värjättyjen hiusten shampoolla, hoitoaine viimeistelee hiukset helposti harjattaviksi ja kiiltävämmäksi - ja auttaa toki siinä, ettei hiusten väri haalistu kosteustasapainon järkkymisen myötä.

Überwoodin värjättyjen hiusten hoitoaine on parissa minuutissa vaikuttava hoitoaine, joka jättää hiuksiin sopivasti kosteutta ja kiiltoa. Tällä tarkoitan sitä, että hiukset eivät liioin latistu käsittelyn jälkeen, tunnu liian liukkailta tai siltä, ettei niissä olisi ollut mitään. Suosittelen, jos etsit kohtuuhintaista luonnonkosmetiikan hoitoainetta - toimii varmasti myös värjäämättömissä hiuksissa.

Hinta Ruohonjuuressa 10,95 e / 200 ml.

Kenelle? Sinulle, joka haluat ylläpitää normaalikuntoisten värjättyjen hiusten kiiltoa ja helppoa selvitettävyyttä nopeasti vaikuttavalla hoitoaineella. Toimii myös hiuksille, jotka on värjätty muilla kuin kasviväreillä. Sopii myös luonnonkosmetiikan curly girl -metodiin co wash -hoitoaineeksi.


Überwood Hair Repair Treatment - kosteuttava hiusnaamio kuiville hiuksille  

Käytän hiusten tehohoitoja kuuriluonteisesti, sillä vaikka hiukseni eivät ole varsinaisen kuivat, ne kaipaavat kosteusboostia esimerkiksi auringon kuivattavuuden, toistuvan lämpökäsittelyn tai muotoilun vuoksi. 

Überwoodin hiusnaamio loihtii hiuksiin nopeasti pehmeyttä ja sileyttä, mutta ilman silikonista tai liian liukasta tuntumaa. 

Luonnollinen hiusten tehohoito sisältää superkosteuttavaa sheavoita, korjaavaa vehnäproteiinia ja  iltahelokkiöljyä, ja koostumus onkin astetta tuhdimpi kuin hoitoaineessa. Levitän hiusnaamiota vain pituuksille - jos hiukset ovat oikein kuivat, tehohoidon voi levittää päähän myös isommin.

Mitä pidempään hiusnaamiota muhittelee hiuksilla, sitä siloittavampi lopputulos on. Nyrkkisääntönä on muhitella hiusnaamiota 5- 10 minuuttia ennen poispesua. Olen itse kärsimätön muhittelija, mutta onneksi hiusnaamio on hyvä, sillä jo muutaman minuutin vaikutusaika tekee hiuksista huomattavasti sileämmät ja kosteutetummat. 

Hinta Ruohonjuuressa 10,95 euroa.

Kenelle? Sinulle, joka etsit nopeasti selvittävää ja kosteuttavaa hiusnaamiota normaaleille tai kuiville hiuksille. Sopii myös curly girl -metodin hiusnaamioksi.


Überwood Hair Tonic - hiusvesi kuivalle ja herkälle hiuspohjalle 

Etenkin pipokautta ajatellen hiusvesi kannattaa laittaa korvan taakse, sillä kuiva ilma ja mekaaninen ärsytys rasittavat hiuspohjaa yllättävän paljon. Itse en tiennyt hiuspohjani kuivuudesta aiemmin, ennen kuin ymmärsin, että oireena ollut kutina oli hoidettavissa täsmäkosteutuksella pois.

Überwoodin hiusvettä suihkitaan joko kosteaan tai kuivaan päänahkaan ja hiuspohjaan, hierotaan tasaisesti ja harjataan hiukset vielä läpi. Ja annetaan vaikuttaa, ei pestä pois! 

Hiusvesi kuivuu hiuksissa hetken aikaa, mutta lopputulos on täysin "näkymätön". Hiusvesi onkin siitä nerokas idea, että sitä voi käyttää hiuspohjassa kosteuttajana ilman, että hiukset rasvoittuvat (toisin kuin voisi hoitoaineen kanssa käydä). 

Luonnonkosmetiikan hiusvesi sisältää männyn sydänpuun uutteen ohella hiuspohjaa hellivää koivu-uutetta ja kofeiinin avulla hiuspohjaa elvyttävää ja stimuloivaa mate-uutetta. Koivua on käytetty  ikiaikoja hiuspohjan huuhteissa ja hoidoissa edistämään hiuspohjan kunnon normalisoitumista ja hiusten hyvinvointia.

Hiusveden hinta Ruohonjuuressa 10,95 euroa. 

Kenelle? Sinulle, joka kärsit kenties hiuspohjan kutinasta, kuivuudesta ja sen lieveilmiöistä, ja haluat edesauttaa hiuspohjan kosteustasapainon säilymistä. Sopii monelle hiuspohjalle hiustyypistä riippumatta.Miltä kuulostaa Überwood? Sain mahdollisuuden järjestää teille myös pienen arvonnan, josta voit voittaa samanmoisen setin Überwoodin hiustuotteita. Arvonnan löydät Instagramistani klikkaamalla tästä!

Überwoodin hiustuotteita voit hankkia mm. Ruohonjuuresta, Life-myymälöistä ja  Nudgesta. Katso kaikki jälleenmyyjät tästä.


Kommentit

 1. Hiusvesi kyllä alkoi kiinnostaa! Laitetaanko se siis likaisiin vai puhtaisiin hiuksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti puhtaisiin, oli ne vastapestyt tai ei. Likaisiin hiuksiin laittaisin vain kuivashampoota jos olisi pakko venyttää pesua. :)

   Poista
 2. Vau, tää sun blogi on ihan huikee! Tällaista "tietopakettia" olenkin etsinyt. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommmentista ja tervetuloa seurailemaan!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^